Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Post autor: pki »

Yankee pisze:Dane z 14.15 - za maly impact zeby cokolwiek przetestowac (ja kasuje zlecenia po minucie)
Nie widziałem zdecydowanej reakcji, więc również usunąłem oczekujące.

Dodano po 3 minutach:
unkle/.seed pisze:na usdjpy - reakcja 12 p
eurjpy - 31 pipsów
gbp/jpy- 27 pipsów, jednakże cechuje się bardzo wysokim spreadem

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Post autor: unkle/.seed »

Do GFT podchodzilbym sceptycznie.
na zagranicznych forach właśnie tego broka polecają pod dane, czemu jesteś sceptyczny ? wiadomo,, ze nie skacze z radości bo jakiś brok nie rozszerza spreadu na danych ale to już coś
jakieś złe opinie znasz odnośnie gft ?

to jest właśnie klątwa mt4, przez to że jest tak popularny większość rozwiązań, skryptów wskaźników Ea jest napisanych pod niego
i to jest bardzo złe

mi inne platformy nie przeszkadzają, ale czas ich ogarnięcia i rozgryzienia ich API zajmuje sporo, a przecież nie każda platforma ma API, a ręczna gra pod dane może się źle skończyć

tak atc ma mt4 ale nigdy o nich nie słyszałem
jak są własnością fxcm ? po co fxcm miałby sobie sam robić konkurencję ?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2011, 14:56 przez unkle/.seed, łącznie zmieniany 1 raz.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Yankee »

unkle/.seed pisze: wiadomo, że taka jednorazowa obserwacja jest nic nie warta ale ja juz wcześniej dochodziłem do podobnych wniosków tylko nie wiedziałem jak się upewnić

także jeśli moje przewidywania się sprawdzą to rozjazd spreadu nie jest w zasadzie żadnym problem
liczy się najbardziej realizacja podczas danych czyli konta stp/ecn nadają się jak najbardziej
Wnioski jak najbardziej prawidlowe mi sie wydaja, ale zalozenia juz nie do konca - dane z 14.15 nie nadaja sie do wyciagania jakichkolwiek wnioskow.
Zrob to samo w piatek - wtedy powinno to byc wiarygodne.
Yankee czyli sugerujesz, że dorwali mnie nie tyle dlatego, że grałem na dane ale dlatego, że konto założyłem i od razu tak zacząłem grać ?
w ogóle % zarobku w stosunku do depo ma dla nich znaczenie
zrobiłem na tych 3 tradach 200% początkowego depo
ale to przecież mało wiec czemu mieliby się zaraz tym zainteresować ?

Dodano po 2 minutach:

poza tym to było mniej więcej tak
poniedziałek rano dane 10:30
zagrane
z 30 pipsów zgarnięte co spowodowało 50% wzrost aktualnego depo
mija 30 minut i mail od nich ze mam DD

nic sam do nich nie pisałem bo wcześniej wydaje mi się że tym właśnie zwróciłem ich uwagę bo reklamowałem wejścia na danych Laughing Laughing
No to mi sie wydaje ze sam sie wkopales ta reklamacja :)
Watpie zeby 3 trejdy mogly zwrocic uwage, choc nie wiem jaki kapital potroiles. Bo nie tyle % zarobek jest bolesny ile kwotowy. Niech sobie maluczce zarabiaja po 1000%, a broker i tak tego nie poczuje tak jak ktos duzy zarobi 50%.

Co do przemyslen - dane z usa maja wplyw glownie na gielde -> gielda ma wplyw ostatnio glownie na jena i dolara - sa one dodatnio skorelowane, ida w jedna strone, a wiec sila rzeczy ruch na uj bedzie slabszy niz na pozostalych parach z usd i jpy.
I mysle ze wlasnie dlatego forumowicz Rybako jesli dobrze pamietam korzysta z tej pary - spokojny ruch duzo latwiej zlapac bez poslizgu niz dynamiczny. A jesli dane beda mialy silny impact to i taki ruch wystarczy.

