AliorTrader - ECN.
Wielkie dzięki, umknęło mi to jakoś że prowizje liczy się w walucie bazowej.
Co do platformy to mam pytanie, jakie tak naprawdę ma ona wymagania żeby działała płynnie, bo nawet śledzenie kursora jak i rysowanie po wykresie ewidentnie mi laguje. Procesor już nie pierwszej młodości bo Athlon 64 3500+, ramu 3GB.
Co do platformy to mam pytanie, jakie tak naprawdę ma ona wymagania żeby działała płynnie, bo nawet śledzenie kursora jak i rysowanie po wykresie ewidentnie mi laguje. Procesor już nie pierwszej młodości bo Athlon 64 3500+, ramu 3GB.
Na pewno ta platforma ma swoje plusy jak choćby zmiana SL/TP z poziomu wykresu. Z tego co mi brakuje to:
- możliwość przypisania hotkey do dowolnego narzędzia
- możliwość pisania własnych wtyczek, a nie tylko wskaźników
- jakaś lepsza miarka od tej co jest obecnie, bezsensowna klikanina
- stabilność, stabilność, stabilność
Jeszcze parę rzeczy by się znalazło, ale jakby poprawili to co wymieniłem to i tak bym był zadowolony.
Może jak pojawi sie jakaś konkurencja ECN w naszym pięknym kraju, to coś się zmieni..
Jeszcze parę rzeczy by się znalazło, ale jakby poprawili to co wymieniłem to i tak bym był zadowolony.
Może jak pojawi sie jakaś konkurencja ECN w naszym pięknym kraju, to coś się zmieni..
(...)always one more try(...)
- BM Alior Bank
- Pasjonat
To już zależy od samego PFSoftu, kiedy powstanie stabilna wersja ProTrader 2. Mam nadzieję że do końca roku będzie to możliwe, jednak nie jest to termin oficjalny.Aekold pisze:Jaki jest przybliżony czas wprowadzenia przez Aliora ProTradera 2?
Można, w panelu Złóż Zlecenie jako typ zlecenia należy wybrać Limit i zaznaczyć opcje TP lub SL.bambus pisze:Czy na Alior Trader można złożyć zlecenie oczekujące z TP I SL czy tylko zlecenie typu market? Używam wersji demo i jakoś nie mogę znaleźć gdzie można ustawić zlecenie z limitem.
Dodano po 5 minutach:
1) Jakie by to miały być narzędzia ? Dotyczące AT ?ac3 pisze:Na pewno ta platforma ma swoje plusy jak choćby zmiana SL/TP z poziomu wykresu. Z tego co mi brakuje to:
2) Jest taka możliwość udostępniona przez PFSoft - można napisać Plug-iny do aplikacji. Jednak jest to temat nierozpoznany. Jakiego typu wtyczki by to miały być ?
3) W PT2 będzie "ułatwiony" dostęp do linii Info
4) Wiemy, wiemy, wiemy
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Dodano po 31 sekundach:
Dane statystyczne, czyli ? Dane makro ?zenon123 pisze:Trochę przesadzacie. Nie jest idealna, ale da się na tym grać. Ja bym sobie życzył, aby w dziale informacje był podawane dane statystyczne zamiast informacji, że kończy się kontrakt np. na srebro.
Czy wersja ProTradera2 będzie już "pamiętać" jakie było przybliżenie wykresu? Obecnie używam 9 wykresów i za każdym razem muszę to ustawiać. A jeszcze dochodzą do tego restarty platformy i znowu marnuje czas na zbędne klikanie. Wiem, że o tym już było ale nie rozumiem z czym programiści mają problem. To są czynności powtarzalne, czy zapamiętać ile ostatnich świeczek wyświetlić to aż taki wielki problem? Jakoś na innych platformach nie ma z tym problemu.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Na razie wygląda na to, że nie. Ale ta kwestia została zgłoszona, tak więc do ostatecznej wersji PT2 może być to naprawione.Mustafa pisze:Czy wersja ProTradera2 będzie już "pamiętać" jakie było przybliżenie wykresu? Obecnie używam 9 wykresów i za każdym razem muszę to ustawiać. A jeszcze dochodzą do tego restarty platformy i znowu marnuje czas na zbędne klikanie. Wiem, że o tym już było ale nie rozumiem z czym programiści mają problem. To są czynności powtarzalne, czy zapamiętać ile ostatnich świeczek wyświetlić to aż taki wielki problem? Jakoś na innych platformach nie ma z tym problemu.
Pozdrawiam