Szwajcar - przecież ta platforma to jak widzę nic innego jak protrader (jakaś starsza wersja). Więc powinna działać dokładnie tak jak w Aliorze.Szwajcar pisze:A ich platforma prezentuje się tak. Spready są ciekawe. Skalpować się da a nawet ciasno wchodzić z trendem. To, że platforma jest słaba i powolna pokazuje to, że wolno oblicza sumę wartości wszystkich pozycji. Myślę, że też powoli wysyła polecenia do brokera przez to, że technologia NET 3.5 mocno opóźnia procesy.
I z tym NET to niezupełnie prawda, no może na jakimś VPSie który ma słabsze zasoby ....
ZZ chmury to możesz użyć jak masz coś konkretnego do policzenia np. szukasz śladów życia w kosmosiezz pisze:Też to słyszałem, niestety nie znam się na tym...,słyszałem że ta chmura to rozwiązuje ...

A jak komp masz za słaby do policzenia kilku prostych wskaźników to prościej go pro prostu zupgrejdować ....
.NET może i zżera zasobów ciut, ale jakoś nie widzę z nim problemów. Te które są, niekonieczne wynikają z technologii tylko np. ze źle zaprojektowanej aplikacji.