BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

CoVal pisze:Co do teorii spiskowej - to oczywiscie nie mam takowej - przykro mi tylko, ze zostalem przez kolejnego brokera potraktowany jako "klient niedocelowy", zeby nie rzec: "niechciany".
To Pan powiedział (ja się z tym nie zgadzam:) a rozumiem że chodzi wyłącznie o wysokość nagrody, bo inne argumenty dlaczego czuje się Pan wykluczony poza tym poniżej nie padły:
CoVal pisze: nagroda wyglada jak ochlap rzucony na odczepnego....
CoVal pisze:Na szczescie sa brokerzy (poza granicami PL), ktorzy nie stawiaja tego typu ograniczen ani w codziennym handlu ani w organizowanych konkursach promocyjnych Smile
Czy na koniec tylko z ciekawości mogę zapytać o jakim konkursie Pan mówi?
green7 pisze:Rozumiem, że broni Pan swojego zdania - ale zupełnie nie widzi Pan drugiej strony i tego co usiłujemy Panu przekazać.
Myślę że rozumiem. Z tej całej dyskusji wynika jedno na pewno - nigdy nie stworzymy regulaminu który wszystkim "najbardziej by odpowiadał".
green7 pisze:Szkoda tylko, że startujący w konkursie nie są traktowani jednakowo, i dla wybranych kont stosujecie tu zagrywki typu Virtual Dealer .....
Jeśli ma Pan przesłanki aby tak twierdzić powinien Pan złożyć reklamację w konkursie, powołując się na konkretne sytuacje.
green7 pisze:zagrywki typu Virtual Dealer.....
Na pewno bliżej też wyjaśniając co Pan ma na myśli.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

bakubaq pisze:
Ink. pisze: 1 manual większa nagroda
2 manual i można używać automatów mniejsza nagroda bo są wspomagacze Smile
osoby grający tylko manula będą musieli spędzać kilka godzin przed wykresem dziennie
a pomyslales ile godzin dziennie trzeba poswiecic aby na koniec spedzic
Ink. pisze: 2 minuty przed monitorem aby włączyć automat
pomijajac
Albo kupić automat :p

Ale widze że nie zrozumiałeś, godziny spędzone do napisania dobrego automatu można porównać do godzin spędzonych przy nauce trejdowania, czyli manualysta ( :p ) może powiedzieć :
" a wiesz ile godzin trzeba spędzić przed monitorem żeby dobrze trejdować ręcznie ?"

Z tą różnica ze on podczas konkursu trejduje a nie odpala automat czyli poświęca dużo więcej czasu :)
SLAW pisze:Taki pomysł na przyszłość bo aktualnie tak naprawdę nie wiadomo kto ma większe argumenty na pewno nie może być tak ze nagroda w 2 konkursach jest jednakowa jeżeli już to niech to będzie nagroda proporcjonalna do ilosci uczestników czyli wiecej uczestnikow = mniejsza szansa na wygrana = wieksza nagroda i analigicznie dla mniejszej ilości uczestników większa szansa wygranej = mniejsza nagroda. Poza tym mozna by sie zastanowic zeby jeden uczestnik mogl wystartować tylko w jednej kategorii w tej co oceni bardziej odpowiednia dla siebie
Taka chyba była odpowiedz, nagroda w konkursie auto jest mniejsza z tego wzgledu że automatyczny handel nie jest rozpowszechniony i popularny w naszym kraju jeszcze i z tej racji bedzie mniej uczestnikow czyli nagroda mniejsza z tym że zamiast liczyć wysokość nagrody po zgłoszeniach dobrali je przed, reklama nie mogła brzmieć: do wygranie xxx franków, dokładną kwotę dowiecie sie państwo po rejestracji :p

