AliorTrader - ECN.
Paradoksalnie trochę tak jestconstans pisze:czy z powyższego nie wynika, że paradoksalnie czasami broker typu MM, może być lepszy niż ECN?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki.Mam jeszcze pytanie czy to było w tym ruchu o 9. 47? wtedy w minutę kurs się zmienił o 50 pipsów?.zz Sell E/U szczegółów nie mam czasu szukać
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Tak minimalne przekroczenie progu TP nie powoduje natychmiastowego zamknięcia pozycji.. To też zależy, jak masz ustawione rysowanie wykresu- po ofercie bid, czy ask.basketmat pisze:Witam,
Chciałem się zapytać, czy sytuacja taka jak na rysunku zdarza się często oraz czym to jest spowodowane?
Bo jednak te ponad 30 pipsów uciekło, a że EUR/USD idzie w górę, to możliwe że jeszcze więcej...[/img]
Poślizgi na ECNie połączonym głównie z Integralem mogą mocno zaskoczyć. Są nawet większe niż w Ducasie. Ja polecam grać ręcznie bez zleceń oczekujących.
Jako, że prowizja w Aliorze jest wysoka to szukałem podobnej oferty z niższą prowizją i tą samą platformą. No i znalazłem jest broker z commision 3$ za otwarcie 1 lota i potem 3$ za zamknięcie. Daje to 6$ commision w obie strony.
Ostatnio nawet w promocji zrezygnowali z commision.
A ich platforma prezentuje się tak. Spready są ciekawe. Skalpować się da a nawet ciasno wchodzić z trendem. To, że platforma jest słaba i powolna pokazuje to, że wolno oblicza sumę wartości wszystkich pozycji. Myślę, że też powoli wysyła polecenia do brokera przez to, że technologia NET 3.5 mocno opóźnia procesy.
Nazwy brokera nie ujawniam, ale można sobie znaleźć jego ofertę ECN.
Wstawiam to jako porównanie do Aliora.
Jako, że prowizja w Aliorze jest wysoka to szukałem podobnej oferty z niższą prowizją i tą samą platformą. No i znalazłem jest broker z commision 3$ za otwarcie 1 lota i potem 3$ za zamknięcie. Daje to 6$ commision w obie strony.
Ostatnio nawet w promocji zrezygnowali z commision.
A ich platforma prezentuje się tak. Spready są ciekawe. Skalpować się da a nawet ciasno wchodzić z trendem. To, że platforma jest słaba i powolna pokazuje to, że wolno oblicza sumę wartości wszystkich pozycji. Myślę, że też powoli wysyła polecenia do brokera przez to, że technologia NET 3.5 mocno opóźnia procesy.
Nazwy brokera nie ujawniam, ale można sobie znaleźć jego ofertę ECN.
Wstawiam to jako porównanie do Aliora.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dlatego zapluwam się nad klawiaturą...,aby wyselekcjonować ..najlepszePoślizgi na ECNie połączonym głównie z Integralem mogą mocno zaskoczyć
banki i brokerów ... podłączonych pod Integrala lub Currunex....,oferujących pro tradera lub platformę Viking .. currunex // pełny///
Duka też może być...Szwajcar pisze:Są nawet większe niż w Ducasie.
Dla mnie jest to oczywiste jak 2+2....Szwajcar pisze:Ja polecam grać ręcznie bez zleceń oczekujących

To bym przełkłnął...,tylko niech zrobią coś z tymi SMS ,freezami datafeedu,oraz z tymi rozłączeniami,jeżeli to zrobią to dla mnie będzie mistrzostwo świata i nie będę się rozglądał za ECN Viking CurruneX... moim zdaniem najlepsza i najszybsza platforma na ŚWIECIE....!Szwajcar pisze:Jako, że prowizja w Aliorze jest wysoka
Też to słyszałem, niestety nie znam się na tym...,słyszałem że ta chmura to rozwiązuje ...Szwajcar pisze:Myślę, że też powoli wysyła polecenia do brokera przez to, że technologia NET 3.5 mocno opóźnia procesy
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 821#357821
Niestety nikt z Forumowiczów nie podejmuje tematu..poza Grenem...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,