mike_05 pisze:Może warto serio potraktować moja poprzednia sugestię w sprawie zapytania do supportu MetaQuotes Software Corp. Was jako brokera może nie zlekceważą.
Tylko czego więcej ponad to co napisałem chce Pan się dowiedzieć? Historia na wykresach to parametr platformy, dla M1 i par walutowych to jest max. ok. 3 miesięcy. Okres ten liczony czasem może się różnić w zależności od instrumentu (godzin handlu), bo parametr w systemie jest określony nie jako minuty czy godziny ale jako max. liczba świeczek/interwałów. Jeśli instrument jest handlowany tylko przez część dnia, to ta sama liczba świeczek będzie oznaczać nieco dłuższy okres historii. Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie dostarczyć dłuższej historii bezpośrednio z serwera.
mike_05 pisze:zastanawiam sie, jak można przetestować strategie na danych real, przygotowując sie do konkursu, skoro:
Z tego co Pan pisze wnioskuję że Pan akurat nie czyni takich przygotowań;) Jednak odpowiadając - jeśli chodzi o testowanie automatów to najlepiej mechanizmy zarządzania pozycją sparametryzować i testy przeprowadzić na 10x większym kapitale (na demie lub w testerze). Zgadzam się że to nie jest 1:1 ale jeśli zajmuje się Pan automatami to zapewne Pan wie że żaden test nie jest 1:1
Mighty Baz pisze:jestem w szoku, wystarczy tylko 650 osób by wyjść na zero, ale przy takiej nagrodzie pewnie stawi sie ok 2000+.
Ta kalkulacja świadczy z jednej strony o tym że nie jest Panu znana specyfika naszej pracy (dostarczanie płynności Klientom), z drugiej o tym że nie śledził Pan przebiegu ubiegłorocznego konkursu i jego wyników. Cieszę się jednak że nasze nagrody w tym roku uznał Pan za atrakcyjne.
Magpie pisze:Natomiast mam pytanie do Pana Sebastiana. Z tego co zrozumiałem to mikroloty obowiązują tylko w konkursie i po jego zakończeniu skończy się również otwieranie pozycji w oparciu o mikroloty?
Po zakończeniu Konkursu każdemu uczestnikowi zapewnimy możliwość kontynuowania handlu na mikrolotach - na specjalnym subkoncie, które będzie można otworzyć po 11 listopada (zakończeniu rywalizacji).
Mighty Baz pisze:może ta wybitna książka za tauzena, to lekka przesada
cyprys pisze: Jeśli uważasz, że wpłacając depo robisz darowiznę to chyba forex nie jest dla Ciebie... i tyle...
Przyznam że mnie też zastanawia ten brak wiary we własne siły. Oczywiście, jeśli ktoś uznaje z góry że na chwilę obecną nie jest w stanie zarobić na rynku fx tych xx% w czasie konkursu (5 tygodni) to co prawda nie powiedziałbym że forex nie jest całkiem dla niego (bo mając czas i determinację można przecież próbować się tego uczyć) ale rywalizacja o główną nagrodę w prawdziwym konkursie na prawdziwym rynku myślę, że będzie trudna. Przypominam jednak że w naszym konkursie można rywalizować na wielu polach, nie tylko stopy zwrotu - np. racjonalnej gry w Rankingu Portfeli Optymalnych. W skrajnym wypadku można dostać książkę całkiem za darmo. Nie ma bowiem obowiązku zawierania transakcji w konkursie aby ją otrzymać - wystarczy otwarcie rachunku konkursowego.
Mighty Baz pisze:Juz tak mimochodem, sądzisz, że gracze z większą kasą będą przez 5 tyg tracić czas na pomnożenie 1000 zl do powiedzmy 5000?
Pierwsza edycja naszego konkursu z 2010 jednoznacznie potwierdziła że tak właśnie się dzieje. Uczestniczą także inwestorzy dysponujący znacznymi kapitałami i myślę że nie tylko z myślą o głównej nagrodzie - zaryzykuję stwierdzenie że w ich przypadku liczy się bardzo także rywalizacja.
Spekulant83 pisze:Zaśmiecanie wątku.
Ja również mam prośbę do uczestników forum i moderatorów - abyśmy mimo wszystko trzymali się tematu wątku (Konkurs Forex BOSSAFX 2011). Byłbym też ostrożny z wymienianiem w dniu dzisiejszym uwag, które mogą być uznane za zakłócenie ciszy wyborczej.