BOSSAFX - konkurs 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

Tak
51
57%
Nie
38
43%

Liczba głosów: 89

Magpie

Nieprzeczytany post autor: Magpie »

Mighty Baz pisze:wspieranie polskich biur, miejsc pracy itd samo w sobie nie jest złe...może ta wybitna książka za tauzena, to lekka przesada Laughing rozumie, ze to taka cegiełka w rozwoj polskiego rynku walutowego.
Nie zacytowałeś mnie w całości.

Ty chyba za Pisem jesteś nic ci nie pasuje. Nie chcesz nie uczestnicz proste.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

tak faktycznie to wyjaśnia wszystko, szczególnie dalszą polemikę,
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Mighty Baz pisze: Przeciez kazdy bedzie chcial wygrac, wiec beda dawali zlecenia po bandzie na granicy MC..sadze ze to zadna przeszkoda ...w dokapitalizowaniu BM, szczegolnie przed zakonczeniem roku bilansowego. :lol:

i jeszcze % wezmą od wyników...gratki za pomysł
Co za dziadowanie na rynku walutowym!
Ja ciesze się, że taki konkurs na czystych zasadach powstał w PL. Fajna rozgrywka i rywalizacja.

Masz jakiś problem dziwny z moralizowaniem. Mam uwierzyć, że naprawdę oburzyłeś się, że DM chce zarobić na chciwości graczy? Czy ktoś ich zmusza do łamania zasad MM i jechaniu po bandzie? To się drogi panie chyba nazywa obłuda. Gdybyś ty miał możliwość zarobienia na chciwych hazardzistach to nie wahałbyś się...więc nie wytykaj DM takich rzeczy.

DM rzuca tort na stół a każdy zainteresowany z własnej woli chce kawałek - nie ma problemu.

Poza tym zamiast tryskać żółcią weź udział i pobij tych jadących po bandzie konsekwencją i dobrą grą. Zaśmiecanie wątku.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

DAYTRADER

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cyprys »

Jakim trzeba być frustratem, żeby wszystko oceniać przez pryzmat ile ktoś na tym zarobi. Na Waszym miejscu przestałbym kupować cokolwiek, bo na tym ktoś może zarobić. Biuro robi konkurs, daje książkę za friko, wysokie nagrody, nie płacicie żadnych kosztów.... Jeśli uważasz, że wpłacając depo robisz darowiznę to chyba forex nie jest dla Ciebie... i tyle... Komuś nie podoba się regulamin, platforma, czy nazwa organizatora to nie bierze udziału, bo nie ma obowiązku, a jeśli chcesz ponarzekać to może idź gdzie indziej, bo tu to po prostu jest żenujące.
pozdrawiam,
Cyprys

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

bo mam odmienne zdanie, więc jestem [tutaj wpisz kolejny epitet].
Jest masa ciekawych konkursów, w których klientów nie przyciąga się w taki sposób, by na wstępie tracili kasę. Tak niski próg wejścia definiuje ten konkurs jako skierowany przede wszystkim do leszczy.
Juz tak mimochodem, sądzisz, że gracze z większą kasą będą przez 5 tyg tracić czas na pomnożenie 1000 zl do powiedzmy 5000?
DAYTRADER

