BRAWO ALIOR - i powoli wprowadzać nowe instrumenty
AliorTrader - ECN.
-
Krzysztof1978
- Bywalec

Super - w końcu Mini CFD na srebro
Na to czekałem, kontrakt na 1000 uncji srebra mnie przerażał (jak dla mnie za wysokie progi
) no teraz na 100 uncjach mogę spróbować.
Opanowanie tego softu - nie lada wyzwanie. Już drugie podejście robię i mam wrażenie, że odrzuca mnie nawet bardziej niż za pierwszym razem.
Bardzo mało intuicyjny, jak zainstalowałem MT4 pierwszy raz to po 3 minutach wiedziałem co i jak.
Jest jakaś możliwość, żeby przesyłać dane z Alior Tradera do MT4?
Bardzo mało intuicyjny, jak zainstalowałem MT4 pierwszy raz to po 3 minutach wiedziałem co i jak.
Witam.

Nie ma możliwości przesyłania danych z Alior Tradera do MT4.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Posiedź kilka dni, przeczytaj podręcznik a zmienisz zdanieleszczu pisze:Opanowanie tego softu - nie lada wyzwanie. Już drugie podejście robię i mam wrażenie, że odrzuca mnie nawet bardziej niż za pierwszym razem.
Nie ma możliwości przesyłania danych z Alior Tradera do MT4.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Re: Super - w końcu Mini CFD na srebro
Zamiast cfd na spot, wprowadzcie cfd na futures(indeksy i ropa)Krzysztof1978 pisze: BRAWO ALIOR - i powoli wprowadzać nowe instrumenty
Zrób tak,powyrzucaj co niepotrzebne i ostro testuj demo,najlepiej jakby ktoś z boku mówił tobie co masz Kupić lub sprzedać,chodzi o to abyś się psychicznie przełamał.leszczu pisze:Opanowanie tego softu - nie lada wyzwanie. Już drugie podejście robię i mam wrażenie, że odrzuca mnie nawet bardziej niż za pierwszym razem.
Soft jest naprawdę bardzo przyjazny,jak grasz ostro to jest dodatkowo wiele pomocnych rzeczy.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
witam. mam pytanie do użytków platformy alior tradera demo, czy spotkaliście się z nie realizowaniem przez system take profitów i stop losów. Co gorsza chciałbym zaznaczyć że raz nie zadziałał mi stop loss w realniej platformie i tutaj mam pytanie do przedstawicieli jak to bedzie rozpatrywane przy duzych nie oczekiwanych stratach. w powyższym przypadku akurat bylem przy komputerze i wyłączyłem z reki.
witam... az postanowilem sie zarejestrowac i wlaczyc do rozmowy..bo musze przyznac ,ze mam mieszane odczucia co do niektorych postow dotyczacych nowej platformy aliora... czytajac posty ,czasami mam wrazenie ,ze niektorzy tu (wlasciwie nie wiem w jakim celu) korzystaja i rozkoszuja sie platforma w wersji demonstracyjnej i tylko takiej. demo jest po to aby sprawdzic jak lezy nam interface i wlasciwie to powinno byc glownym zadaniem platformy demo.
Inwestuje na rynku od kilku lat i czytajac niektore negatywne opinie , albo tym bardziej smieszne zapytania w stylu -czy mozna dodac taki instrument czy inny do platformy demo... wydaja mi sie bezpodstawne...
wracajac do samej platformy...podziewkowania dla Pana Karola i przedstawicieli brokera za dosc obszerne odpowiedzi, co mysle , w niektorych kwestiach jest bardzo pomocne.... jako iz dosc aktywnie korzystam z nowej platformy Aliora- jedyne co wydaje mi sie nie do konca dopracowane, bo tylko tu znalazlem bledy,to funkcjonalnosc listy otwartych zlecen,a raczej samej kwesti podsumowania instrumentow jak rowniez tabeli zysku i strat. zauwazylem iz raz przy mocnym ruchu, poszedl stop los, pozycja zostala zamknieta, a na liscie otwartych pozycji dalej byla liczona do sumy z/s i LOP. ponownie zauwazylem to gdy otwieralem kolejna i kolejna pozycje danego instrumentu, w jednym momencie licznik nie zliczyl dwoch otwartych juz pozycji, dopiero restart platformy pomogl. warto dopracowac ten maly drobiazg.
jesli chodzi o sama platforme, jak dla mnie bardzo dobra, jak na ta faze wprowadzania.. duzy plus za naprawde dobra szybkosc i egzekucje zlecen .. jestem pod wrazeniem.
a tak na koniec ... taka moja mala rada... skupmy sie bardziej na samym tradingu, a nie szukaniu dziury w calym, bo platforma w tym wszystkim naprawde to tlyko dodatek:)
pozdrawiam wszystkich
Inwestuje na rynku od kilku lat i czytajac niektore negatywne opinie , albo tym bardziej smieszne zapytania w stylu -czy mozna dodac taki instrument czy inny do platformy demo... wydaja mi sie bezpodstawne...
wracajac do samej platformy...podziewkowania dla Pana Karola i przedstawicieli brokera za dosc obszerne odpowiedzi, co mysle , w niektorych kwestiach jest bardzo pomocne.... jako iz dosc aktywnie korzystam z nowej platformy Aliora- jedyne co wydaje mi sie nie do konca dopracowane, bo tylko tu znalazlem bledy,to funkcjonalnosc listy otwartych zlecen,a raczej samej kwesti podsumowania instrumentow jak rowniez tabeli zysku i strat. zauwazylem iz raz przy mocnym ruchu, poszedl stop los, pozycja zostala zamknieta, a na liscie otwartych pozycji dalej byla liczona do sumy z/s i LOP. ponownie zauwazylem to gdy otwieralem kolejna i kolejna pozycje danego instrumentu, w jednym momencie licznik nie zliczyl dwoch otwartych juz pozycji, dopiero restart platformy pomogl. warto dopracowac ten maly drobiazg.
jesli chodzi o sama platforme, jak dla mnie bardzo dobra, jak na ta faze wprowadzania.. duzy plus za naprawde dobra szybkosc i egzekucje zlecen .. jestem pod wrazeniem.
a tak na koniec ... taka moja mala rada... skupmy sie bardziej na samym tradingu, a nie szukaniu dziury w calym, bo platforma w tym wszystkim naprawde to tlyko dodatek:)
pozdrawiam wszystkich
Krzysztof1978 pisze:Cytat:
zz
Sposobem na te nieszczęsne CFD byłoby wprowadzenie futures z dużych giełd energii i towarów. Jeśli to by wprowadzili to idealnie by współgrało z aktualną ofertą ECN FX.
Sam z chęcią bym inwestował na popularnych futures przez polski podmiot.
A teraz to na prawdę razi takie zestawienie. Z jednej strony pełna przejrzystość ECN a z drugiej wciskanie CFD od jakiegoś brokera dodatkowo z prowizją.
A kto Ci karze grać na CFD? jak się nie podoba to nie graj - ja bardzo sobie chwale CFD
Szwajcar pisze:Nie mam nic przeciwko CFD jeśli broker wypłaca zyski.
Do kolegi Krzysztof1978 oraz Szwajcar odnośnie CFD
Nie twierdzę że są złe lecz proszę zwrócić uwagę na FUNDAMENTALNĄ różnice CFD i futures.
Dzisiejszy Parkiet podaje informację o zainteresowaniu CFD przez KNF:
http://www.knf.gov.pl/Images/KNF_CFDs_2 ... -26793.pdf
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dodano po 10 minutach:
PS aby było jasne...
chodzi mi tylko o to abyśmy mieli przyjazne i dobre perspektywicznie warunki do pracy ,a to gwarantują tylko usługi na najwyższym światowym poziomie .
Gwarantuje nam to tylko PRAWDZIWY FX ,oraz wystandaryzowane futures.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
Witam.