Dodano po 7 minutach:
s_zadora pisze:
CoVal pisze:Co do teorii spiskowej - to oczywiscie nie mam takowej - przykro mi tylko, ze zostalem przez kolejnego brokera potraktowany jako "klient niedocelowy", zeby nie rzec: "niechciany".
To Pan powiedział (ja się z tym nie zgadzam:) a rozumiem że chodzi wyłącznie o wysokość nagrody, bo inne argumenty dlaczego czuje się Pan wykluczony poza tym poniżej nie padły:
CoVal pisze: nagroda wyglada jak ochlap rzucony na odczepnego....
Oj dokładnie, ale dlaczego???
a gdyby konkurs główny też miał 20k? nie rozumiem w ogolę tego podejścia, oni maja większa nagrodę, jestem dyskryminowany i foch zupełnie jak moja dziewczyna :)

argumenty argumenty i jeszcze raz argumenty, foch to za mało :)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Ink. pisze: Albo kupić automat :p

No tak, to już lepiej puscic totka bo chyba nie sadzisz, ze ktos powaznie myslacy o konkursie wrzuca ea z allegro
Ink. pisze: " a wiesz ile godzin trzeba spędzić przed monitorem żeby dobrze trejdować ręcznie ?"
Bardzo dużo, i drugie tyle o ile nie więcej aby ta wiedze zautomatyzować i wiedzieć co i dlaczego ea robi.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

bakubaq pisze:
Ink. pisze: Albo kupić automat :p

No tak, to już lepiej puscic totka bo chyba nie sadzisz, ze ktos powaznie myslacy o konkursie wrzuca ea z allegro
Ink. pisze: " a wiesz ile godzin trzeba spędzić przed monitorem żeby dobrze trejdować ręcznie ?"
Bardzo dużo, i drugie tyle o ile nie więcej aby ta wiedze zautomatyzować i wiedzieć co i dlaczego ea robi.
z kupieniem to był żart sytuacyjny :)

a ze spędzeniem czasu prze ea to nie przesadzajmy, nie jest warta więcej niż 10k franków :p raz zrobisz i masz a manualista cały czas musi trejdować i siedzieć przed kompem

Idąc logicznie i matematycznie, i twoim tropem czyli czepianie sie słówek skoro statystycznie nauka gry na fx trwa 3-5 lat a zrobienie ea trwa drugie tyle o ile nie wiecej wykonajmy obliczenia :)

Przyjmę średnią 4 lata nauki i a programowanie przyjmijmy optymistycznie 5 lat :p 9 lat razem? oj coś mi tu nie pasuje :)

dojście do bycia dobrym rączką i nauka i tworzenie dobrego ea moim zdaniem trwa podobnie, w pierwszym przypadku brak zdolności programowania i chęci jej nauki, stawianie wyższości wzroku nad automatem,

Drugi typ stawia automat nad człowiekiem i z tego co wiem ea to nie SI i musi być oparte o konkretne zasady , średnie oscylatorki co doś łatwo zauważyć przy średnim ogarnięciu rynku itp

Wiec jeden i drugi szuka czegoś na wykresie na początku pewnie tego samego ale potem ich droga sie rozchodzi i stawiają na co innego spędzając przybliżoną ilość czasu na szlif, ea lub strategii :)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2011, 23:47 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

Myślę że oczekiwania osób chcących grać wyłącznie automatami dość mocno przesadzone. Z tego co widzę, według niektórych to każdy kto używa tylko np. skryptów do zleceń, czy innych wspomagaczy trejdowania odpada z tej kategorii, bo nie jest czystym automatem, a ta kategoria powinna być traktowana szczególnym regulaminem, w którym nawet określone są funkcje jakie powinien zawierać robot....
a nagroda - jaka by ona nie była, może być nawet pozłacany medal, ma pokazać i nagrodzić najlepszego, skoro to "ochłapy" to tym bardziej można było przystąpić, żeby chociaż sprawdzić się przed samym sobą, swoją drogą używając takiego stwierdzenia co do nagrody....tylko pogratulować generowanych zysków..
Hope for the best, plan for the worst.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

kws pisze:Myślę że oczekiwania osób chcących grać wyłącznie automatami dość mocno przesadzone. Z tego co widzę, według niektórych to każdy kto używa tylko np. skryptów do zleceń, czy innych wspomagaczy trejdowania odpada z tej kategorii, bo nie jest czystym automatem, a ta kategoria powinna być traktowana szczególnym regulaminem, w którym nawet określone są funkcje jakie powinien zawierać robot....
a nagroda - jaka by ona nie była, może być nawet pozłacany medal, ma pokazać i nagrodzić najlepszego, skoro to "ochłapy" to tym bardziej można było przystąpić, żeby chociaż sprawdzić się przed samym sobą, swoją drogą używając takiego stwierdzenia co do nagrody....tylko pogratulować generowanych zysków..
temat wyczerpany :)

