AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

skk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skk »

Podbijam żeby nie rozpłynęło się w odmętach historii:
skk pisze:Witam,
mam pytanie odnosnie pobierania danych przez platforme Aliora kierowane glownie do jego przedstawicieli tutaj.

Czy istnieje jakis sposob na ograniczenie ilosci pobieranych danych przez Alior tradera - obecnie glownie korzystam z internetu mobilnego i zauwazylem, ze klient pobiera mi okolo 1GB danych w ciagu okolo 8h. To jest raczej jakas przesada biarac pod uwage ze mam otwarte pulpity tylko dla eurusd i usdjpy.
Dodam że przy takim zużyciu łącza nie starczy na miesiąc nawet cudowne 25GB LTE od Zygmunta.

Dodatkowe pytanie: czy kojarzy ktoś wskaźnik gdzie różnica średnich ruchomych (jak w MACD) jest jeszcze dzielona przez średnią dłuższą lub krótszą tak, aby wyeliminować wpływ wysokości ceny na wskaźnik?

W związku z tym że za parę godzin otwarcie GPW proponuję się przygotować ;):
http://w292.wrzuta.pl/audio/1rd5JTCIpIs ... -_malcziki

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

niezły trejd 26k z 0,2 lota ponad 8000 pipsów, chyba rekord świata :mrgreen:

szkoda, że to nie real
no to się coś wy...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

No właśnie mnie też zainteresowała ta świeca. Ciekawe czy to jakiś błąd tylko na aliorze :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

basketmat pisze:No właśnie mnie też zainteresowała ta świeca. Ciekawe czy to jakiś błąd tylko na aliorze
Prawdopodobnie tylko w Alior Banku - Problem z przychodzącymi danymi dla instrumentu.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

skk pisze:
Czy istnieje jakis sposob na ograniczenie ilosci pobieranych danych przez Alior tradera - obecnie glownie korzystam z internetu mobilnego i zauwazylem, ze klient pobiera mi okolo 1GB danych w ciagu okolo 8h. To jest raczej jakas przesada biarac pod uwage ze mam otwarte pulpity tylko dla eurusd i usdjpy.

pytasz o to co ja dawno temu (też mam internet mobilny) na stronach przed 100 i była tam odpowiedź że nie ma takiej możliwości. Ja rozwiązałem sprawę w ten sposób że rynek obserwuję w MT4 i na nim robię analizy a Allior włączam tylko do robienia transakcji na rynku i znów wyłączam. dzięki temu nie mam zużycia transferu 3-6KB/s (to co Ty zauważyłeś) tylko 0,2-0,4KB/s

Odmienną sprawą że to jest paranoja by tak robić ale mimo że trzeba się nagimnastykować to nie drażnią sms rozłączenia i to że transfer ucieka.

Pozdrawiam :)

skk
Bywalec
Bywalec

mario80r pisze:
skk pisze:

pytasz o to co ja dawno temu (też mam internet mobilny) na stronach przed 100 i była tam odpowiedź że nie ma takiej możliwości. Ja rozwiązałem sprawę w ten sposób że rynek obserwuję w MT4 i na nim robię analizy a Allior włączam tylko do robienia transakcji na rynku i znów wyłączam. dzięki temu nie mam zużycia transferu 3-6KB/s (to co Ty zauważyłeś) tylko 0,2-0,4KB/s

Odmienną sprawą że to jest paranoja by tak robić ale mimo że trzeba się nagimnastykować to nie drażnią sms rozłączenia i to że transfer ucieka.

Pozdrawiam :)
Dzięki za info - pewnie skończę tak samo - chwilowo loguję się co godzinę 5 minut przed świeczką :/ - wychodzi to nawet na plus jak zapomnę, bo SL jak się złapie to wiadomo ile w plecy, ale jak zapomnę o TP to czasem, aż miło popatrzeć jak parę godzin w dobrym kierunku poleci.

Dodatkowo odnoszę wrażenie, że nie ma to jak zostać dzisiaj analitykiem lub konsultantem i brać się za projektowanie aplikacji po zarządzaniu i marketingu...
Szkoda, że trzeba coraz częściej korzystać z takich obejść, bo ktoś nie umiał powiedzieć, że czegoś nie umie.
Takie tam marudzenie po całym dniu w pracy...

jajajaja
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jajajaja »

witam. co tu wpisac???? bo zainstalowalem i pusto

skk
Bywalec
Bywalec

jajajaja pisze:witam. co tu wpisac???? bo zainstalowalem i pusto
Name: Alior Bank
URL: aliortrader.pl
i zaznacz secure

pytanie dlaczego masz po angielsku - nie pamiętam by był wybór języka przy instalacji...

jajajaja
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jajajaja »

dzieki. a w pliku dlaczego jest po ang

Dodano po 15 minutach:

a jeszcze jedna sprawa. prosi o zmiane hasla juz na poczatku. probowalem z 10x wpisywac jakies i wyskakiwalo takie cos. i nie wiem jak zmienic to haslo

skk
Bywalec
Bywalec

jajajaja pisze:dzieki. a w pliku dlaczego jest po ang

Dodano po 15 minutach:

a jeszcze jedna sprawa. prosi o zmiane hasla juz na poczatku. probowalem z 10x wpisywac jakies i wyskakiwalo takie cos. i nie wiem jak zmienic to haslo
Hasło to chyba pierwsze smsem przysyłali - już nie pamiętam. A Ty tak ogólnie to demo chcesz czy reala odpalić? I ten level 3 przy haśle to chyba było wymaganie żeby były 3 grupy znaków użyte minimum (wielkie,małe litery,specjalne i cyfry) - też już nie pamiętam dokładnie.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2011, 01:37 przez skk, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