MOCKBA pisze:zz pisze:Sprawdzajcie sobie również jak Wam działa internet mobilny../// Era//
Zafundowałem sobie dodatkowe żródło // zapasowe// z Ery 15 giga...
To jest szok...,nie tylko że nie mogę uruchomić platformy to nawet Onetu nie mogę przeglądać...// przez parę minut stronę otwiera , tak na nim muli//...
Kiedyś miałem 3 giga i chodziło dużo lepiej...
Proszę fachowców o wypowiedż co zrobić?,to co się dzieje z internetem mobilnym to jest nieprawdopodobne.
Czy zmiana właściciela na to wpłyneła?,jeżeli tak to co polecanie z mobilnego pod Aliora?.
Pozdrawiam.
Orange zrobiło internet na antenach starego Centertela. Widziałem prezentację w Komputroniku. Twierdzili, że mają najlepszy zasięg na rynku ale osobiście nie sprawdzałem (można wziąć na próbę).
Ja mobilnym będę się martwił bliżej lata. Na razie mam awaryjną łączność przez komórkę. Działa wolno ale jest zawsze pod ręką.
Kolega pół roku temu pokazał mi ten orange... i tam gdzie ja miałem GPRS na blueconnect z racji gubienia UMTS i HSDPA (przez grube ściany) on łapał gładko 2Mbit.
Próba za miastem - U mnie znów GPRS - u niego dalej 2Mbit.
w centrum - porównywalne.
Nie wiem jak na terenach oddalonych od większych miast...
Wg. mnie Orange ma najstabilniejszy net +zasięg obecnie.
Gdyby jeszcze nie te ceny...mobilnego. Chociaż to jest 1x prowizja za otwarcie 1 lota EURUSD~ 12-20$
Jeśli chodzi o Cyfrowy Polsat. Jestem pod wrażeniem działań tej spółki w zakresie szybkiego internetu. Zdominuje niedługo rynek swoim LTE. W myśl zasad marketingu. Kto pierwszy....
Umożliwiają bezprzewodowo 50MBit z możliwością podbicia do 100M.
To jest prawdziwa rewolucja - a nie jakieś dramatyczne próby zwiększenia z 7,2M do 20MB i tylko w centrum miast (na próbę)
Tak więc nie dziwię się, że masz na 3kreskach 30M.
Naziemni operatorzy właściwie mogą już tylko zaczynać kłaść większa ilość światłowodów