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

mike_05 pisze:Może warto serio potraktować moja poprzednia sugestię w sprawie zapytania do supportu MetaQuotes Software Corp. Was jako brokera może nie zlekceważą.
Tylko czego więcej ponad to co napisałem chce Pan się dowiedzieć? Historia na wykresach to parametr platformy, dla M1 i par walutowych to jest max. ok. 3 miesięcy. Okres ten liczony czasem może się różnić w zależności od instrumentu (godzin handlu), bo parametr w systemie jest określony nie jako minuty czy godziny ale jako max. liczba świeczek/interwałów. Jeśli instrument jest handlowany tylko przez część dnia, to ta sama liczba świeczek będzie oznaczać nieco dłuższy okres historii. Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie dostarczyć dłuższej historii bezpośrednio z serwera.
mike_05 pisze:zastanawiam sie, jak można przetestować strategie na danych real, przygotowując sie do konkursu, skoro:
Z tego co Pan pisze wnioskuję że Pan akurat nie czyni takich przygotowań;) Jednak odpowiadając - jeśli chodzi o testowanie automatów to najlepiej mechanizmy zarządzania pozycją sparametryzować i testy przeprowadzić na 10x większym kapitale (na demie lub w testerze). Zgadzam się że to nie jest 1:1 ale jeśli zajmuje się Pan automatami to zapewne Pan wie że żaden test nie jest 1:1
Mighty Baz pisze:jestem w szoku, wystarczy tylko 650 osób by wyjść na zero, ale przy takiej nagrodzie pewnie stawi sie ok 2000+.
Ta kalkulacja świadczy z jednej strony o tym że nie jest Panu znana specyfika naszej pracy (dostarczanie płynności Klientom), z drugiej o tym że nie śledził Pan przebiegu ubiegłorocznego konkursu i jego wyników. Cieszę się jednak że nasze nagrody w tym roku uznał Pan za atrakcyjne.
Magpie pisze:Natomiast mam pytanie do Pana Sebastiana. Z tego co zrozumiałem to mikroloty obowiązują tylko w konkursie i po jego zakończeniu skończy się również otwieranie pozycji w oparciu o mikroloty?
Po zakończeniu Konkursu każdemu uczestnikowi zapewnimy możliwość kontynuowania handlu na mikrolotach - na specjalnym subkoncie, które będzie można otworzyć po 11 listopada (zakończeniu rywalizacji).
Mighty Baz pisze:może ta wybitna książka za tauzena, to lekka przesada
cyprys pisze: Jeśli uważasz, że wpłacając depo robisz darowiznę to chyba forex nie jest dla Ciebie... i tyle...
Przyznam że mnie też zastanawia ten brak wiary we własne siły. Oczywiście, jeśli ktoś uznaje z góry że na chwilę obecną nie jest w stanie zarobić na rynku fx tych xx% w czasie konkursu (5 tygodni) to co prawda nie powiedziałbym że forex nie jest całkiem dla niego (bo mając czas i determinację można przecież próbować się tego uczyć) ale rywalizacja o główną nagrodę w prawdziwym konkursie na prawdziwym rynku myślę, że będzie trudna. Przypominam jednak że w naszym konkursie można rywalizować na wielu polach, nie tylko stopy zwrotu - np. racjonalnej gry w Rankingu Portfeli Optymalnych. W skrajnym wypadku można dostać książkę całkiem za darmo. Nie ma bowiem obowiązku zawierania transakcji w konkursie aby ją otrzymać - wystarczy otwarcie rachunku konkursowego.
Mighty Baz pisze:Juz tak mimochodem, sądzisz, że gracze z większą kasą będą przez 5 tyg tracić czas na pomnożenie 1000 zl do powiedzmy 5000?
Pierwsza edycja naszego konkursu z 2010 jednoznacznie potwierdziła że tak właśnie się dzieje. Uczestniczą także inwestorzy dysponujący znacznymi kapitałami i myślę że nie tylko z myślą o głównej nagrodzie - zaryzykuję stwierdzenie że w ich przypadku liczy się bardzo także rywalizacja.
Spekulant83 pisze:Zaśmiecanie wątku.
Ja również mam prośbę do uczestników forum i moderatorów - abyśmy mimo wszystko trzymali się tematu wątku (Konkurs Forex BOSSAFX 2011). Byłbym też ostrożny z wymienianiem w dniu dzisiejszym uwag, które mogą być uznane za zakłócenie ciszy wyborczej.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

mike_05 pisze:Rozumiem, ze ułomność MT4, zabrania po takiej operacji ponownego zaciągnięcia historii z F2, bo nadpisze znów wadliwa.
Shocked
Moze tak zapytanie do suportu MetaQuotes?
mike_05 pisze:Bardzo przepraszam, ale chyba nie z kosmosu pobiera sie dane historyczne na MT4 podpiętego pod Wasz serwer?
Przyznam, że jestem cokolwiek zdziwiony ....
Zajmujesz się (jak sądzę) już dość długo mt4 i automatami i zadajesz tak podstawowe pytania .....

