Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

saku82pl pisze:No PA to AT tyle że bez wskaźników, czysty wykres, plus CCI, stoch lub inne w moim przypadku do rysowania dywergencji.
Tak to jest z tym PA, niby to wykres ale dodajmy do tego jeszcze stocha, no i CCI może średnie i może coś tam i wychodzi idealne narzędzie do wróżenia.

@SATELLITE nie mam pojęcia o eliocie i jego falach - przeczytałem jakieś dwie strony i było to nielogiczne i niespójne to wystarczyło ale mam wrażenie że masz problem nie z samym eliotem czy wejściami ale z tym że szukasz jakiegoś "drugiego dna" na wykresie to jest najmniej istotne kto prowadzi wykres ważne że on jest jaki jest i nic tego nie zmieni. Tu masz wszystko wsparcia, opory konsolidacje trend

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

Kwieciu czy możesz napisać czemu wchodziłeś właśnie w e/g właśnie po tej cenie? Ja też mam L ale moje wejście jest sporo wyżej 0.87960 z Daily - przebiecie HH tego Pina i od wczoraj jestem tam w pozycji. Sl 100 pips, TP 200.
W widzę, że Ty wchodziłeś dużo wcześniej. Nie wchodziłeś z daily? Czy wchodziłeś w 50% tego pina, na korekcie ?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 08:49 przez freud00, łącznie zmieniany 1 raz.

SATELLITE
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: SATELLITE »

Dzieki saku82pl za wypowiedz,jednak wiem na wskaznikach sie traci pieniadze,a co realne to elliot waves fibonaci i price action jednak wiem ze banki prowadza rynek i ide im po pietach musze tylko pewnosci nabrac bo nie ufam sobie z decyzjami.Czy jest tu osoba na tym forum ktora konsekwntnie zarabia realne pieniadze?Nie mowie o tradingu demo bo to jest inny swiat,bo w zeczywistosci zadza straszne emocje a ja jestem heavy trader.Obracam realnymi pieniedzmi i nie mowie ze caly czas trace,ale jest to "ale" bo nie moge wyjsc do przodu.
Kwieciu nie za duzy masz ten stop loss i take profit?Jakie masz ryzyko do zysku?Pozdrawiam

Dodano po 3 minutach:

Ja bym sprzedal dzisiaj eur$ od 1.4146 do 1.4089 -56 pipsow,stop loss-1.4174-28 pipsow.I stop loss na pozycje wejscia po 15 pipsach.
1:2 ryzyko do zysku.

Dodano po 2 minutach:

Milego dnia zycze i odezwe sie jeszcze ,a poki co musze sie zbierac bo praca czeka.Pozdrawiam
no i stop loss.

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

freud00 pisze:Kwieciu czy możesz napisać czemu wchodziłeś właśnie w e/g właśnie po tej cenie?
Tak, wchodziłem na daily. Czekałem poprostu na korektę pinbara przynajmniej 38,2% fibo. Ty wszedłeś po przebiciu szczytu pina- też tak można tylko ja moim sposobem zacieśniam sobie SL, a Ty na TP poczekasz dłużej. Zauważyłem, ze często nie warto stawiać SL ciut poniżej/powyżej min/max pina - wynika to z moich obserwacji.

SATELLITE pisze:Kwieciu nie za duzy masz ten stop loss i take profit?Jakie masz ryzyko do zysku?
Hehe widzisz przecież jaki jest SL i TP więc RR nietrudno obliczyć...RR 3:1 Co rozumiesz przez pojęcie ZA DUŻY SL I TP? To jest interwał dzienny więc SL 40 pips to powiedziałbym nawet w tym wypadku minimum... a jeśli chodzi o TP to zobacz jaki jest potencjał w górę... dążę do tego aby brać więcej niż RR: 3:1 ale jak wiadomo to łatwe nie jest.

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

dzięki Kwieciu za odpowiedź.
Czy możesz jeszcze napisać kiedy przestawiasz na BE? Ja staram się dopiero wtedy kiedy R:R osiągnie wartość 1:1 (tak radzi Nial Fuller) ale często jest tak, że przestawiam wcześniej. Masz na to jakąś technikę?

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

freud00 pisze:dzięki Kwieciu za odpowiedź.
Czy możesz jeszcze napisać kiedy przestawiasz na BE? Ja staram się dopiero wtedy kiedy R:R osiągnie wartość 1:1 (tak radzi Nial Fuller) ale często jest tak, że przestawiam wcześniej. Masz na to jakąś technikę?
Jeśli traduje na interwałach daily to przestawiam na BE jeśli mam przynajmniej RR 2:1, wówczas zamykam połowę pozycji (czasem mniej). Staram się też monitorować świeczki na mniejszych interwałach np H4 i w ten sposób przesuwać SL.

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Kwieciu pisze: Zauważyłem, ze często nie warto stawiać SL ciut poniżej/powyżej min/max pina - wynika to z moich obserwacji.
.
A gdzie, masz na to jakiś patent ? To by sie wydawało najbardziej logiczne, tyle że często cena wariuje w momentach zmiany trendu i potrafi wywalać z ciasnych SL ...

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Ciasny miałem na myśli nie jak najmniejszy tylko ustawiony tak aby wejście w pozycje było po jak największym pullbacku, np 50% zniesienia pinbara to dla mnie szczyt cierpliwości, najczęściej wchodzę po korekcie 38,2%. Nie mam żadnego patentu, a skoki cenowe jak piszesz na interwale dziennym są o wiele rzadsze niż przy niższych interwałach, dlatego na dany moment moje pozycje oparte są głównie o TF dzienny, a nawet jeśli zagrywam na pinbara H4 to muszę mieć potwierdzenie na interwale wyższym.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

RoLudlum pisze:
saku82pl pisze:No PA to AT tyle że bez wskaźników, czysty wykres, plus CCI, stoch lub inne w moim przypadku do rysowania dywergencji.
Tak to jest z tym PA, niby to wykres ale dodajmy do tego jeszcze stocha, no i CCI może średnie i może coś tam i wychodzi idealne narzędzie do wróżenia.
Wydawało mi się że wyraźnie napisałem do czego używam CCI lub stocha!
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

USD/CHF - wykres H4 - pinbar spadkowy

Nie zagrałem na niego, nie wiem nawet dlaczego :) Fajna lokalizacja - odbicie od spadkowej linii trendu (czerwona). Wszedł ktoś z Was w tą pozycję?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