go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Scoobi pisze: niby ok, ale nie do konca...
prosta sytuacja:
koncze na 20 pozycji np z zyskiem 3000zl. wg regulaminu nie bede mial podwojenia, a jedynie dostane jego 33% czyli 1000zl.
Dokładnie tak jest. Niestety, musieliśmy wprowadzić jakieś przedziały dla ludzi zajmujących kolejne miejsca w rankingu. Zgodnie z regulaminem 20. miejsce otrzymuje max 1000zł.
forexman1981 pisze:Zdziwił mnie bardzo fakt, że w momencie coraz większej ilości brokerów oferujących dostęp do tego rynku GO4X wycofał możliwość korzystania z usług firmy kurierskiej przez przyszłych klientów.
Kurier działał u nas do niedawna, ale uważamy, że poczta w tym wypadku też daje radę. Dlaczego: z kurierem także bywały problemy - ludzi jak słusznie zauważyłeś w dzień nie ma w domu, trzeba się umawiać z kierowcą, nie zawsze dobrze to wychodzi. Przerzucenie procesu na pocztę/Klienta sprawia, że tylko od niego zależy, kiedy ma chwilę czasu i zajęcie się papierkami. Tego niestety nie obejdziemy...

Update: tak, aby doprecyzować sprawę.
1) Nasza zmiana wynika też ze zmiany prawa. Dotychczas tylko kurier mógł poświadczyć zgodność dokumentów z danymi osobowymi. Teraz mamy możliwość identyfikacji po pierwszym przelewie (z czego wszyscy brokerzy bardzo chętnie korzystają).
2) Nie jest też tak, że w GO4X w ogóle zrezygnowaliśmy z kurierów. Jeśli ktoś, tak jak Ty, chce założyć u nas konto, a nie ma czasu pójść na pocztę - niech skontaktuje się z nami. A my załatwimy mu odbiór dokumentów z domu/pracy. :)
tommy_s pisze:Czy do rozwiązania umowy macie jakiś specjalny formularz czy samemu można go sklecić?
Generalnie taki dokument mamy, ale można też przygotować do samodzielnie - nie ma problemu. Formularz jest dostępny w dziale sales, z którym można się skontaktować chociażby mailowo.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Fajnie, że wprowadziliście tą nową promocję dla starszych klientów. Pewnie i tak nie dam rady znaleźć się w pierwszej 50, ale nie o to chodzi.
Tak sobie myślę, że może moglibyście zwiększyć ilość instrumentów. Ostatni raz dołożyliście sporą ich grupę w lutym. Nie mówię, że już teraz, ale może chociaż po wakacjach.
Jako klient chętnie bym zobaczył takie nowe instrumenty : półtusze wieprzowe i wołowe, cynk, cyna, aluminium (i inne dostępne metale i surowce), sok pomarańczowy, drewno (i co tam jeszcze jest). No i oczywiście CFD na akcje z giełd światowych. Tylko żadne tam DMA jak w XTB.
Miło by było zobaczyć też jakieś inne instrumenty. Widziałem na stronie u jakiegoś brokera wymienone dostępne instrumenty takie jak : węgiel, mazut, energia elektryczna, uran, jęczmień itp. Nie mam pojęcia jak chodzą i podejrzewam, że pewnie byłby kłopot z ich dodaniem jako mikrolotów, ale fajnie by było gdyby się pojawił szeroki wybór instrumentów. W końcu trzeba się rozwijać.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

casper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: casper »

Lepsze spready przydałby się na pozostałych parach, a nie tylko ma majors.
To nawet XTB ma lepsze, a nie mówiąc już o Bossie 8)

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

casper pisze:Lepsze spready przydałby się na pozostałych parach
najmniej istotna sprawa to spreed,co z tego,że będzie niski jak broker wyautuje Cię z rynku w swój ulubiony sposób :wink:

casper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: casper »

Mr.T pisze: najmniej istotna sprawa to spreed,co z tego,że będzie niski jak broker wyautuje Cię z rynku w swój ulubiony sposób :wink:
zależy kto ma jakie priorytety 8)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

casper pisze:zależy kto ma jakie priorytety
Chyba wszyscy mają takie same - zarobić ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

czy Pan GO4X mógłby w przybliżeniu powiedzieć ile potrzeba by sie załapać na "punktowane" miejsce w nowej promocji? np w poprz miesiącu. Jeśli nie można dokładnie to chociaż czy jest to 50% czy bliżej 100%

daniel0001
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel0001 »

Nigdzie nie mogę znaleźć tabeli ze swapami.. A druga sprawa jak bardzo "pewny" jest ten broker?

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Yenn pisze:czy Pan GO4X mógłby w przybliżeniu powiedzieć ile potrzeba by sie załapać na "punktowane" miejsce w nowej promocji? np w poprz miesiącu. Jeśli nie można dokładnie to chociaż czy jest to 50% czy bliżej 100%
Nie ma szans abyś otrzymał taki info od nas, bo po pierwsze:jest to pierwszy miesiąc promocji, a po drugie: chyba wiadomo, że nie chcemy zdradzać takich danych? ;) Ogólnie mogę Ci tylko powiedzieć że warto spróbować, naprawdę.
daniel0001 pisze:Nigdzie nie mogę znaleźć tabeli ze swapami.. A druga sprawa jak bardzo "pewny" jest ten broker?
Tabela ze swapami znajduje się w bardzo widocznym miejscu, a mianowicie tutaj: http://www.go4x.pl/rachunek/warunki-transakcyjne. Czy jesteśmy pewnym brokerem (zapewne chodzi Ci o wypłaty)? Ciężko Ci będzie znaleźć bardziej pewnego niż GO4X, zapewniam.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 11:22 przez GO4X, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

GO4X pisze:Ciężko Ci będzie znaleźć mniej pewnego niż GO4X, zapewniam

AUUU, freudowska pomyłka :))) HIT DNIA. Mam humor na weekend :D

ODPOWIEDZ