BOSSAFX - konkurs 2011
Powtórzę problem.
Po zainstalowaniu MT4 bossia i zaciaganie danych historycznych, dane kończą sie na 10 czerwca 2011 potem dziura i dwa ostatnie dni.
Próbowałem na kilku komputerach, rożnych parach, instalując BOSSAFX w różnych miejscach po odinstalowaniu poprzedniej instalacji na C, na D, w Program files32, efekt taki sam. Windows7.
Konto demo i konto live bez różnicy.
Po zainstalowaniu MT4 bossia i zaciaganie danych historycznych, dane kończą sie na 10 czerwca 2011 potem dziura i dwa ostatnie dni.
Próbowałem na kilku komputerach, rożnych parach, instalując BOSSAFX w różnych miejscach po odinstalowaniu poprzedniej instalacji na C, na D, w Program files32, efekt taki sam. Windows7.
Konto demo i konto live bez różnicy.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2011, 12:28 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaki jest interwał wykresu?mike_05 pisze:Po zainstalowaniu MT4 bossia i zaciaganie danych historycznych, dane kończą sie na 10 czerwca 2011 potem dziura i dwa ostatnie dni.
Rozumiem że ściągneły się dane od xxx do 10 czerwca a następnie z 5 i 6 października? Czy dane pomiędzy 10 czerwca a 6 października?
Czy próbował Pan odświeżać wykres (prawy przycisk myszy na oknie wykresu i z menu kontekstowego "Odśwież").
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Próbowałem róznych metod.
Po ściągnięciu danych "historia F2", na wykresie pojawia sie ogromny GAP, nattomiast jak ten wykres sie odświeży z menu kontekstowego PPM, GAP znika, ciągłość w zakresie ustawionym w preferencjach okna wykresu jest OK, ale w historii nadal dziura. Po ponownym "ściągnięciu danych" (w nawiasie, bo przewaznie jest komunikat ze nie ma nowych danych), na wykresie znów pojawia sie GAP. Test zadany w okresie obejmujący dziurę i np do dziś, robi transakcję tylko na 2 ostatnich dniach. Zjawisko występuje również na innych instalacjach różnych brokerów.
Po ściągnięciu danych "historia F2", na wykresie pojawia sie ogromny GAP, nattomiast jak ten wykres sie odświeży z menu kontekstowego PPM, GAP znika, ciągłość w zakresie ustawionym w preferencjach okna wykresu jest OK, ale w historii nadal dziura. Po ponownym "ściągnięciu danych" (w nawiasie, bo przewaznie jest komunikat ze nie ma nowych danych), na wykresie znów pojawia sie GAP. Test zadany w okresie obejmujący dziurę i np do dziś, robi transakcję tylko na 2 ostatnich dniach. Zjawisko występuje również na innych instalacjach różnych brokerów.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2011, 12:27 przez mike_05, łącznie zmieniany 2 razy.
Powinna być możliwość logowania na oba rachunki konkursowe. Proszę sprawdzić dane logowania, jeśli problem dalej będzie występował, proszę o kontakt z Wydziałem Obsługi Klienta (801104104, mail w platformie real MT4) w celu odzyskania poprawnego Identyfikatora rachunku. Pin (hasło) na wszystkich rachunkach jest taki sam, zakładam że jeśli udało się zalogować na jakikolwiek rachunek to jest poprawny i kłopot związany jest z Idenyfikatorem (loginem).Kiwi pisze:Na rachunek konkursowy główny mogę się zalogować, a na rachunek automatów nie mogę . Dlaczego ??
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Oczywiście, każdy uczestnik otrzymuje najnowszą książkę G. Zalewskiego i T. Zaleśkiewicza pt. "Droga Inwestora. Chciwość i strach na rynkach finansowych." Więcej o nagrodach, m.in. o książce: http://bossafx.pl/nagrody.htmlGoldfinger pisze:Czy mnie pamięć nie myli, że rok temu dla każdego uczestnika była gwarantowana nagroda w postaci książki? W tym roku będzie jakaś gwarantowana nagroda bez względu na wynik?
Dodam że książka powszechnie będzie dostępna na rynku dopiero na koniec roku, zatem uczestnicy konkursu mają dostęp "przedpremierowy".
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Telefon do Wydziału Obsługi Klienta (801104104) rozwiązał problem .s_zadora pisze: Powinna być możliwość logowania na oba rachunki konkursowe. Proszę sprawdzić dane logowania, jeśli problem dalej będzie występował, proszę o kontakt z Wydziałem Obsługi Klienta (801104104, mail w platformie real MT4) w celu odzyskania poprawnego Identyfikatora rachunku. Pin (hasło) na wszystkich rachunkach jest taki sam, zakładam że jeśli udało się zalogować na jakikolwiek rachunek to jest poprawny i kłopot związany jest z Idenyfikatorem (loginem).
trzeba było poprostu odblokować rachunek.

Dziękuje za pomoc