AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Im wiecej pozycji robisz tym wiekszy maja zysk ;)

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Sajnek oczywista oczywistość już dawno zauważyłem, że swing i long term jakoś nie jest promowany u brokerów.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

constans pisze:czy z powyższego nie wynika, że paradoksalnie czasami broker typu MM, może być lepszy niż ECN?
Paradoksalnie trochę tak jest :). Często niższe koszty transakcyjne + symulacja prawdziwego rynku, a raczej jego uproszczenie powodują, że ta opcja bardziej się opłaca i nie taki MM straszny jak go malują.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Zależy jakie ECN i jaki MM, to już należy samemu sobie odpowiedzieć na te pytania, przejrzeć ten wątek o jedynym (jak na razie) ECN`ie i zobaczyć czy odpowiada to wszystko swoim preferencjom inwestycyjnym. Czasami bardzo dobry MM jest lepszy od słabego ECN...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

zz Sell E/U szczegółów nie mam czasu szukać
Dzięki.Mam jeszcze pytanie czy to było w tym ruchu o 9. 47? wtedy w minutę kurs się zmienił o 50 pipsów?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Witam,
Chciałem się zapytać, czy sytuacja taka jak na rysunku zdarza się często oraz czym to jest spowodowane?
Bo jednak te ponad 30 pipsów uciekło, a że EUR/USD idzie w górę, to możliwe że jeszcze więcej...[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

basketmat pisze:Witam,
Chciałem się zapytać, czy sytuacja taka jak na rysunku zdarza się często oraz czym to jest spowodowane?
Bo jednak te ponad 30 pipsów uciekło, a że EUR/USD idzie w górę, to możliwe że jeszcze więcej...[/img]
Tak minimalne przekroczenie progu TP nie powoduje natychmiastowego zamknięcia pozycji.. To też zależy, jak masz ustawione rysowanie wykresu- po ofercie bid, czy ask.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

To nie było TP tylko Limit, a gdzie sprawdzić ten bid/ask i jakie to ma znaczenie ?

edit Już znalazłem, ale jakie to ma znaczenie?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Poślizgi na ECNie połączonym głównie z Integralem mogą mocno zaskoczyć. Są nawet większe niż w Ducasie. Ja polecam grać ręcznie bez zleceń oczekujących.
Jako, że prowizja w Aliorze jest wysoka to szukałem podobnej oferty z niższą prowizją i tą samą platformą. No i znalazłem jest broker z commision 3$ za otwarcie 1 lota i potem 3$ za zamknięcie. Daje to 6$ commision w obie strony.
Ostatnio nawet w promocji zrezygnowali z commision.
A ich platforma prezentuje się tak. Spready są ciekawe. Skalpować się da a nawet ciasno wchodzić z trendem. To, że platforma jest słaba i powolna pokazuje to, że wolno oblicza sumę wartości wszystkich pozycji. Myślę, że też powoli wysyła polecenia do brokera przez to, że technologia NET 3.5 mocno opóźnia procesy.
Nazwy brokera nie ujawniam, ale można sobie znaleźć jego ofertę ECN.
Wstawiam to jako porównanie do Aliora.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Poślizgi na ECNie połączonym głównie z Integralem mogą mocno zaskoczyć
Dlatego zapluwam się nad klawiaturą...,aby wyselekcjonować ..najlepsze
banki i brokerów ... podłączonych pod Integrala lub Currunex....,oferujących pro tradera lub platformę Viking .. currunex // pełny///
Szwajcar pisze:Są nawet większe niż w Ducasie.
Duka też może być...
Szwajcar pisze:Ja polecam grać ręcznie bez zleceń oczekujących
Dla mnie jest to oczywiste jak 2+2....
:P

Szwajcar pisze:Jako, że prowizja w Aliorze jest wysoka
To bym przełkłnął...,tylko niech zrobią coś z tymi SMS ,freezami datafeedu,oraz z tymi rozłączeniami,jeżeli to zrobią to dla mnie będzie mistrzostwo świata i nie będę się rozglądał za ECN Viking CurruneX... moim zdaniem najlepsza i najszybsza platforma na ŚWIECIE....!
Szwajcar pisze:Myślę, że też powoli wysyła polecenia do brokera przez to, że technologia NET 3.5 mocno opóźnia procesy
Też to słyszałem, niestety nie znam się na tym...,słyszałem że ta chmura to rozwiązuje ...
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 821#357821

Niestety nikt z Forumowiczów nie podejmuje tematu..poza Grenem...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