AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Krzysztof1978 pisze:Zdaję sobie sprawę że CFD są bardzo ryzykowne, ale jak dotąd w Aliot Treder real nie spotkałem się żebym nie mógł zamknąć pozycji po cenie oferowanej przez brokera, jak dotąd stop lossy realizowały się po kursie zadanym w zleceniu, no kilka razy się zdarzyło że może był poślizg 0,1 do 0,3 pipsa
Zgadzam się że Alior zaproponował usługę na bardzo wysokim poziomie,GFT bardzo wiarygodna instytucja, dodatkowo GFT nie widzi Twoich SL.,/ TP to jest plus.
Chodzi mi o generalne i fundamentalne różnice które będą widoczne nie jak jest dobrze tylko jak jest bardzo żle,w związku z tym trzeba mieć świadomość że CFD w przeciwieństwie do futures nie są wystandaryzowane może wystąpić brak płynności oraz wszelkie tego konsekwencje.

Pozdrawiam.

PS uważam że KNF słusznie zareagowała // nie odnośnie Aliora // tylko ogólnie odnośnie tego rynku.
To są pieniądze i trzeba poważnie do tego podchodzić.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pabllopl
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pabllopl »

witam, mysle ze podejscie KNF nie do konca jest przemyslane. jesli ktos ma stracic , to naprawde nie widze roznicy ,czy straci na uregulowanych future`sach czy CFD. Wiecej pozytku byloby z informowania spoleczenstwa o wysokim ryzyku kazdego rodzaju instrumentow pochodnych i szerzenia wiedzy na ten temat.

Wracajac do wypowiedzi Krzysztofa1978- w pelni sie zgadzam. mysle ,ze dla traderow dosc sporo i czesto inwestujacych takie roznice to juz wlasciwie norma, wiec raczej roznice do 0,5 pipsa na transakcji nikogo powaznie podchodzacego do tradingu nie beda dziwic- decydujac sie na CFD musimy byc swiadomi tego,ze broker moze nas mimo wszystko troche przyciac( do tego 0,5 pipsa) i bedzie to czescia biznesu, na ktora swiadomy trader dobrowolnie sie zgadza. Inaczej wyglada sytuacja , gdy ta roznica zacznie wynosic 10 pipsow, szczegolnie na bardzo plynnych walorach ( ktore moim zdaniem w przypadku CFD sa jedyna sluszna opcja)- wtedy sytuacja warta uwagi nadzoru finansowego.

pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

pabllopl pisze:witam, mysle ze podejscie KNF nie do konca jest przemyslane
Jest bardzo przemyślana.

pabllopl pisze:wiec raczej roznice do 0,5 pipsa na transakcji nikogo powaznie podchodzacego do tradingu nie beda dziwic-
Skąd wiesz odnośnie CFD czy różnica w przyszłości będzie wynosić 0.5 pipsa - 10 pipsów czy 90 pipsów?.

Nie piszę to odnośnie GFT i Aliora tylko ogólnie odnośnie CFD .

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Gordon Geco
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gordon Geco »

Czy ktoś z forumowiczów wie kto oprócz admirala ma w swej ofercie index dolara

pabllopl
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pabllopl »

Panie ZZ, ja mowie poprostu ,ze jesli ktos podejmuje racjonalna decyzje o zawarcie wspolpracy, w tym wypadku korzystanie w uslug brokera, ktory oferuje cfd , musi sie liczyc z minusami takiego dealu.

NIe wiem ,jak dlugo sledzi Pan rynek nadzoru w Polsce, ale jest to kolejne posuniecie KNF ,ktore tak naprawde nic nie wnosi, bo handel CFD nie jest zakazany w Polsce, co oznacza ,ze nadzor uwaza taki handel za dozowlony, co dalej powinno prowadzic do tego, ze jesli uwaza za dozwolony, nie widzi w nim niczego zlego.

problem wynika z tego ,ze w tym kraju na szybko podpisuje sie umowy,nie czytajac ich dokladnie,a pozniej narzeka sie na wszystkich dookola- brokerow,szerokie spready, zle platformy, tylko nie na samego siebie:)

pozdrawiam

pozdrawiam

Romek77
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Romek77 »

Witam wszystkich!

Platforma Aliora bardzo przypadła mi do gustu.
Niestety dziś praktycznie co chwila zrywane jest połączenie i trzeba wklepywać kody sms...czy da się coś z tym zrobić?
Aha - mam bardzo szybkie łącze.

Pozdrawiam,

:P
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 10:08 przez Romek77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Romek77 pisze:
...czy da się coś z tym zrobić?

Da da da... zmienić internet z osiedlowej radiówki na coś po kablu, netia/neostrada/ups

Edit
Zmieniam zdanie. Nie da się nic zrobić.
Dzisiaj w 15 minut już 2 razy mnie rozłączyło, a używam netii.
Ale bywają też lepsze dni ... :)
Edit2
3 razy lol
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 10:20 przez kingjaxe, łącznie zmieniany 3 razy.

Romek77
Bywalec
Bywalec

kingjaxe pisze:
Romek77 pisze:

Da da da... zmienić internet z osiedlowej radiówki na coś po kablu, netia/neostrada/ups
Właśnie dopisałem że mam szybkie łącze po kablu.

Pozdrawiam,

Dodano po 8 minutach:

Zaraz do nich zadzwonię bo zaczyna mnie to denerwować.

:?

Dodano po 5 minutach:
kingjaxe pisze:
Romek77 pisze:

Edit
Zmieniam zdanie. Nie da się nic zrobić.
Dzisiaj w 15 minut już 2 razy mnie rozłączyło, a używam netii.
Ale bywają też lepsze dni ... :)
Edit2
3 razy lol
ja mam swiatłowód 10mb/s od Supermedii i rozłącza po 1 minucie od zalogowania...

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Romek77 pisze:ja mam swiatłowód 10mb/s od Supermedii i rozłącza po 1 minucie od zalogowania...
Dzisiaj od rana łącze się przez iPlusa i miałem tylko jedno rozłączenie koło godziny 7:30. Poza tym cały czas mam połaczenie z Alior Traderem.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Romek77
Bywalec
Bywalec

Dziwna historia..
Czy to może mieć związek z tym że na 10 transakcji miałem 9 przynoszących zysk?
Chyba nie.

:wink:

ODPOWIEDZ