Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

Przed chwilą otwarty long na edku. Pin (dobra lokacja) + level + PB na weekly + ładny pullback na H4.
Ktoś to też podnosił?

pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

EUR/GBP - pinbar na daily

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

Na parze EUR/GPB wzrostowy pinbar na wykresie dziennym. Dodatkowe zalety to:

1) fałszywe wybicie poprzedniego dołka
2) odbicie od okrągłego poziomu 0.87
3) na wykresie godzinowym wyrysowany engulfing bar

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

Ładny :D Przegapiłem go :) Moim zdaniem A+

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

C.d. NZD/CHF - wykres dzienny

Pozycja stratna, wyrzucona na SL , -50 pips

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

freud00 pisze:Przed chwilą otwarty long na edku. Pin (dobra lokacja) + level + PB na weekly + ładny pullback na H4.
Ktoś to też podnosił?

pozdro
brałem, brałem :D wcześniej niż ty, i generalnie już bym był poza pozycją, TP minięte dosłownie o 1 pipsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ach, przestwiłem na BE, bo plan już się ziścił więc nie ma co czekać.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

SATELLITE
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: SATELLITE »

Panowie mam problem z wejsciami do rynku moze ktos mi doradzi cos.Zalaczam wykres wypowiedzcie sie prosze,ale tylko powazne osoby.Widze na tym wykresie teorie elliota,lecz mam wrazenie ze to banki strasznie prowadza wykres.Zajmuje sie forex juz 4 rok i wciaz mam problem.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Znajdź sobie jakąś prostą strategię, która będzie dla ciebie działać. Mi się udało a zajeło mi to około rok czasu. 4 lata to już sporo a jak sam mówisz efektów brak. Może FX po prostu nie jest dla ciebie. A może właśnie naked trading ci podpasi. PA jest idealne jak dla mnie. Przynajmniej jak dotąd nic sktuczniejszego i mniej stresującego nie grałem. Powodzenia
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

saku82pl pisze:PA jest idealne jak dla mnie. Przynajmniej jak dotąd nic sktuczniejszego i mniej stresującego nie grałem. Powodzenia
zapytam z ciekawości: PA kojarzy mi się z graniem tego co robi cena. Czyli nie z przewidywaniem, domyślaniem sie co cena może zrobić (wskaźniki, analiza techniczna). Czytając ten wątek widzę jednak że PA rozumiecie jako analizę techniczną - formacje świecowe itd które na podstawie analizy technicznej uważane są za oznakę prawdopodobnego ruchu ceny. Dobrze rozumiem ?
Jeśli tak, to moim zdaniem bliższym dosłownemu rozumieniu PA będzie gra na podstawie np przecinających się średnich (chociaż niedobrze, bo to tez wskaźniki AT) - coś się dzieje więc reaguję, gram to co gra cena. Nie mam na myśli skuteczności takiej metody, ale rozumienie tego czym jest PA

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

No PA to AT tyle że bez wskaźników, czysty wykres, plus CCI, stoch lub inne w moim przypadku do rysowania dywergencji.

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

EUR/GBP long - wykres dzienny

@PRICE - 0.8763
SL - ok. 40 pips
TP - min. 120 pips
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 09:07 przez Kwieciu, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