Co do błędu to będziemy starać się go namierzyć. Dzięki za informacje.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dzięki za miłe słowapabllopl pisze:witam... az postanowilem sie zarejestrowac i wlaczyc do rozmowy..bo musze przyznac ,ze mam mieszane odczucia co do niektorych postow dotyczacych nowej platformy aliora... czytajac posty ,czasami mam wrazenie ,ze niektorzy tu (wlasciwie nie wiem w jakim celu) korzystaja i rozkoszuja sie platforma w wersji demonstracyjnej i tylko takiej. demo jest po to aby sprawdzic jak lezy nam interface i wlasciwie to powinno byc glownym zadaniem platformy demo.
pozdrawiam wszystkich
Co do błędu to będziemy starać się go namierzyć. Dzięki za informacje.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-
Krzysztof1978
- Bywalec

zz pisze:Do kolegi Krzysztof1978 oraz Szwajcar odnośnie CFD
Nie twierdzę że są złe lecz proszę zwrócić uwagę na FUNDAMENTALNĄ różnice CFD i futures.
Dzisiejszy Parkiet podaje informację o zainteresowaniu CFD przez KNF:
http://www.knf.gov.pl/Images/KNF_CFDs_2 ... -26793.pdf
Witam
Zdaję sobie sprawę że CFD są bardzo ryzykowne, ale jak dotąd w Aliot Treder real nie spotkałem się żebym nie mógł zamknąć pozycji po cenie oferowanej przez brokera, jak dotąd stop lossy realizowały się po kursie zadanym w zleceniu, no kilka razy się zdarzyło że może był poślizg 0,1 do 0,3 pipsa, ja gram praktycznie na CFD na S&P i złoto i nie mogę nic złego powiedzieć na dostarczycieli płynności.