ja właśnie się obawiam, że na ndd może się nie udaćpki pisze:będę próbować, ale zastanawiam się na jakiej parze USD/JPY czy GBP/JPY
chyba, ze jakoś blisko ceny postawie oczekujące
ostatnio na danych z poniedziałku w usa było najlepiej na eurjpy
U normalnego broka zlecenie limit wejdzie po cenie rynkowej. Ale przy zalozeniu ze chcemy aby zlecenia stop (ktorymi zazwyczaj wchodzi sie w rynek na danych) wchodzily po orderach a nie z wielkimi poslizgami to jest to do przyjecia.Ramzes pisze: Na AM miałem jedną dziwną sytuację . Mianowicie otworzyli mi pozycję long i mój TP został 14 pip pod pozycją. Efekt tego był taki ze na cofce zaliczyłem TP na -14 pipow.
Zauwazcie ze przy duzych ruchach nawet taki spread nie jest wielkim problemem. Nawet przy 16, przy zalozeniu ze zamykasz pozycje po uspokojeniu (a nie po kilku sekundach), spread po minucie powinien wrocic do normy. Dajmy na to jesli pozniej zamkniesz przy spreadzie 4 to ogolny koszt pozycji to dla Ciebie 10 pipsow ((16+4)/2). Do przelkniecia, szczegolnie w porownaniu do poslizgow typu 30 pipsow, co juz do przlkniecia nie jest.unkle/.seed pisze: w nocy i dzisiaj zagrałem na alpari ndd
na aud spread mi się rozjechał tylko do 7,7
ale dzisiaj na funcie było maks 16
rybako pisze: U MNIE JEST OK.
Moze wplyw ma na to, ze na AM gram juz laaaaaadny kawal czasu, duzo wczesniej niz zaczalem grac na dane. Moze dlatego nei zwracaja na mnie uwagi ?
Poza tym ja robie ze 20 transakcji dziennie normalna gra.
Nie wiem
Jako ze znam realia DD od srodka bardziej sklaniam sie ku 2 wyjasnieniu.unkle/.seed pisze:z Am mnie wygonili po 3 transakcjach
znaczy się dostałem DD po 3 transakcjach na nowo otwartym koncie
dzieki bardzounkle/.seed pisze:ten od spreadu jest wczesniej w tym temacie
a ten zegarek to masz skrypt na 2 strony wczesniej
ale to jest cały skrypt od stawiani zlecen a zegarek to tylko jego element
no dobra a np fxpro? ktos testowal na danych?Yankee pisze:Na razie glownie przewija sie: alpari NDD - korzystacie z mt4 czy alpari direct?
No i AM, ale za duzo juz slyszalem o nim w ostatnim czasie zeby brac go pod uwage (mimo ze jednemu z forumowiczow nie robia problemu).
drugiemu wyjaśnieniu czyli ?Yankee pisze:Jako ze znam realia DD od srodka bardziej sklaniam sie ku 2 wyjasnieniu.
Yankee pisze:Dlatego proponuje wspolna inicjatywe szukania dobrego brokera.
Na razie glownie przewija sie: alpari NDD - korzystacie z mt4 czy alpari direct?
sprawdzalemno dobra a np fxpro? ktos testowal na danych?
Drugiemu, czyli Twojemuunkle/.seed pisze:drugiemu wyjaśnieniu czyli ?Yankee pisze:Jako ze znam realia DD od srodka bardziej sklaniam sie ku 2 wyjasnieniu.
ze na tym samym koncie gra też normalnie ?
czyli jak tkoś ma konto tylko do gry pod dane to od razu jest na widelcu bo widac tylko kilka zagrać a tak jak gra cały czas i ma np kilkanaście tradów na dzien to trady na danych są mniej rzucające się w oczy ?
niby coś w tym jest ale trady na dane gra się znacznie wiekszym lotem niż normalne no i zawsze są dwie przceiwne transakcje która sa oczekujące
to też jest raczej rzucające się w oczy
pojęcia nie mam jak broker znajduje takich klientów i czy może system sam mu ich pokazuje czy coś ale kasa z danych jest spora
a pozatym nawet jak ktos ma setki transakcji poza danymi to już sam fakt ze sporo wyciaga od MM jest dziwny bo MM raczej tego nie lubi robić zeby jego klienci przesadnie zarabiali
nie wiażne czy na danych czy normlanie
Kilka obserwacji na temat podnoszonego spreadu przed/ w trakcie danych, według wskaźnika rejestrującego.
Spread jest podnoszony na 5 sekund przed danymi (wtedy również jest największy) i wraca do normy po 10 sekund od danych.
O widzisz, no i duzo sie dowiedzialemunkle/.seed pisze:sprawdzalemno dobra a np fxpro? ktos testowal na danych?
maja spready podczas danych normlanie ale mrożą oczekujące
nie tak jak Am jak się ma DD ale realizacja jest jak szpila się na chwile zatrzyma wiec cały poczatkowy impet nie wchodzi
i czesto się traci bo otwiera się jak juz cena zawraca i jesli dalej nie pójdzie jak reakcja to tracimy
tak samo nie nadają się do grania
fxopen bo jest blokada modyfikacji zleceń i ich ruszania i czegokolwiek robienia z nimi podczas danych
ale oni to oficjalnie maja zapisane na stronie
ironfx też nie zmienia spreadu ale blokuje granie w ten sposób, tlumaczy się tym ze LP nie da mu takich warunków podczas danych i on nie może takich zleceń realizować, są podobno stp ale ze spreadem marketowym i własnie oczekujące podczas danych są zleceniami market w które ingerują
gomarkets rozszerza spready
bossa rozszerza spready
fxsalt duzo rozbierznych opini
fxdd i fxcm są stp niby bez dd ale ze commision wlicoznym w spread duzo ludzi poleca ich do gry na dane
ze spreadami jest bardzo róznie
na pewno nie rozszerza się jak rynkowy
czasami jest 5 czasami 7 a czasami trzasnie 12
mój najnowszy wynalazłem to gft (to samo co efixpolska) tylko oni udost,udostepniają mt4
spready się nie rozjeźdzają są MM ale platforma nie ma ograniczeń co do stawiania zleceń ani oczekujacych ani tp ani SL
dopiero czekam aż mi zaksięgują kase bo trzeba zwykłym przelewem wysyłac wiec jeszcze nie wiem jak z realizacja