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rybako »

Dlaczego uwazasz, ze usd/jpy jest zle ? Kazdy ma to co lubi :) ja swoje 5 pipsow zgarnalem. Nascie lotow poszlo w ruch i jestem zadowolony. Poza tym te dane nie sa jakies mega wazne, zeby na nich ruchy byly. ( mowa o ADP) Zobaczycie na usd/jpy na payrollsach. A zaleta usd/jpy z payrollsami jest to, ze ida w jedna strone ( przynajmniej pierwszy impuls na ktorym zarabiamy).
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Post autor: unkle/.seed »

wtedy za pierwszym razem jasne, że się sam wkopałem
chociaż nie dali mi DD od razu po moich mailach tylko z 2 tygodnie później jak zrobiłem mega trade na danych NFP

a teraz to jest zupełnie inny gabinet inwestora a nie tylko inny rachunek
poza tym DD jest na wszystkie konta konkretnego inwestora a nie tylko na konkretny rachunek

Metoda Rybako jest ok jak się ma pewność realizacji chociaż przy takim leniwym ruchu raczej z tym nie powinno być problemu

jednak dane na dolarze często robią szpile i zawracają więc czekanie minute to często strata zysków (w tym zdaniu odnoszę się jedynie do tego o napisałeś, że zamykasz po minucie zlecenia)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

unkle/.seed pisze: jak są własnością fxcm ? po co fxcm miałby sobie sam robić konkurencję ?
Nie wiem czy maja powiazania kapitalowe ale na pewno sa IB - brokerem wprowadzajacym. Wiekszosc z nas nie zdaje sobie sprawy jakie sa powiazania na tym rynku, tak jak sporo ludzi nie wie ze audi, skoda czy nawet bugatti nalezy do volkswagena. Na rynku finansowym te powiazania sa jedank duzo bardziej zakamuflowane. Nastawienie jest na sprzedaz - wiadomo ze ibiza bedzie kanibalizowac polo w jakims zakresie, ale laczny przychod ze sprzedazy ibizy i polo na pewno bedzie wiekszy niz ze sprzedazy pojedynczego modelu. Podobnie jest z brokerami. Niewazne skad bedzie przychod, wazne zeby byl.

Jesli ostatnie zdanie jest do mnie to 1) napisalem ze kasuje order po minucie, nie ze zamykam otwarta pozycje; 2) nie gram pod dane na dolarze (teraz tylko sprawdzam minimalnym lotem kazda mozliwa okazje po tym jak dostalem 29 pips poslizgu na audzie kilkanascie godzin temu ;/ )

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Post autor: pki »

rybako pisze:Zobaczycie na usd/jpy na payrollsach. A zaleta usd/jpy z payrollsami jest to, ze ida w jedna strone
Z tego co zauważyłem to na wszystkich parach z JPY nie występują wahania.
Szybki przegląd ostatnich payrollów z dnia 08.07.2011, godzina 15.30

GBY/JPY
15.29- maksymalne odchylenie od ceny otwarcia świeczki: 7 pipsów
Brak wahań- jeden kierunek przy danych
15.30- zasięg: 90 pipsów

USD/JPY
15.29- maksymalne odchylenie od ceny otwarcia świeczki: 2 pipsy
15.30- zasięg: 54 pipsy

EUR/JPY
15.29- maksymalne odchylenie od ceny otwarcia świeczki: 7 pipsów
15.30- zasięg 87 pipsy

Co się dzieje jeśli nasze zlecenie oczekujące jest w luce? (przykład w załączniku)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rybako »

pki

O tym wlasnie mowie. Glownym przeslaniem gry na dane jest to, zeby zrobic z tego PEWNY zysk. Zagrac nastoma, dziestoma lotami i miec z glowy.
ejka nie lubie, bo ma ogromna korelacje z edkiem, gej - duzy spread, wachania ze ja pierd***e, dlatego ujek, jak dane sa rozne to mozna o dziwo spokojnie wyjac co swoje i w nogi.

Pipsow
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

unkle/.seed pisales o zagraniczynych forach - moglbys rzucic linkiem, chetnie sie zapoznam :wink:

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Post autor: candleelephants2 »

co myślicie o danych na NZD/USD o 00:45? bierze ktoś?
gdzieś jest to drzewo.

ODPOWIEDZ