Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
EUR/GBP - pinbar na daily
Na parze EUR/GPB wzrostowy pinbar na wykresie dziennym. Dodatkowe zalety to:
1) fałszywe wybicie poprzedniego dołka
2) odbicie od okrągłego poziomu 0.87
3) na wykresie godzinowym wyrysowany engulfing bar
1) fałszywe wybicie poprzedniego dołka
2) odbicie od okrągłego poziomu 0.87
3) na wykresie godzinowym wyrysowany engulfing bar
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
brałem, brałemfreud00 pisze:Przed chwilą otwarty long na edku. Pin (dobra lokacja) + level + PB na weekly + ładny pullback na H4.
Ktoś to też podnosił?
pozdro

"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
Panowie mam problem z wejsciami do rynku moze ktos mi doradzi cos.Zalaczam wykres wypowiedzcie sie prosze,ale tylko powazne osoby.Widze na tym wykresie teorie elliota,lecz mam wrazenie ze to banki strasznie prowadza wykres.Zajmuje sie forex juz 4 rok i wciaz mam problem.
Znajdź sobie jakąś prostą strategię, która będzie dla ciebie działać. Mi się udało a zajeło mi to około rok czasu. 4 lata to już sporo a jak sam mówisz efektów brak. Może FX po prostu nie jest dla ciebie. A może właśnie naked trading ci podpasi. PA jest idealne jak dla mnie. Przynajmniej jak dotąd nic sktuczniejszego i mniej stresującego nie grałem. Powodzenia
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
zapytam z ciekawości: PA kojarzy mi się z graniem tego co robi cena. Czyli nie z przewidywaniem, domyślaniem sie co cena może zrobić (wskaźniki, analiza techniczna). Czytając ten wątek widzę jednak że PA rozumiecie jako analizę techniczną - formacje świecowe itd które na podstawie analizy technicznej uważane są za oznakę prawdopodobnego ruchu ceny. Dobrze rozumiem ?saku82pl pisze:PA jest idealne jak dla mnie. Przynajmniej jak dotąd nic sktuczniejszego i mniej stresującego nie grałem. Powodzenia
Jeśli tak, to moim zdaniem bliższym dosłownemu rozumieniu PA będzie gra na podstawie np przecinających się średnich (chociaż niedobrze, bo to tez wskaźniki AT) - coś się dzieje więc reaguję, gram to co gra cena. Nie mam na myśli skuteczności takiej metody, ale rozumienie tego czym jest PA
EUR/GBP long - wykres dzienny
@PRICE - 0.8763
SL - ok. 40 pips
TP - min. 120 pips
@PRICE - 0.8763
SL - ok. 40 pips
TP - min. 120 pips
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 09:07 przez Kwieciu, łącznie zmieniany 1 raz.