AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Szwajcar pisze:A ich platforma prezentuje się tak. Spready są ciekawe. Skalpować się da a nawet ciasno wchodzić z trendem. To, że platforma jest słaba i powolna pokazuje to, że wolno oblicza sumę wartości wszystkich pozycji. Myślę, że też powoli wysyła polecenia do brokera przez to, że technologia NET 3.5 mocno opóźnia procesy.
Szwajcar - przecież ta platforma to jak widzę nic innego jak protrader (jakaś starsza wersja). Więc powinna działać dokładnie tak jak w Aliorze.
I z tym NET to niezupełnie prawda, no może na jakimś VPSie który ma słabsze zasoby ....
zz pisze:Też to słyszałem, niestety nie znam się na tym...,słyszałem że ta chmura to rozwiązuje ...
ZZ chmury to możesz użyć jak masz coś konkretnego do policzenia np. szukasz śladów życia w kosmosie :)
A jak komp masz za słaby do policzenia kilku prostych wskaźników to prościej go pro prostu zupgrejdować ....

.NET może i zżera zasobów ciut, ale jakoś nie widzę z nim problemów. Te które są, niekonieczne wynikają z technologii tylko np. ze źle zaprojektowanej aplikacji.
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

green7 pisze: .NET może i zżera zasobów ciut, ale jakoś nie widzę z nim problemów. Te które są, niekonieczne wynikają z technologii tylko np. ze źle zaprojektowanej aplikacji.
Gren Szacum.. za aktywnośc.
green7 pisze:
Szwajcar - przecież ta platforma to jak widzę nic innego jak protrader (jakaś starsza wersja). Więc powinna działać dokładnie tak jak w Aliorze.
Niestety nie,...,rozłączenia, frezy deflatu,SMA które znacząco opóżniają start platformy....Czyli z polskiego na nasze pro trader - pro traderowi nierówny...

Pozdrawiam.

Dodano po 30 minutach:

PS
green7 pisze: ZZ chmury to możesz użyć jak masz coś konkretnego do policzenia
Gren nie chodzi o moc przeliczeniową TYLKO o to co napisałeś w innym poście cytuje Ciebie ..// Jak brok będzie White Label Integrala to siłą rzeczy będziesz miał warunki takie jak na Integralu (gorsze o prowizję broka).
Podobnież jeśli teraz grasz u broka który jest WL Currenexa to masz warunki z Currenexa ....//
Dla mnie to jest to jest marzenie mojego życią.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

green7
Maniak
Maniak

zz pisze:Niestety nie,...,rozłączenia, frezy deflatu,SMA które znacząco opóżniają start platformy....Czyli z polskiego na nasze pro trader - pro traderowi nierówny.
Przy odrobinie kombinacji zapewne bez problemu połączyć możesz protradera Aliorowego do innego broka (protraderowego). Co może pomóc o ile wina leży po stronie terminala.
zz pisze:Gren nie chodzi o moc przeliczeniową TYLKO o to co napisałeś w innym poście cytuje Ciebie ..// Jak brok będzie White Label Integrala to siłą rzeczy będziesz miał warunki takie jak na Integralu (gorsze o prowizję broka).
Podobnież jeśli teraz grasz u broka który jest WL Currenexa to masz warunki z Currenexa ....//
Dla mnie to jest to jest marzenie mojego życią.
Taa - ale to odnosi się do White Label, chmura tu w niczym nie jest konieczna.

A tak w ogóle to masz prozaiczne marzenia. Myślisz, że broker wszystko zmieni?
Nie sądzę: ale proszę Cię bardzo. Dziś spełniamy marzenia:
Otwórz sobie konto w finfx.fi - masz tam mt4 podpięte pod płynność Integrala o ile się orientuje. I ponoć działają całkiem fair.

Sorki za offtop .....
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

green7 pisze:
Przy odrobinie kombinacji zapewne bez problemu połączyć możesz protradera Aliorowego do innego broka (protraderowego). Co może pomóc o ile wina leży po stronie terminala.
Prosiłbym o jaśniej... chętnie skorzystam... niestety obawiam się że to nie wina terminala...
green7 pisze:Otwórz sobie konto w finfx.fi - masz tam mt4 podpięte pod płynność Integrala o ile się orientuje. I ponoć działają całkiem fair.
Rozmawiamy o bankach to raz...,jeżeli wciskasz mi MT-4 to na starcie rynek ucieka w normalnej sytuacji o 0.5-5 pip...
o nienormalnej sytuacji... nawet wolę nie myśleć..... :P

