AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Super - w końcu Mini CFD na srebro

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

Na to czekałem, kontrakt na 1000 uncji srebra mnie przerażał (jak dla mnie za wysokie progi :) ) no teraz na 100 uncjach mogę spróbować.

BRAWO ALIOR - i powoli wprowadzać nowe instrumenty

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Opanowanie tego softu - nie lada wyzwanie. Już drugie podejście robię i mam wrażenie, że odrzuca mnie nawet bardziej niż za pierwszym razem.
Bardzo mało intuicyjny, jak zainstalowałem MT4 pierwszy raz to po 3 minutach wiedziałem co i jak.
Jest jakaś możliwość, żeby przesyłać dane z Alior Tradera do MT4?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
leszczu pisze:Opanowanie tego softu - nie lada wyzwanie. Już drugie podejście robię i mam wrażenie, że odrzuca mnie nawet bardziej niż za pierwszym razem.
Bardzo mało intuicyjny, jak zainstalowałem MT4 pierwszy raz to po 3 minutach wiedziałem co i jak.
Jest jakaś możliwość, żeby przesyłać dane z Alior Tradera do MT4?
Posiedź kilka dni, przeczytaj podręcznik a zmienisz zdanie :)
Nie ma możliwości przesyłania danych z Alior Tradera do MT4.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Super - w końcu Mini CFD na srebro

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Krzysztof1978 pisze: BRAWO ALIOR - i powoli wprowadzać nowe instrumenty
Zamiast cfd na spot, wprowadzcie cfd na futures(indeksy i ropa)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

leszczu pisze:Opanowanie tego softu - nie lada wyzwanie. Już drugie podejście robię i mam wrażenie, że odrzuca mnie nawet bardziej niż za pierwszym razem.
Zrób tak,powyrzucaj co niepotrzebne i ostro testuj demo,najlepiej jakby ktoś z boku mówił tobie co masz Kupić lub sprzedać,chodzi o to abyś się psychicznie przełamał.
Soft jest naprawdę bardzo przyjazny,jak grasz ostro to jest dodatkowo wiele pomocnych rzeczy.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

schreek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: schreek »

witam. mam pytanie do użytków platformy alior tradera demo, czy spotkaliście się z nie realizowaniem przez system take profitów i stop losów. Co gorsza chciałbym zaznaczyć że raz nie zadziałał mi stop loss w realniej platformie i tutaj mam pytanie do przedstawicieli jak to bedzie rozpatrywane przy duzych nie oczekiwanych stratach. w powyższym przypadku akurat bylem przy komputerze i wyłączyłem z reki.

pabllopl
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pabllopl »

witam... az postanowilem sie zarejestrowac i wlaczyc do rozmowy..bo musze przyznac ,ze mam mieszane odczucia co do niektorych postow dotyczacych nowej platformy aliora... czytajac posty ,czasami mam wrazenie ,ze niektorzy tu (wlasciwie nie wiem w jakim celu) korzystaja i rozkoszuja sie platforma w wersji demonstracyjnej i tylko takiej. demo jest po to aby sprawdzic jak lezy nam interface i wlasciwie to powinno byc glownym zadaniem platformy demo.
Inwestuje na rynku od kilku lat i czytajac niektore negatywne opinie , albo tym bardziej smieszne zapytania w stylu -czy mozna dodac taki instrument czy inny do platformy demo... wydaja mi sie bezpodstawne...

wracajac do samej platformy...podziewkowania dla Pana Karola i przedstawicieli brokera za dosc obszerne odpowiedzi, co mysle , w niektorych kwestiach jest bardzo pomocne.... jako iz dosc aktywnie korzystam z nowej platformy Aliora- jedyne co wydaje mi sie nie do konca dopracowane, bo tylko tu znalazlem bledy,to funkcjonalnosc listy otwartych zlecen,a raczej samej kwesti podsumowania instrumentow jak rowniez tabeli zysku i strat. zauwazylem iz raz przy mocnym ruchu, poszedl stop los, pozycja zostala zamknieta, a na liscie otwartych pozycji dalej byla liczona do sumy z/s i LOP. ponownie zauwazylem to gdy otwieralem kolejna i kolejna pozycje danego instrumentu, w jednym momencie licznik nie zliczyl dwoch otwartych juz pozycji, dopiero restart platformy pomogl. warto dopracowac ten maly drobiazg.

jesli chodzi o sama platforme, jak dla mnie bardzo dobra, jak na ta faze wprowadzania.. duzy plus za naprawde dobra szybkosc i egzekucje zlecen .. jestem pod wrazeniem.

a tak na koniec ... taka moja mala rada... skupmy sie bardziej na samym tradingu, a nie szukaniu dziury w calym, bo platforma w tym wszystkim naprawde to tlyko dodatek:)

pozdrawiam wszystkich

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Krzysztof1978 pisze:Cytat:
zz
Sposobem na te nieszczęsne CFD byłoby wprowadzenie futures z dużych giełd energii i towarów. Jeśli to by wprowadzili to idealnie by współgrało z aktualną ofertą ECN FX.
Sam z chęcią bym inwestował na popularnych futures przez polski podmiot.
A teraz to na prawdę razi takie zestawienie. Z jednej strony pełna przejrzystość ECN a z drugiej wciskanie CFD od jakiegoś brokera dodatkowo z prowizją.

