BOSSAFX - konkurs 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

Tak
51
57%
Nie
38
43%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

schwede pisze:http://www.youtube.com/watch?v=MF4Zs8mMmYQ
WywiaD Z Sebastianem Zadorą ,Dla kogo organizowane są konkursy Forex?
Dziękuję za wklejenie tego linku, bo film pochodzi "ze zbiorów" kanału bossa.pl na youtube (http://www.youtube.com/user/BOSSApl) na którym możecie Panstwo znaleźć wiele ciekawych materiałów edukacyjnych (m.in. zapisy video szkolen prowadzonych przez ekspertów bossa.pl) jak również rozrywkowych - chociażby skecze z udziałem T-Raperów znad Wisły:)
Natomiast sam wywiad myślę że dla uczestników tego forum może być o tyle mało interesujący, że na wszystkie Panstwa pytania staram się przecież odpowiadać na bieżąco w postach:)
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

Witam mam następujące pytania

1) Jak założyłem u was konto + 2 subkonta konkursowe to rozumiem ze aby dostać dostęp do haseł i loginu dla mojego konta muszę wpłacić 5k ? bo wplata 2k i tak nie spowoduje uaktywnienia kont konkursowych jeszcze ?

2) Czy uda wam sie robić weryfikacje uczciwości graczy w miarę na bieżąco czy dopiero po zakończeniu konkursu ? Chodzi mi o to ze ktoś wykręcając ponadprzeciętny wynik nieuczciwie może spowodować(zmusić) u części osób ponadprzeciętną (niepotrzebna) potrzebę do ryzykowania(strategia czysto konkursowa)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

SLAW pisze:1) Jak założyłem u was konto + 2 subkonta konkursowe to rozumiem ze aby dostać dostęp do haseł i loginu dla mojego konta muszę wpłacić 5k ? bo wplata 2k i tak nie spowoduje uaktywnienia kont konkursowych jeszcze ?
Otwierając podstawowe konto BOSSAFX (nie konkursowe) obecnie wystarczy aby dysponował Pan kwotą 1000 PLN (i będzie ono aktywowane). Jeśli chce Pan uczestniczyć w konkursie zarówno w Rankingu Głównym, jak i Automatów to musi Pan wpłacić minimum 2000 PLN najpierw na swoje podstawowe konto BOSSAFX. Jak pieniądze już się tam znajdą, dopiero będzie Pan miał możliwość rejestracji uczestnictwa w konkursie. Fakt wypełnienia formularza rejestracyjnego (na stronie internetowej bossa.pl po zalogowaniu) spowoduje automatyczne otwarcie odpowiedniego subkonta konkursowego i przeksięgowanie na to konto środków w kwocie 1000 PLN z konta podstawowego (otwierając 2 subkonta musi Pan wypełnić 2 niezależne formularze). Wszystko dzieje się w czasie rzeczywistym i od razu po rejestracji otrzymuje Pan login do subkonta konkursowego, które jest już aktywne. Jeśli na podstawowym rachunku BOSSAFX nie ma środków w odpowiedniej kwocie, nie można dokonać rejestracji w konkursie (wypełnić formularza).
2) Czy uda wam sie robić weryfikacje uczciwości graczy w miarę na bieżąco czy dopiero po zakończeniu konkursu ? Chodzi mi o to ze ktoś wykręcając ponadprzeciętny wynik nieuczciwie może spowodować(zmusić) u części osób ponadprzeciętną (niepotrzebna) potrzebę do ryzykowania(strategia czysto konkursowa)
Naturalnie, w trakcie trwania rywalizacji stale monitorujemy zgodność z Regulaminem i zapewniam, że obecna, druga edycja tego konkursu na pewno będzie rozegrana zgodnie z jego zapisami - tak samo jak pierwsza w 2010r. Równe szanse i uczciwe zasady to fundamenty naszego pomysłu na konkurs forex.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

zarejestrowałem się już w konkursie w dziale automaty i główny kasa z konta głównego(po 1000 zl) została pobrana ale nadal nie wiem jak mam sie zalogowac do mt4 na te konkursowe mam w tej chwili tylko te 8 cyfrowe identyfikatory zaczynające się na 10XXXXXX i 52XXXXXX a haslo mam tylko to co do logowania na stonie www