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zenon123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zenon123 »

Na realnym AT gram od kilku dni i jestem ogólnie zadowolony. Fakt, czasem się rozłączy i trzeba ponawiać logowanie. Prowizje są do zaakceptowania. Ważniejsze jest to, że oferta jest dosyć uczciwa w postaci dobrych różnic Bid/Ask. To jest ważniejsze niż prowizje. Co z tego, że gdzieś u MM prowizja jest mniejsza lub nie ma jej wcale (nie wiem, nie grałem) skoro spready są kosmiczne nawet na tych najpłynniejszych instrumentach (np 7 pipsów na S&P500 w NobleMarkets, gdzie w Aliorze jest 0,5 lub 25 na DAXIE gdzie w Aliorze jest 1 w trakcie sesji - jak to odrobić?!). Nie ma co obwiniać Aliora za zbyt późne zrealizowanie zleceń - taki rynek, potężne szarpnięcia się zdarzają. Ma to czasem dobre strony, bo nawet straconą pozycje rynek zamknie po lepszym kursie niż jest SL, a czasem gorszym jak szarpie tak samo w drugą stronę. Nie mam pretensji do Aliora i całego świata, że w ciągu ostatnich dni jestem w plecy, że na demie grało się inaczej i zarabiało. Uważam, że platforma jest zaawansowana i da się na niej grać, a nawet zarobić. Wiadomo, że są rzeczy do poprawienia, ale dajmy im czas. Są na dobrej drodze.

Nawiasem inne instytucje obawiają się aliorowego ecena, bo walka w tv między platformami forexowymi jest już nie tyle na pięści co na karabiny maszynowe. Wystarczy pooglądać jeden dzień TvnCNBC.

zz
Maniak
Maniak

zenon123 pisze:ale dajmy im czas. Są na dobrej drodze
Dokładnie,to na pewno.Mam nadzieję że ta droga będzie trwała z 1 rok..., a nie 10 lat... :P

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:
zenon123 pisze:ale dajmy im czas. Są na dobrej drodze.
pamiętam że tak samo utyskiwano na Viking Currunex w 2007 roku..., a teraz jest to hit nad hity, myślę że z pro traderem będzie to samo...

green7
Maniak
Maniak

zz pisze:Rozmawiamy o bankach to raz...,jeżeli wciskasz mi MT-4 to na starcie rynek ucieka w normalnej sytuacji o 0.5-5 pip...
o nienormalnej sytuacji... nawet wolę nie myśleć...
Chciałeś Integrala to Ci daję więc nie marudź :)
Zlecenia realizowane są przez Integrala (o ile wierzyć temu co piszą o egzekucji), opóźnienie dodawane przez mt4 nie powinno być duże, rzędu milisekund.
Być może (nie sprawdzałem) serwery finfx są postawione na gridzie Integrala. No ale trudno - jak nie podoba Ci się Integral to już nie moja wina .....
Green
Obrazek
Obrazek

zenon123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zenon123 »

zz pisze:Dokładnie,to na pewno.Mam nadzieję że ta droga będzie trwała z 1 rok..., a nie 10 lat...
Ja patrzę na Tradera przez pryzmat banku z którym jestem niemal od początku jego istnienia. Mimo trudnych czasów ci ludzie potrafili zrobić ciekawy, innowacyjny bank z dobrą ofertą, nowoczesną bankowością internetową, dobrym BM. Wszystko w bardzo krótkim czasie. I mimo nędzy na rynku bankowym rozwijają się nadal bez pompowania kasy w celebrytów, a jak wiesz nie wszyscy to wytrzymali (Allianz Bank). Skoro więc bank postawili to i platformę zrobią jak trzeba. Ale wszystko w swoim czasie. Póki co da się grać!

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Dokładnie nie ma co narzekać, miesiąc testowałem ich platformę i nie miałem problemu z żadnym tradem. Rozłączyło mnie może kilka razy, poślizgi sie zdarzają ale też miałem tak że mi limity wchodziły po lepszej cenie niż chciałem.
Nie miałem sytuacji że platforma muli, wisi, trady widzą godzinami czy dniami.
Jeśli chodzi o klepanie tradów ręcznie nie ma co się przyczepić.
No ja tak czy siak czekam na automat :P

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Nie ma możliwości kontrolowania zleceń na platformie innej niż Windows (Android, iOS) o ile dobrze rozumiem?

ODPOWIEDZ