AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

Wielkie dzięki, umknęło mi to jakoś że prowizje liczy się w walucie bazowej.

Co do platformy to mam pytanie, jakie tak naprawdę ma ona wymagania żeby działała płynnie, bo nawet śledzenie kursora jak i rysowanie po wykresie ewidentnie mi laguje. Procesor już nie pierwszej młodości bo Athlon 64 3500+, ramu 3GB.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

u mnie nawet nowy "siedemdziesięciordzeniwy" nie daje rady z tą aplikacją, bez przerwy są jakieś cuda wianki, nie wiem może w pentagonie to testowali...
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

zenon123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zenon123 »

Trochę przesadzacie. Nie jest idealna, ale da się na tym grać. Ja bym sobie życzył, aby w dziale informacje był podawane dane statystyczne zamiast informacji, że kończy się kontrakt np. na srebro.

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

Na pewno ta platforma ma swoje plusy jak choćby zmiana SL/TP z poziomu wykresu. Z tego co mi brakuje to:

- możliwość przypisania hotkey do dowolnego narzędzia
- możliwość pisania własnych wtyczek, a nie tylko wskaźników
- jakaś lepsza miarka od tej co jest obecnie, bezsensowna klikanina
- stabilność, stabilność, stabilność

Jeszcze parę rzeczy by się znalazło, ale jakby poprawili to co wymieniłem to i tak bym był zadowolony.

Może jak pojawi sie jakaś konkurencja ECN w naszym pięknym kraju, to coś się zmieni..
(...)always one more try(...)

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

"password required with level - 3"
Ktoś mi powie o co chodzi ? :)

@edit
Ok już wiem :oops:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Jaki jest przybliżony czas wprowadzenia przez Aliora ProTradera 2?

bambus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bambus »

Czy na Alior Trader można złożyć zlecenie oczekujące z TP I SL czy tylko zlecenie typu market? Używam wersji demo i jakoś nie mogę znaleźć gdzie można ustawić zlecenie z limitem.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Aekold pisze:Jaki jest przybliżony czas wprowadzenia przez Aliora ProTradera 2?
To już zależy od samego PFSoftu, kiedy powstanie stabilna wersja ProTrader 2. Mam nadzieję że do końca roku będzie to możliwe, jednak nie jest to termin oficjalny.
bambus pisze:Czy na Alior Trader można złożyć zlecenie oczekujące z TP I SL czy tylko zlecenie typu market? Używam wersji demo i jakoś nie mogę znaleźć gdzie można ustawić zlecenie z limitem.
Można, w panelu Złóż Zlecenie jako typ zlecenia należy wybrać Limit i zaznaczyć opcje TP lub SL.

Dodano po 5 minutach:
ac3 pisze:Na pewno ta platforma ma swoje plusy jak choćby zmiana SL/TP z poziomu wykresu. Z tego co mi brakuje to:

- możliwość przypisania hotkey do dowolnego narzędzia
- możliwość pisania własnych wtyczek, a nie tylko wskaźników
- jakaś lepsza miarka od tej co jest obecnie, bezsensowna klikanina
- stabilność, stabilność, stabilność
1) Jakie by to miały być narzędzia ? Dotyczące AT ?
2) Jest taka możliwość udostępniona przez PFSoft - można napisać Plug-iny do aplikacji. Jednak jest to temat nierozpoznany. Jakiego typu wtyczki by to miały być ?
3) W PT2 będzie "ułatwiony" dostęp do linii Info
4) Wiemy, wiemy, wiemy

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Dodano po 31 sekundach:
zenon123 pisze:Trochę przesadzacie. Nie jest idealna, ale da się na tym grać. Ja bym sobie życzył, aby w dziale informacje był podawane dane statystyczne zamiast informacji, że kończy się kontrakt np. na srebro.
Dane statystyczne, czyli ? Dane makro ?
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Czy wersja ProTradera2 będzie już "pamiętać" jakie było przybliżenie wykresu? Obecnie używam 9 wykresów i za każdym razem muszę to ustawiać. A jeszcze dochodzą do tego restarty platformy i znowu marnuje czas na zbędne klikanie. Wiem, że o tym już było ale nie rozumiem z czym programiści mają problem. To są czynności powtarzalne, czy zapamiętać ile ostatnich świeczek wyświetlić to aż taki wielki problem? Jakoś na innych platformach nie ma z tym problemu.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Mustafa pisze:Czy wersja ProTradera2 będzie już "pamiętać" jakie było przybliżenie wykresu? Obecnie używam 9 wykresów i za każdym razem muszę to ustawiać. A jeszcze dochodzą do tego restarty platformy i znowu marnuje czas na zbędne klikanie. Wiem, że o tym już było ale nie rozumiem z czym programiści mają problem. To są czynności powtarzalne, czy zapamiętać ile ostatnich świeczek wyświetlić to aż taki wielki problem? Jakoś na innych platformach nie ma z tym problemu.
Na razie wygląda na to, że nie. Ale ta kwestia została zgłoszona, tak więc do ostatecznej wersji PT2 może być to naprawione.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

ODPOWIEDZ