BOSSAFX - konkurs 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

Tak
51
57%
Nie
38
43%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

mike_05 pisze:Czy składanie zleceń za pomocą VisualOrdersBOSSAFX będzie traktowane za "automat" czy nie?
tak to automat, nie bedzie dzialal

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

mike_05 pisze:Czy składanie zleceń za pomocą VisualOrdersBOSSAFX będzie traktowane za "automat" czy nie?
xpep pisze:tak to automat, nie bedzie dzialal
Potwierdzam, nie da się użyć tego narzędzia w Rankingu Głównym. Natomiast można go użyć w Rankingu Automatów, w którym wcale nie musimy używać w pełni autonomicznie działających strategii transakcyjnych. Ranking Automatów jest przeznaczony generalnie do rywalizacji z użyciem różnorodnych narzędzi wspomagających handel, nawet jeśli nie są klasycznymi EA i inwestor uczestniczy w procesie składania zleceń. Takim narzędziem jest chociażby właśnie BOSSAFX Visual Orders.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Magpie

Nieprzeczytany post autor: Magpie »

Witam

Mam pytanie uczestnicząc w konkursie nie można wypłacić pieniędzy przez czas trwania konkursu. A gdybym chciał założyć rachunek forex w DM BOŚ i grać na nim od jutra to co muszę zrobić. Nie rozumiem faktu, bo dostałem indywidualny rachunek do wpłat i czy moja wpłata oznaczałaby wpłatę na już istniejący ( ale jeszcze nie działający ) rachunek konkursowy? Czy po prostu musiałbym założyć nowy rachunek od początku? Nigdzie na waszej stronie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Magpie pisze:Mam pytanie uczestnicząc w konkursie nie można wypłacić pieniędzy przez czas trwania konkursu.
Tak to prawda. Jedynym wyjątkiem jest przesłanie do nas pisemnego oświadczenia potwierdzającego odstąpienie od uczestnictwa w Konkursie. W takiej sytuacji po otrzymaniu go, zamykamy konto konkursowe (jeśli nie ma na nim otwartych pozycji) a wszystkie środki zwracamy na podstawowe konto forex w DM BOŚ. Z tego konta można je już standardowo wypłacić poprzez dyspozycję elektroniczną na stronie bossa.pl (po zalogowaniu).
Magpie pisze:A gdybym chciał założyć rachunek forex w DM BOŚ i grać na nim od jutra to co muszę zrobić. Nie rozumiem faktu, bo dostałem indywidualny rachunek do wpłat i czy moja wpłata oznaczałaby wpłatę na już istniejący ( ale jeszcze nie działający ) rachunek konkursowy? Czy po prostu musiałbym założyć nowy rachunek od początku? Nigdzie na waszej stronie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Jeśli ma Pan rachunek konkursowy to musi mieć Pan również podstawowy rachunek forex. W zależności od tego jakim identyfikatorem (loginem) loguje się Pan do platformy, to albo trafia Pan na rachunek podstawowy, albo na konkursowy. Login do rachunku podstawowego wyświetlił się na stronie internetowej po wypełnieniu formularzy rejestracyjnych przed otwarciem konta. Login to rachunku konkursowego wyświetlił się na stronie internetowej po wypełnieniu formularza dotyczącego przystąpienia do konkursu. Instrukcja jak przystąpić do konkursu (czyli otworzyć rachunek konkursowy mając już podstawowe konto forex) znajduje się np. tu:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... s_id=25653
Jeśli chodzi o wpłaty to numer konta do wpłat, który Pan otrzymał dotyczy rachunku podstawowego forex.
Zasilenie konta konkursowego odbywa się w chwili wypełnienia formularza przystąpienia do konkursu o którym pisałem wyżej. Jest to procedura w pełni automatyczna, która polega na pobraniu z podstawowego rachunku forex na konto konkursowe kwoty dokładnie 1000 PLN. Dlatego przed przystąpieniem do konkursu (wypełnieniem formularza) należy upewnić się czy na podstawowym koncie forex znajduje się minimum 1000 PLN. Jeśli jest mniej, nie uda się wypełnić formularza.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Magpie

Nieprzeczytany post autor: Magpie »

s_zadora pisze:W zależności od tego jakim identyfikatorem (loginem) loguje się Pan do platformy, to albo trafia Pan na rachunek podstawowy, albo na konkursowy.

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Rzeczywiście mam dwa identyfikatory ten konkursowy i do rachunku podstawowego.

Problem rozwiązany :)

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Czy fakt, że na jednym komputerze będą działały dwa programy MT4 różnych osób będących klientami BOSSA może powodem do dyskwalifikacji?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

mikolaj2 pisze:Czy fakt, że na jednym komputerze będą działały dwa programy MT4 różnych osób będących klientami BOSSA może powodem do dyskwalifikacji?
Zgodnie z Regulaminem Konkursu decyzję o wykluczeniu uczestnika z rywalizacji każdorazowo podejmuje Komisja Konkursowa (w skład której wchodzą m.in. Członkowie Zarządu DM BOŚ) - w przypadku złamania przez niego zapisów Regulaminu. Od razu zastrzegam, że mimo iż jestem także członkiem tej Komisji nie będę tu na forum analizował wszystkich hipotetycznie możliwych przypadków - Komisja zajmie się nimi jeśli wystąpią w Konkursie. Generalnie mówiąc opisana przez Pana sytuacja nosi dość oczywiste przesłanki naruszenia postanowień par.5 pkt. 14 Regulaminu Konkursu (udostępnienie danych logowania osobie trzeciej), chociaż na pewno Komisja dokładnie przeanalizowałaby wszystkie możliwe okoliczności - np. czy platforma była zalogowana z tego samego komputera w tym samym czasie, czy komputer był tylko pożyczany itd. itd. i dopiero wtedy podjęłaby decyzję.
Jak wspomniałem - nie zamierzam tego analizować publicznie, mogę jedynie zapewnić że uczestnicy stosujący się do Regulaminu na pewno nie zostaną zdyskwalifikowani.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Dziękuję za odpowiedź... Wnioskuję, że korzystanie z jednego serwera do automatyzacji transakcji może budzić wątpliwości komisji konkursowej... Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

WItam,
wczoraj zgłosiłem do DM pewien problem z uzupełnianiem danych historycznych w MT4. Zjawisko nadal występuje. Czy coś po waszej stronie zostało sprawdzone?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:WItam,
wczoraj zgłosiłem do DM pewien problem z uzupełnianiem danych historycznych w MT4. Zjawisko nadal występuje. Czy coś po waszej stronie zostało sprawdzone?
Przepraszam ale zupełnie nie znam tematu. Proszę opisać problem na forum albo dać znać na priv w jakim trybie to było zgłoszone (mail na makler@bossa.pl, komunikat przez stronę po zalogowaniu, telefon etc...)
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