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

SLAW pisze:zarejestrowałem się już w konkursie w dziale automaty i główny kasa z konta głównego(po 1000 zl) została pobrana ale nadal nie wiem jak mam sie zalogowac do mt4 na te konkursowe mam w tej chwili tylko te 8 cyfrowe identyfikatory zaczynające się na 10XXXXXX i 52XXXXXX a haslo mam tylko to co do logowania na stonie www
W takim razie gratuluję! :) Te 8-cyfrowe identyfikatory proszę wpisać w platformie w polu "Login" na formatce logowania, a hasło jest do wszystkich Pana kont takie samo. Jeśli uda się zalogować na oba konta to nie pozostaje Panu nic innego jak czekać na 10 października godz. 9:00 :)
Jeśli będą z logowaniem kłopoty, prosimy o telefon na 801 104 104 lub maila na makler@bossa.pl
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

[quote="s_zadora"][/quote]

Witam!
1.Być może jakoś przeoczyłem czytając ten wątek i szukając na stronie konkursu, więc poprosiłbym o namiary do regulaminu konkursu.
2.Mam też pytanie odnośnie tzw. skalpowania lub grania zbliżonego do skalpowania. Czy będą jakieś ograniczenia co do maksymalnej ilości transakcji dziennie. Tak się składa, że "grając aktywnie", zwykle robię 100 i więcej zleceń dziennie. Czy to jakiś problem?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

nabukomb pisze:1.Być może jakoś przeoczyłem czytając ten wątek i szukając na stronie konkursu, więc poprosiłbym o namiary do regulaminu konkursu.
Regulamin, jak i wszystkie inne informacje o konkursie są dostępne na stronie konkursowej www.bossafx.pl, Regulamin znajduje się konkretnie w lewym dolnym rogu na głównej stronie lub bezpośrednio tu:
http://bossafx.pl/pdf/Regulamin-konkurs ... OSSAFX.pdf
nabukomb pisze:2.Mam też pytanie odnośnie tzw. skalpowania lub grania zbliżonego do skalpowania. Czy będą jakieś ograniczenia co do maksymalnej ilości transakcji dziennie. Tak się składa, że "grając aktywnie", zwykle robię 100 i więcej zleceń dziennie. Czy to jakiś problem?
Ani w Konkursie ani poza nim nie mamy ograniczeń dotyczących liczby transakcji zawieranych dziennie przez inwestora.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

s_zadora pisze: Regulamin znajduje się konkretnie w lewym dolnym rogu na głównej stronie...
Dziękuję! Jak mogłem przeoczyć? Ale mam nadzieję, że nie ja jeden jestem tak mało spostrzegawczy :)
s_zadora pisze:
nabukomb pisze:2.Mam też pytanie odnośnie tzw. skalpowania lub grania zbliżonego do skalpowania. Czy będą jakieś ograniczenia co do maksymalnej ilości transakcji dziennie. Tak się składa, że "grając aktywnie", zwykle robię 100 i więcej zleceń dziennie. Czy to jakiś problem?
Ani w Konkursie ani poza nim nie mamy ograniczeń dotyczących liczby transakcji zawieranych dziennie przez inwestora.
Co do braku ograniczeń co do liczby transakcji, to oczywiście przypuszczałem, że ich w regulaminie nie ma. Miałem nadzieję, że sprowokuję jakąś szerszą wypowiedź na temat takiego sposobu grania. Ale może rzeczywiście wyraziłem się zbyt "dookoła sprawy". :cry:

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

nabukomb pisze:Co do braku ograniczeń co do liczby transakcji, to oczywiście przypuszczałem, że ich w regulaminie nie ma. Miałem nadzieję, że sprowokuję jakąś szerszą wypowiedź na temat takiego sposobu grania. Ale może rzeczywiście wyraziłem się zbyt "dookoła sprawy". Crying or Very sad
W DM BOŚ traktujemy Klientów partnersko i dlatego u nas można pytać wprost i co ważniejsze - jak widać - zawsze dostaje się odpowiedź :) O strategiach intensywnej gry, polegającej na zawieraniu dziesiątek transakcji dziennie była kiedyś o ile dobrze pamiętam dyskusja w naszym głównym wątku w dziale Platformy Transakcyjne, ale jeśli na jakieś pytanie tam nie ma odpowiedzi, proszę je zadać. Generalnie, jeśli mielibyśmy coś przeciw zawieraniu większej liczby transakcji w jakimś interwale czasowym, na pewno wprowadzilibyśmy jakieś zapisy do regulaminu na ten temat (i konkursowego i standardowego Regulaminu OTC dla usługi BOSSAFX). Bo taki zapis mógłby być podstawą jakichś konkretnych działań.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Spojrzałem na ranking zwycięzców w 2010 roku. Stopy zwrotu są bardzo wysokie. Nie dziwię się, że biorą udział w tym konkursie jedni z najlepszych, jeśli nie najlepsi w Polsce, ponieważ nagrody są atrakcyjne.

ODPOWIEDZ