Jak przeczytałem 20k franiów = ochłap prawie spadłem z krzesła :)

Zgadzam sie ze stwierdzeniem w 110% jeśli ktoś chce pokazać klasę, wyższość to nie strzela focha tylko to udowadnia, pokazuje na co go stać i takie zachowanie niestety ale charakteryzuje "niepolaków"

Gdzieś kiedyś słyszałem fajne stwierdzenie.
W polsce jeśli sąsiad ma lepszy samochód to drugi sąsiad myśli "żeby sie rozbił" "porysuje dziadowi" ogólnie co zrobić żeby miał troszke gorzej :p

Natomiast na zachodzie gdy sasiad ma lepszą fure drugi sąsiad myśli "co by zrobić zęby kupić lepszą i pokazać kto tu jest królem tej dżungli" :)

Ile w tym prawdy? oceńcie sami ale ta dyskusja wygląda podobnie,
Ci z auto nie myśla co by zrobić żeby pokazać kto ma racje i klase robiąc zysk większy niż 1 miejsce w manualu ale będą narzekać ze to nieuczciwe że oni chcą więcej żeby zabrali z manuala i im też dali ....
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 00:00 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Ink. pisze:CoVal
napisze jeszcze raz
Kolego, od sierpnia 2011 napisales juz 280 postow.... to duzo - ale zawsze piszesz po kilka razy to samo ? to forma autopromocji i zwiekszania liczyb postow ?
Ink. pisze: Masz automat ktory przynosi zysk, znów 2 scenariusze:

1. masz automat który przynosi zysk i sobie grasz mając jakiś % jesteś szcęśliwy Smile
2. masz automat ktory przynosi zysk i sobie grasz mając jakiś % jesteś szcęśliwy a gdy twoj automat okaże sie najlepszy masz prócz szczęścia 20k franków Smile

Proszę o argument przemawiający za punktem 1
dlatego, ze system "ktory przynosi zyski i sobie grasz majac jakis % jestes szczesliwy Smile" - to jedno.

A system ktory okazuje sie najlepszy w konkursie, to drugie - i nie jest to ten sam system. Z powodow oczywistych.
Ink. pisze: i podaj argument dlaczego 20k franków to ochłap?, załóż sobie że na głównym konkursie też dadzą 20k i sytacja sie zmienia? z moje go punktu widzenia nie, dziwna polska mentalność, nie patrzysz ile możesz zgarnąć dla siebie tylko patrzysz ile może zgarnąć ktos inny...
20k to sa pieniadze, na ktore trzeba pare miesiecy popracowac w biurze. Wciaz jednak jest to ochlap w porownaniu z nagroda glowna. I to jest fakt.
Nie chodzi mi tu o zazdrosc - ze ktos moze wygrac wiecej - chodzi mi tu o nierowne traktowanie klientow w konkursie - i co byc moze przeklada sie na pozniejsze traktowanie klientow handlujacych juz w warunkach niekonkursowych... . ale jak pisalem wczesniej (jak widac powtarzam sie tez - jak ty): nikt nikogo nie zmusza do udzialu w konkursie - a BossaFX na pewno przeboleje brak w szeregach swoich klientow kilku zwolennikow handlu automatycznego.
Ink. pisze:
Dlaczego jedna jest bardziej nagradzana niż druga?
Moim zdaniem bossa docenia graczy ręcznych za wysiłek i czas spędzony przed wykresami, osoby grający tylko manula będą musieli spędzać kilka godzin przed wykresem dziennie aby znaleść sie w czołówce i właśnie ten czas poświęcony jest wiecej wart niż 2 minuty przed monitorem aby włączyć automat,
tia... mysle, ze nigdy nie probowales stworzyc zadnego systemu. Pewnie nawet manualnego. Wiedzialbys, ze to sa godziny, dnie i noce poswiecone na wymyslanie, kodowanie, testowanie, poprawianie, ponowne testowanie, zmienianie, dopisywanie, upraszczanie, zmienianie koncepcji, kodowanie, testowanie... itd. az do bolu.