Proponuję: wcisnąć f2/download w terminalu, a następnie zanim kliknie się OK przeczytać ze zrozumieniem komunikat w oknie, które się pojawi....

Centrum historii w terminalu NIGDY nie pobiera danych z brokera do którego jesteś podpięty, lecz zawsze z serwerów Meta Quotes. Tak niestety (bezsensownie to fakt) skonstruowano tą platformę i już.
Chcesz dane od konkretnego brokera: to tylko sposób już podany (przewijanie wykresu).

Inna sprawa, że brokerzy dosyć "skąpią" historii, nie rozumiem dlaczego ograniczają tak mocno liczbę słupków. Chyba nie jest to aż tak dużym obciążeniem dla serwera, na dysku też wiele nie zajmuje ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Mighty Baz pisze:
Magpie pisze: książka gratis możliwość rywalizacji także z ludźmi z tego forum i to za realną kasę - czego chcieć więcej.
wspieranie polskich biur, miejsc pracy itd samo w sobie nie jest złe...może ta wybitna książka za tauzena, to lekka przesada :lol: "rozumie sie samo przez się", ze to taka cegiełka w rozwój polskiego rynku walutowego.
akurat nie ma wymogu zawarcia określonej liczby lotów i książeczka jest za darmo
a jak chcesz powalczyć o nagrody to niestety, ale tysiączek może zostać (choć nie musi) przetransferowany do brokera.

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cyprys »

Mighty Baz napisał:

bo mam odmienne zdanie, więc jestem [tutaj wpisz kolejny epitet].
Jest masa ciekawych konkursów, w których klientów nie przyciąga się w taki sposób, by na wstępie tracili kasę. Tak niski próg wejścia definiuje ten konkurs jako skierowany przede wszystkim do leszczy.
Juz tak mimochodem, sądzisz, że gracze z większą kasą będą przez 5 tyg tracić czas na pomnożenie 1000 zl do powiedzmy 5000?

Nie chodzi o odmienne zdanie, a o bezpodstawne zarzuty pod adresem BM.
Nadal nie rozumiem, o co chodzi z tym "by na wstępie tracili kasę"....
Moim zdaniem gra na realnych pieniądzach jest bardziej sprawiedliwa, niż na wirtualnych, gdzie można iść na żywioł, całkowicie ignorując zasady zdrowego rozsądku. Tu tracimy prawdziwą kasę, więc trudniej olać ryzyko i liczyć na farta. Oczywiście dla niektórych 1000 zł to niewiele, ale rozumiem, że ta wartość to właśnie rozsądny kompromis.
Porównajcie zresztą stopy zwrotu wygranych z poprzedniej edycji bossy i XTB oraz jak mówili oni o swoich systemach. Pani która zgarnęła milion euro, o ile dobrze pamiętam, nie miała wcześniej żadnych doświadczeń z forexem, a tylko miała dużo szczęścia - ale jeśli się mylę to przepraszam....
Gracz z większą kasą nie musi być lepszy, niż ten z mniejszą, ale myślę, że nawet dla starego wygi wysokość głównej (choć nie tylko) nagrody robi wrażenie. A to czy klikamy na jednej, czy na dwóch platformach jest w sumie małą niedogodnością, nie mówiąc już o trudzie włączenia automatu.
Jeśli boisz się grać w realu to ok, rozumiem to, ale nie możesz oceniać przez swój pryzmat całego konkursu.
pozdrawiam,
Cyprys

ODPOWIEDZ