AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Mustafa pisze:sobie mapę zasięgu czy cie obejmuje szybki net
Sprawdzałem,mapa jest idealna...,tym bardziej tego nie rozumiem..
Obserwuję to już od ok. 1-1.5 miesiąca..
Jest tragedia Onetu nie da się przeglądać ,a cóż dopiero platformę Aliora..

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Wszystko zależy od zasięgu...
Jeśli ten jest dobry - dzwoń na infolinię... może pomogą.
Miałem tak, ze 10M w jednym budynku to jak mieć i nie mieć zasięgu w blueconnect.[tj był ale z zanikiem pakietów] [Centrum Poznania]
Więc wszystko jest możliwe.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

zz pisze:
Mustafa pisze:sobie mapę zasięgu czy cie obejmuje szybki net
Sprawdzałem,mapa jest idealna...,tym bardziej tego nie rozumiem..
Obserwuję to już od ok. 1-1.5 miesiąca..
Jest tragedia Onetu nie da się przeglądać ,a cóż dopiero platformę Aliora..

Pozdrawiam.
Takie coś powinno rozwiązać problem:
http://allegro.pl/antena-11-dbi-gsm-umt ... 44995.html

Z tym że ograniczamy mobilność.

skk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skk »

ja jestem teraz 100km na wschód od wawy i mam mobilny od cyfrowego polsatu - sila sygnalu 3 kreski, predkosc 30Mb - jestem w szoku bo to wiecej niz w wawie (18Mb) - ping 23ms - takze mozna spokojnie brac

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

zz pisze:Sprawdzajcie sobie również jak Wam działa internet mobilny../// Era//
Zafundowałem sobie dodatkowe żródło // zapasowe// z Ery 15 giga...
To jest szok...,nie tylko że nie mogę uruchomić platformy to nawet Onetu nie mogę przeglądać...// przez parę minut stronę otwiera , tak na nim muli//...
Kiedyś miałem 3 giga i chodziło dużo lepiej...
Proszę fachowców o wypowiedż co zrobić?,to co się dzieje z internetem mobilnym to jest nieprawdopodobne.
Czy zmiana właściciela na to wpłyneła?,jeżeli tak to co polecanie z mobilnego pod Aliora?.

Pozdrawiam.
Orange zrobiło internet na antenach starego Centertela. Widziałem prezentację w Komputroniku. Twierdzili, że mają najlepszy zasięg na rynku ale osobiście nie sprawdzałem (można wziąć na próbę).
Ja mobilnym będę się martwił bliżej lata. Na razie mam awaryjną łączność przez komórkę. Działa wolno ale jest zawsze pod ręką.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

MOCKBA pisze:
zz pisze:Sprawdzajcie sobie również jak Wam działa internet mobilny../// Era//
Zafundowałem sobie dodatkowe żródło // zapasowe// z Ery 15 giga...
To jest szok...,nie tylko że nie mogę uruchomić platformy to nawet Onetu nie mogę przeglądać...// przez parę minut stronę otwiera , tak na nim muli//...
Kiedyś miałem 3 giga i chodziło dużo lepiej...
Proszę fachowców o wypowiedż co zrobić?,to co się dzieje z internetem mobilnym to jest nieprawdopodobne.
Czy zmiana właściciela na to wpłyneła?,jeżeli tak to co polecanie z mobilnego pod Aliora?.

Pozdrawiam.
Orange zrobiło internet na antenach starego Centertela. Widziałem prezentację w Komputroniku. Twierdzili, że mają najlepszy zasięg na rynku ale osobiście nie sprawdzałem (można wziąć na próbę).
Ja mobilnym będę się martwił bliżej lata. Na razie mam awaryjną łączność przez komórkę. Działa wolno ale jest zawsze pod ręką.
Kolega pół roku temu pokazał mi ten orange... i tam gdzie ja miałem GPRS na blueconnect z racji gubienia UMTS i HSDPA (przez grube ściany) on łapał gładko 2Mbit.
Próba za miastem - U mnie znów GPRS - u niego dalej 2Mbit.
w centrum - porównywalne.
Nie wiem jak na terenach oddalonych od większych miast...

Wg. mnie Orange ma najstabilniejszy net +zasięg obecnie.
Gdyby jeszcze nie te ceny...mobilnego. Chociaż to jest 1x prowizja za otwarcie 1 lota EURUSD~ 12-20$ :>

Jeśli chodzi o Cyfrowy Polsat. Jestem pod wrażeniem działań tej spółki w zakresie szybkiego internetu. Zdominuje niedługo rynek swoim LTE. W myśl zasad marketingu. Kto pierwszy....
Umożliwiają bezprzewodowo 50MBit z możliwością podbicia do 100M.

To jest prawdziwa rewolucja - a nie jakieś dramatyczne próby zwiększenia z 7,2M do 20MB i tylko w centrum miast (na próbę)

Tak więc nie dziwię się, że masz na 3kreskach 30M.

Naziemni operatorzy właściwie mogą już tylko zaczynać kłaść większa ilość światłowodów :)
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Pomijając te wszystkie boleści jakie przysparza ta platforma jednego totalnie nie mogę ścierpieć. Można sporo złego o MT4 mówić ale naciskając kółko miałem super wygodne narzędzie do szybkiego "pomiaru" ilości świeczek i pipsów a tu jest totalnie nieporęczna linia i żeby cokolwiek "zmierzyć i zważyć" trzeba się naklikać!
Poza tym na nudę nie ma co narzekać, codziennie to nowe niespodzianki dzisiaj np. raporty mi nie działają, wczoraj warstwy vel pulpity się rypały i ciągle jakieś znikające linie strzałki, ba wczoraj nawet przez jakiś błąd w aplikacji SL'a wykasowało masakra trzeba siedzieć i pilnować a chyba powinno być odwrotnie. Nie wiem czy się doczekam NORMALNEJ WERSJI platformy, bo cierpliwość moja jest na wyczerpaniu. Polski ECN ecen'em ale jeśli po okresie promocyjnym jeszcze do tego prowizje wzrosną to sporo klientów wymiecie.

Jak tam beta testerzy trzymacie się jeszcze? bo ja powoli wymiękam, nie mam cierpliwości do tych niedoróbek!
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

Mustafa niedoróbek jest cała masa a o tej linij info już pisałem wcześniej i uzyskałem nawet odp że nie planują tego ułatwienia wprowadzić

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

Witam, mam pytanie dotyczące prowizji. Mianowicie promocyjna niby miała wynosić 0,5USD, na stronie można przeczytać że promocyjna wynosi 0,0055%. A mi za każde otwarcie na parze EUR/USD(0.1 lot) liczy 0.68USD za otwarcie i tyle samo za zamknięcie. Konto jest w dolarach. Może ktoś mi wytłumaczyć skąd ta różnica(0,68 zamiast 0,55) ?

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Prowizję liczy się w walucie bazowej, czyli tej pierwszej w parze. Dla pary EUR/USD walutą bazową, w której liczy się prowizję jest euro, czyli będzie to 0,5 euro za otwarcie i 0,5 euro za zamknięcie pozycji.
Pomnóż sobie to 0,5 bądź 0,55 przez aktualny kurs EUR/USD i powinno ci wyjść to 0,68USD.
Jak otworzysz pozycję 0,1 lota np na USD/JPY to prowizję zapłacisz w dolarach i wtedy twoja prowizja powinna wynieść dokładnie 0,5 lub 0,55, zależy jaką prowizję płacisz.

ODPOWIEDZ