i ktos kto najprawdopodobniej nie ma o tym zielonego pojecia pisze, ze nalezy premiowac robotki reczne (bo duzo czasu zajmuja) a tworce maszyny do szycia potraktowac z pogarda.
Patrzac tak na swiat - siedzielibysmy jeszcze wciaz w jaskiniach i jedli surowe mieso.
Ktos tu kiedys mial w stopce napisane, ze gdyby pracowitosc byla najwazniejsza, to najbogatsi byliby niewolnicy. (autora przepraszam za swobodna interpretacje) .
Wiec prosze - nie wypowiadaj sie juz wiecej na temat ilosci pracy wlozonej w stworzenie systemu vs. calodzienne wpatrywanie sie w wykres w oczekiwaniu na okazje.
s_zadora pisze:Oczywiście całkiem odrębną kwestią są możliwości techniczne zorganizowania rankingu w którym zlecenia można składać wyłącznie za pomocą automatów - takie zawody jak wiadomo można przeprowadzić tylko w formule proponowanej przez MetaQuotes - programiści przesyłają kod organizatorowi, który go uruchamia przez określony czas na własnych serwerach. Kto z Panów zgodziłby się na takie warunki?
A dlaczegoz to niby - "takie zawody jak wiadomo mozna przeprowadzac tylko w formule zaproponowanej przez MetaQuotes" ???
wrecz przeciwnie - uwazam to za naduzycie - i osobiscie nie oddalbym wynikow kilku miesiecy ciezkiej pracy zakonczonej sukcesem, a poprzedzonej latami zdobywania doswiadczenia, za obietnice nagrody (bo przeciez nigdy nie mam pewnosci, ze wygram) - i to w dodatku MQ lub brokerowi - to juz od razu najlepiej wyslac kod bezposrednio np. do Boston Technologies - niech napisza plugin-a ktory bedzie skutecznie blokowal dzialanie tego zyskownego systemu - tak jak to juz bylo niejednokrotnie zrobione... .

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Ink. pisze: twoim tropem czyli czepianie sie słówek
Nie czepiam sie luz, widze, ze wiesz lepiej jak sie sprawy maja z ea ok.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

CoVal pisze:
Ink. pisze:CoVal
napisze jeszcze raz
Kolego, od sierpnia 2011 napisales juz 280 postow.... to duzo - ale zawsze piszesz po kilka razy to samo ? to forma autopromocji i zwiekszania liczyb postow ?
Ink. pisze: Masz automat ktory przynosi zysk, znów 2 scenariusze:

1. masz automat który przynosi zysk i sobie grasz mając jakiś % jesteś szcęśliwy Smile
2. masz automat ktory przynosi zysk i sobie grasz mając jakiś % jesteś szcęśliwy a gdy twoj automat okaże sie najlepszy masz prócz szczęścia 20k franków Smile

Proszę o argument przemawiający za punktem 1
dlatego, ze system "ktory przynosi zyski i sobie grasz majac jakis % jestes szczesliwy Smile" - to jedno.

