Witam,
jest na tym Forum bardzo duża grupa osób, dla których skuteczne inwestowanie za pomocą samych średnich jest czystą herezją i zajadle od początku atakują ten wątek. Jeżeli pojawią się jakiekolwiek screeny, natychmiast atak, żądanie pokazania statmentów, podpięcia sie pod myfx, wszystko po to aby jątrzyć, podważać i znięchęcać tych, którzy decydują sie w tym wątku pokazywać swoje zagrania.
Tig3r odpowiedzial:
LOL
Po pierwsze: nie atakują średnich tylko to szkolenie które ma g.. marketing, i wątek w którym jest ponad 20 stron niczego. Mówi to sam za siebie.
Po drugie nic nie zostało pokazane i większość chciałaby zobaczyć coś co zaprezentuje wyniki (statmenty etc nie są do jątrzenia tylko dla potwierdzania ale jak widać bronisz się tu nogami i rękami aby nic nie pokazać - bo nie ma co i to jest oczywiste). Wystarczyłoby małe konto i zaprezentowanie - ale nie ma co zaprezentować i ten wątek jest tego dowodem. Sprawa jest prosta jak drut - brak statmentu brak wiarygodności.
Pokazanie swoich zagrań powinno się odbywać w osobnym wątku (to nie jurnal), a wyrywkowe trady są tak samo istotne jak temperatura w mojej lodówce.
Ciekawy napisal: zicmar nie wiem czy kiedykolwiek zrozumiesz o czym piszemy więc pozwolę sobie pokazać - założyłem nawet demo w tym celu...
i tak właśnie to robicie....
a tutaj cała prawda...
Oczywiście w pierwszym screenie wyniki pipsowe się zgadzają - a jakże robione na 3 lotach
rozumiesz już dlaczego to co Ty prezentujesz to shit? nie można z tego statystyki jakiejkolwiek zrobić....
Good Will Hunting - zglosil post Ciekawego motywujac:
Pozwoliłem sobie zaraportować powyższy post użytkownika Ciekawy ponieważ pomawia on o oszustwo innych użytkowników tego forum bez jakichkolwiek wyraźnych dowodów. Jako że gmod bierze udział w dyskusji w temacie to mam nadzieję na szybkie rozwiązanie tej sprawy ponieważ powyższe oskarżenia naruszają obowiązujący w Polsce kk. i mogą być podstawą do wszczęcia postępowania sądowego. Nie widzę jakichkolwiek podstaw aby regulamin niniejszego forum nie uwzględniał zasad zawartych w kodeksie karnym.
Tig3r:
Użytkownik nikogo nie pomawia, nikogo nie wskazuje a jedynie pokazuje że takie statystyki nic nie dają bo można je łatwo zmanipulować.
Czy nie pomawia: Ciekawy uzyl sformulowania:
[color=blue] I TAK WLASNIE TO ROBICIE.... [/color]
Czy to ma ton przypuszczajacy lub watpiacy, ja uwazam ze to stwierdzenie.
Good Will Hunting prosil jeszcze raz interwencje w tej sprawie:
Drogi Tig3rze, zaraportowałem post kolegi Ciekawego ponieważ tym razem nazywa naciągaczem innego użytkownika bez jakichkolwiek dowodów. Czy to już wystarczające pomówienie żebyś zareagował?
Odpowiedz: Cyb zamknal watek.
Tak strescilem ostatnie zmiany w watku, uwazam ze neutralnie, pominalem zolc i watrabowke - bo to mnie nie interesuje.
Dlaczego zalozylem watek?
1. Otoz to zdanie Ciekawego i zachowanie Glownego Moderatora sklonily mnie do poznania zdania wiekszosci uzytkownikow forum co do zaistnialej sytuacji.
Chcialbym sie byscie sie wypowiedzeli co sadzcie o takich zachowaniu G.Moda.
Ciekawy moglbys poprzec dowodami to swoje stwierdzenie ? Skoro mowisz ze tak robia, nalezalo by to udowodnic jakims Statementem...
2. W watku jest burzliwie, prawda, ale co ciekawe burza przychodzi z zewnatrz i nawiewa duzo niepotrzebnych emocji co prowadzi do szybkiego zamykania watku. Co ciekawe jest kilka osob ktore bardzo nielubia tego watku.
Prosze o Ich rzeczowe opinie co zlego im zrobily srednie ?
3. Statementy.
Skoro tak. Prosze tu wszystkich szkolacych o wrzucenie swoich statementow, zobaczymy ilu i jakie wrzuci. Narazie mamy Zicmara ktory nie chce wrzucic, innych przykladow na razie nie podam, poczekam.
4. Prosze sie wyrazac bez interpunkcji, zaczepek osobistych, nie chce tu kolejnego tajfunu, uwazam ze ludzie obracajacy pieniedzmi powinni posiadac odrobine godnosci, umiec sie wyrazic bez rzucania miesem.
5. Zakladam temat tu a nie w czasowkach, chce by nieco pozyl, zobaczymy co ludzie napisza. Jesli uda sie to rozwiazac ladnie to sie go pozbedziemy bo juz nie bedzie potrzebny.
6. Statementy - w jaki sposob sprawdzicie ich wiarygodnosc ?
Uwazam ze haslo inwestora do konta moze cos dac.
Wszystkie PrnScr i raporty zawsze mozna przepuscic przez Photoshopa i wynik bedzie tym oczekiwanym. Fxbook - juz byly o tym watki ze tez da sie zrobic w bambuko.
7. Szkolenia. Drogie sa ? Sa osoby na tym forum co szkola za naprawde rozsadne pieniadze, nie wiem ile Zicmar bierze teraz za szkolenie, kiedys z nim rozmawialem to byly stawki rzedu 500-1000zl.
Macie cos swojego? Szkolcie a nie plujecie komus.
Kazdy moze szkolic.
8. Osobiscie nie znam systemu, rozmawialem neutralnie z Zicmarem o systemie kiedys, uslyszalem jego glos, wiem jak mowi. I bardzo mi sie podoba.
Nie jestesm niczyim poplecznikiem, bylem na innym szkoleniu, bardzo mi sie spodobalo, za rozsadne bardzo pieniadze. Nie wiem co takiego widzicie zlego w tym ze gosc chce cos pokazac.
Zdziera kase ?, klamie ???
Wszyscy po szkoleniu jakos nie narzekaja ze zabral kase, nic nie pokazal, wykorzystal, oszukal. Wiekszosc jest w stanie wrzucic zyskowne pozycje.
9. A moze BOLI ze szkoli z czegos tak prostego jak MA, kreska ktora kazdy samodzielnie umie wrzucic na wykres, istnieje do tego mnostwo EA, za free w sieci. Tylko sciagnac, ustawic i kosic kase..... Co, kazdy prubuje ale stwierdza ze to nie takie proste.
10. Tak pojednawczo i prozgodowo

W tandemie System i Trader , system dostaje jedynie 20% udzialow. Takie jest moje zdanie, bede sie upieral ze Sys na pewno ma nie wiecej niz 50%, a kto co sobie dobierze to juz wolnosc tu jest.
Wiec jaki z tego wniosek ?
Znowu Polska Narodowa Zdolnosc. Bicie piany w wiadrze z zimna woda.
Zeby chociaz cos w tym wiadrze bylo to by sie kogel-mogel ukrecil a tak, lipa.
Klocimy sie o drobiazgi zamiast sie skupiac na sednie......
hough