A kto Ci karze grać na CFD? jak się nie podoba to nie graj - ja bardzo sobie chwale CFD
Szwajcar pisze:Nie mam nic przeciwko CFD jeśli broker wypłaca zyski.

Do kolegi Krzysztof1978 oraz Szwajcar odnośnie CFD
Nie twierdzę że są złe lecz proszę zwrócić uwagę na FUNDAMENTALNĄ różnice CFD i futures.

Dzisiejszy Parkiet podaje informację o zainteresowaniu CFD przez KNF:
http://www.knf.gov.pl/Images/KNF_CFDs_2 ... -26793.pdf

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

Dodano po 10 minutach:

PS aby było jasne...
chodzi mi tylko o to abyśmy mieli przyjazne i dobre perspektywicznie warunki do pracy ,a to gwarantują tylko usługi na najwyższym światowym poziomie .
Gwarantuje nam to tylko PRAWDZIWY FX ,oraz wystandaryzowane futures.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
pabllopl pisze:witam... az postanowilem sie zarejestrowac i wlaczyc do rozmowy..bo musze przyznac ,ze mam mieszane odczucia co do niektorych postow dotyczacych nowej platformy aliora... czytajac posty ,czasami mam wrazenie ,ze niektorzy tu (wlasciwie nie wiem w jakim celu) korzystaja i rozkoszuja sie platforma w wersji demonstracyjnej i tylko takiej. demo jest po to aby sprawdzic jak lezy nam interface i wlasciwie to powinno byc glownym zadaniem platformy demo.
Inwestuje na rynku od kilku lat i czytajac niektore negatywne opinie , albo tym bardziej smieszne zapytania w stylu -czy mozna dodac taki instrument czy inny do platformy demo... wydaja mi sie bezpodstawne...

wracajac do samej platformy...podziewkowania dla Pana Karola i przedstawicieli brokera za dosc obszerne odpowiedzi, co mysle , w niektorych kwestiach jest bardzo pomocne.... jako iz dosc aktywnie korzystam z nowej platformy Aliora- jedyne co wydaje mi sie nie do konca dopracowane, bo tylko tu znalazlem bledy,to funkcjonalnosc listy otwartych zlecen,a raczej samej kwesti podsumowania instrumentow jak rowniez tabeli zysku i strat. zauwazylem iz raz przy mocnym ruchu, poszedl stop los, pozycja zostala zamknieta, a na liscie otwartych pozycji dalej byla liczona do sumy z/s i LOP. ponownie zauwazylem to gdy otwieralem kolejna i kolejna pozycje danego instrumentu, w jednym momencie licznik nie zliczyl dwoch otwartych juz pozycji, dopiero restart platformy pomogl. warto dopracowac ten maly drobiazg.

jesli chodzi o sama platforme, jak dla mnie bardzo dobra, jak na ta faze wprowadzania.. duzy plus za naprawde dobra szybkosc i egzekucje zlecen .. jestem pod wrazeniem.

a tak na koniec ... taka moja mala rada... skupmy sie bardziej na samym tradingu, a nie szukaniu dziury w calym, bo platforma w tym wszystkim naprawde to tlyko dodatek:)

pozdrawiam wszystkich
Dzięki za miłe słowa :)

Co do błędu to będziemy starać się go namierzyć. Dzięki za informacje.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

zz pisze:Do kolegi Krzysztof1978 oraz Szwajcar odnośnie CFD
Nie twierdzę że są złe lecz proszę zwrócić uwagę na FUNDAMENTALNĄ różnice CFD i futures.

Dzisiejszy Parkiet podaje informację o zainteresowaniu CFD przez KNF:
http://www.knf.gov.pl/Images/KNF_CFDs_2 ... -26793.pdf

Witam

Zdaję sobie sprawę że CFD są bardzo ryzykowne, ale jak dotąd w Aliot Treder real nie spotkałem się żebym nie mógł zamknąć pozycji po cenie oferowanej przez brokera, jak dotąd stop lossy realizowały się po kursie zadanym w zleceniu, no kilka razy się zdarzyło że może był poślizg 0,1 do 0,3 pipsa, ja gram praktycznie na CFD na S&P i złoto i nie mogę nic złego powiedzieć na dostarczycieli płynności.

ODPOWIEDZ