A system ktory okazuje sie najlepszy w konkursie, to drugie - i nie jest to ten sam system. Z powodow oczywistych.
Ink. pisze: i podaj argument dlaczego 20k franków to ochłap?, załóż sobie że na głównym konkursie też dadzą 20k i sytacja sie zmienia? z moje go punktu widzenia nie, dziwna polska mentalność, nie patrzysz ile możesz zgarnąć dla siebie tylko patrzysz ile może zgarnąć ktos inny...
20k to sa pieniadze, na ktore trzeba pare miesiecy popracowac w biurze. Wciaz jednak jest to ochlap w porownaniu z nagroda glowna. I to jest fakt.
Nie chodzi mi tu o zazdrosc - ze ktos moze wygrac wiecej - chodzi mi tu o nierowne traktowanie klientow w konkursie - i co byc moze przeklada sie na pozniejsze traktowanie klientow handlujacych juz w warunkach niekonkursowych... . ale jak pisalem wczesniej (jak widac powtarzam sie tez - jak ty): nikt nikogo nie zmusza do udzialu w konkursie - a BossaFX na pewno przeboleje brak w szeregach swoich klientow kilku zwolennikow handlu automatycznego.
Niestety w tym wątku powtarzam bo nie rozumiesz :)
Mam dużo postów bo aktywnie sie udzielam, a jak byś prześledził to zazwyczaj edytuje i dopisuje niż wale nowe, głupot piszę bardzo malutko :) czyżby kolejna zazdrość wynikająca z nierównych liczb ?:p

Nadal brak argumentów dalej jedyny argument to to że tamci mają wiecej....

Powtórzę jeszcze raz, gdyby bossa zorganizował tylko konkurs z automatami z nagrodą 20k był byś szczęśliwy? bo widzę że w oczka kole tylko te 100k

I proszę o odpowiedz inną niż : "tamci mają więcej to nie fer", teraz bardziej jak tekst z podstawówki brzmiało:p

Gdybym miał dobrego ea brał bym nawet udział w konkursie gdzie dają ipada a to przecież jest tani szit, napewno wart mniej niż 20k franiów :p i zawsze to bonus do codziennego handlu pokazanie sie z dobrej, mistrzowskiej strony, a nie powód do wybrzydzania :)
bakubaq pisze:
Ink. pisze: twoim tropem czyli czepianie sie słówek
Nie czepiam sie luz, widze, ze wiesz lepiej jak sie sprawy maja z ea ok.
Oj rzuciłem tym tekstem bo się czepiłeś :) wiem jak wygląda programowanie bo to robiłem, testy testy i testy ale nie można mowić ze przez to jest sie lepszym itp, ogolne postrzeganie automatów jest dokładnie takie jak napisałem i taka będzie opinia i szufladkowanie ponieważ ludzie zazwyczaj kierują sie stereotypami, ale z covala słaby manualista bo z tego co mi wiadomo to w trejdingu konytrola emocji to podstawa a foch i unoszenie sie dumą dobrze nie wróży :p

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

s_zadora pisze:Myślę że rozumiem. Z tej całej dyskusji wynika jedno na pewno - nigdy nie stworzymy regulaminu który wszystkim "najbardziej by odpowiadał".
A to na pewno. Nam, Polakom ciężko dogodzić :) Zawsze znajdzie się malkontent.

s_zadora pisze:green7 napisał:
Szkoda tylko, że startujący w konkursie nie są traktowani jednakowo, i dla wybranych kont stosujecie tu zagrywki typu Virtual Dealer .....

Jeśli ma Pan przesłanki aby tak twierdzić powinien Pan złożyć reklamację w konkursie, powołując się na konkretne sytuacje.
Ależ oczywiście, że mam przesłanki. Bez przesłanek bym tego nie pisał ....
s_zadora pisze: green7 napisał:
zagrywki typu Virtual Dealer.....

Na pewno bliżej też wyjaśniając co Pan ma na myśli.
No chyba Panu tego akurat wyjaśniać nie muszę, prawda ?

Pewne statystyki dla mojego konkursowego konta będącego w czołówce uległy "leciutkiemu" pogorszeniu. Ot drobnostka, nagle stały się gorsze o 700% -1000% .
Obejmuje to klika aspektów: prędkość egzekucji, rekwoty itd.
Jaki jest tego skutek ? Ano taki, że np. wczoraj liczba pozycji mojego automatu spadła o ponad 90%. Łatwo tego dowieść, mając porównanie z innym kontem.

A reklamacja? Sorry ale nie wierzę w jej pozytywne rozpatrzenie. W związku z czym wypisuje się z zabawy. Granie - zwłaszcza automatem - traci sens gdy czasy egzekucji wynoszą niekiedy po 2 minuty .....
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