Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Ja biore :)
Dane bardzo wazne.
Uwaga tylko na wachania przed publikacja, aud i nzd ma to do siebie, ze potrafia szalec kilka sekund przed danymi nawet o 20 pipsow !
Ale za to potem daja zarobic :)
Uwaga i powodzenia !
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Brokerzy do gry na dane dawno się skończyli...szczególnie Ci z MT4

Nie czytałem całego tematu...tylko przejrzałem.

Swojego czasu swoje może i można było ugrać...

Teraz już jest ciężko.

Wystarczy, że broker raz Ci rozszerzy spread za bardzo...i możesz mieć lipę ;]

Szczególnie jeśli mówisz, że nie ustawiasz SL...wszystko może się zdażyć.

Zamrożą Ci platformę etc.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

grac na male dane z malym tp i wszystko na spokojnie chwyta

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Nom na małych danych....chyta SL :)

Ma ktoś konto w ATC?
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

Yankee pisze:unkle/.seed pisales o zagraniczynych forach - moglbys rzucic linkiem, chetnie sie zapoznam :wink:
podczas moich poszukiwań brokera na dane natrafiłem na masę wątków na wielu forach, jest ich przecież masa jeśli nie więcej,
oczywiście bardzo wiele takich wątków zostawało bez odpowiedzi, ludzie często pisali, że nie ujawnią takich info bo sami się natrudzili szukaniem takiego broka albo boją się, że jak za dużo osób zacznie u danego broka tak grać to broker zacznie zwracać uwagę na te osoby

ale znalazłem też sporo tematów z ankietami odnośnie najlepszego brokera pod dane oraz wiele opinii w tej materii, dużo chętniej też ludzie piszą o tej kwestii w tematach związanych z jakimiś strategiami gry pod dane

szukałem też tych info że tak powiem u źródła
trochę jest jednak na necie video z wejść na dane stosując technikę straddle (2 przeciwstawne zlecenia stop) i czasami widać nazwę brokera na belce MT4

jednak moje typy są raczej sumą wszystkich informacji jakie znalazłem w sieci na ten temat i jak jakiś broker wydaję mi się godny sprawdzenia wpłacam do niego kasę i gram kilka razy na dane
jak jest do dupy albo jeszcze gorzej to koniec zabawy i szukam dalej

jednak jakby się ludzie na prawdę dzielili takimi info nikt by nie miał problemu ze znalezieniem takich brokerów a jak wszyscy dobrze wiemy jest to dość kłopotliwe

nie twierdzę że GFT jest ekstra ale zasługuje na to żebym go sprawdził to wszystko

np w jednym z filmików z straddle trader pro koleś gra na brokerze który ma w belce wpisane "ikon matrix" ale za cholerę nie mogę znaleźć takiego brokera a broker ikonfx to jest coś zupełnie innego

dużo osób też twierdzi, że Oanda jest świetna do gry pod dane ale te info są bardzo nieaktualne i nie wiem czy warto to sprawdzać, poza tym jest to na tyle popularny broker, że jeśli nadal by tak było ktoś już dawno by tą informacje tutaj umieścił - tak wiem jestem optymistą

jeszcze aaafx sprawdzałem jednak spread im się rozjeżdża strasznie więc na tę chwile odpuściłem

inne typy jakie znajduje w necie to w większości przypadków jakieś scamy albo jakieś nonamy do których strach wpłacać kasę
może i by nawet pozwoli ugrać kilkanaście kantów ale pewnie nie można by tego było wypłacić

jeśli ktoś koniecznie chce sam poszperać to bardzo dozo brokerów się przewija przez wątek na FF ze skryptem , do którego link już tutaj umieszczałem, wątek jest bardzo stary i pierwsze kilkadziesiąt stron pod tym względem jest zapewne nie aktualne ale może ktoś wysmyczy jakaś perełkę

Dodano po 5 minutach:

wiem, że wielu brokerów udostepnia taki jakby rodzaj bycia IB zwany while label czyli pozwala stworzyć jakby własną markę
czasami korzystają z tego po prostu filie w innych krajach jak np u nas EFIX polska, tyle że oni informują, że są częścią GFT chyba ze względu na ich renomę

a z tym ATC to mnie zdziwiło nie to, że to IB tylko raczej ze FXCM które ma sporo oddziałów w wielu państwach i jest na prawdę rozpoznawalną marką też ma takich swoich jakby pośredników
poza tym nigdy nie widziałem na ich stronie info odnośnie IB, a już tym bardziej o white label
ale może po prostu nie zwróciłem na to uwagi

Awatar użytkownika
norbu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: norbu »

no to nie poszalelismy na kiwi :wink:
To predict is for slaves… To react is for kings!

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

norbu pisze:no to nie poszalelismy na kiwi :wink:

w pewnym momencie się zacząłem zastanawiać czy aby mi się platforma nie zwiesiła :lol: :lol:

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Czyli dzisiaj nie ma dobrych danych do zagrania?

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Nie ma. Konferencja ECB jest ryzykowna to samo stopy w UE i UK.
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

Za to jutro praktycznie dwa "pewniaki"

10.30 GBP- PPI Input
14.30 USD- Non-Farm Employment Change, Unemployment Rate

ODPOWIEDZ