unkle/.seed pisze:
wiadomo, że taka jednorazowa obserwacja jest nic nie warta ale ja juz wcześniej dochodziłem do podobnych wniosków tylko nie wiedziałem jak się upewnić
także jeśli moje przewidywania się sprawdzą to rozjazd spreadu nie jest w zasadzie żadnym problem
liczy się najbardziej realizacja podczas danych czyli konta stp/ecn nadają się jak najbardziej
Wnioski jak najbardziej prawidlowe mi sie wydaja, ale zalozenia juz nie do konca - dane z 14.15 nie nadaja sie do wyciagania jakichkolwiek wnioskow.
Zrob to samo w piatek - wtedy powinno to byc wiarygodne.
Yankee czyli sugerujesz, że dorwali mnie nie tyle dlatego, że grałem na dane ale dlatego, że konto założyłem i od razu tak zacząłem grać ?
w ogóle % zarobku w stosunku do depo ma dla nich znaczenie
zrobiłem na tych 3 tradach 200% początkowego depo
ale to przecież mało wiec czemu mieliby się zaraz tym zainteresować ?
Dodano po 2 minutach:
poza tym to było mniej więcej tak
poniedziałek rano dane 10:30
zagrane
z 30 pipsów zgarnięte co spowodowało 50% wzrost aktualnego depo
mija 30 minut i mail od nich ze mam DD
nic sam do nich nie pisałem bo wcześniej wydaje mi się że tym właśnie zwróciłem ich uwagę bo reklamowałem wejścia na danych Laughing Laughing
No to mi sie wydaje ze sam sie wkopales ta reklamacja

Watpie zeby 3 trejdy mogly zwrocic uwage, choc nie wiem jaki kapital potroiles. Bo nie tyle % zarobek jest bolesny ile kwotowy. Niech sobie maluczce zarabiaja po 1000%, a broker i tak tego nie poczuje tak jak ktos duzy zarobi 50%.
Co do przemyslen - dane z usa maja wplyw glownie na gielde

gielda ma wplyw ostatnio glownie na jena i dolara - sa one dodatnio skorelowane, ida w jedna strone, a wiec sila rzeczy ruch na uj bedzie slabszy niz na pozostalych parach z usd i jpy.
I mysle ze wlasnie dlatego forumowicz Rybako jesli dobrze pamietam korzysta z tej pary - spokojny ruch duzo latwiej zlapac bez poslizgu niz dynamiczny. A jesli dane beda mialy silny impact to i taki ruch wystarczy.