AliorTrader - ECN.
konto
Założyłem konto i oczywiście nie dostałem od Pani z Banku numeru CIF klienta. Na infolini usłyszałem zapewnienie, że na pewno jest on na umowie. Oczywiscie nie ma. Czy miesliście takie same doświadczenia?
Czy w tym kraju można coś załatwić podczas jednej wizyty?
Re: konto
Witam.
Jeżeli miałeś już otwarty ROR w Aliorze to CIF już został Ci nadany i można go użyć w Alior Traderze.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Masz na 100% na umowie. Umowa jest jednakowa dla wszystkich klientów, także nie ma takiej możliwości byś nie miał CIF. Przeczytaj dokładnie umowę.krab29 pisze:Założyłem konto i oczywiście nie dostałem od Pani z Banku numeru CIF klienta. Na infolini usłyszałem zapewnienie, że na pewno jest on na umowie. Oczywiscie nie ma. Czy miesliście takie same doświadczenia?
Jeżeli miałeś już otwarty ROR w Aliorze to CIF już został Ci nadany i można go użyć w Alior Traderze.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mam umowę i na niej pola prostokątne. Może tam powinienem mieć naklejony numer. Mogę zeskanować i wysłać umowę.
Nie mam ROR-a w Aliorze i chyba mieć nie będę.
Na umowie mam nr rachunku i tyle.
Umowa ma 13 paragrafów. Mógłbym się dowiedzieć w którym miescu jest skoro jest ona standardowa. Całość z ankietą liczy 5 stron.
Umowa ma 13 paragrafów. Mógłbym się dowiedzieć w którym miescu jest skoro jest ona standardowa. Całość z ankietą liczy 5 stron.
Witam.
Looknij czy masz coś takiego, a jak nie to najlepiej skontaktuj się z DM Aliora w tej sprawie. Pewnie szybciej z nimi załatwisz tę sprawę niż tu na forum.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Z tego co widzę to CIF mam na umowie rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym, który z tego co pamiętam dostałem przy podpisywaniu umowy Alior Tradera.krab29 pisze:Mam umowę i na niej pola prostokątne. Może tam powinienem mieć naklejony numer. Mogę zeskanować i wysłać umowę.
Looknij czy masz coś takiego, a jak nie to najlepiej skontaktuj się z DM Aliora w tej sprawie. Pewnie szybciej z nimi załatwisz tę sprawę niż tu na forum.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Sprawdź na karcie klienta jest na górzeZałożyłem konto i oczywiście nie dostałem od Pani z Banku numeru CIF klienta. Na infolini usłyszałem zapewnienie, że na pewno jest on na umowie. Oczywiscie nie ma. Czy miesliście takie same doświadczenia?
co mnie wkurza w tej platformie to fakt że otwieram sobie np 3 wykresy - zmieniam w jednym rodzaj instrumentu z GBP/USD na EUR/USD i WSZYSTKIE 3 wykresy są juz na kablu - pewnie cos robie nie tak ale mało intuicyjna jest ta platforma
wszystkie analizy robie w MT4,m zlecenia na realu składam jednak tu bo ECN i wchodzą bardzo - BARDZO ładnie i za to ogromny plus
ogólnie w skali od 1 do 10 daje mocne 7,5
wszystkie analizy robie w MT4,m zlecenia na realu składam jednak tu bo ECN i wchodzą bardzo - BARDZO ładnie i za to ogromny plus
ogólnie w skali od 1 do 10 daje mocne 7,5
-
- Bywalec
zz
Sposobem na te nieszczęsne CFD byłoby wprowadzenie futures z dużych giełd energii i towarów. Jeśli to by wprowadzili to idealnie by współgrało z aktualną ofertą ECN FX.
Sam z chęcią bym inwestował na popularnych futures przez polski podmiot.
A teraz to na prawdę razi takie zestawienie. Z jednej strony pełna przejrzystość ECN a z drugiej wciskanie CFD od jakiegoś brokera dodatkowo z prowizją.
A kto Ci karze grać na CFD? jak się nie podoba to nie graj - ja bardzo sobie chwale CFD bo np. na prawdziwy kontrakt na S&P500 pewnie nie było by mnie stać a tak na CFD mogę powalczyć , 1 CFD depo tylko 36,00 PLN a możesz kupić max 500 , wiem co powiesz pewnie swap'y ale coś zza coś

pozdrawiam
Nie mam nic przeciwko CFD jeśli broker wypłaca zyski.
Sam gram przez Broco a tam są chyba syntetyczne kontrakty, ale ceny brane i rozliczane jak na giełdzie, jednak lewar jest większy.
Ja handlowałem w bardzo wielu miejscach od spread bettingu w UK do ECN FX przez duży zachodni Bank, ale tylko u brokerów Market Makers z CFD spotkałem się z wyrzuceniem i banicją za zyskowny handel. Dlatego też dopóki broker MM z CFD płaci to jest OK, ale jak więcej zarobisz a on nie zabezpiecza się to cię wyrzuci bardzo szybko
Ewidentnie występuje konflikt interesów.
Kwoty średnio zysku powyżej 10k $ dziennie i często jest problem na CFD.
A sam przyznam, że czasami jest lepsza oferta na CFD niż na normalnych futures.
Do tej pory nie mogę znaleźć lepszej oferty na niektóre towary niż stały spread u brokera CFD.
Sam gram przez Broco a tam są chyba syntetyczne kontrakty, ale ceny brane i rozliczane jak na giełdzie, jednak lewar jest większy.
Ja handlowałem w bardzo wielu miejscach od spread bettingu w UK do ECN FX przez duży zachodni Bank, ale tylko u brokerów Market Makers z CFD spotkałem się z wyrzuceniem i banicją za zyskowny handel. Dlatego też dopóki broker MM z CFD płaci to jest OK, ale jak więcej zarobisz a on nie zabezpiecza się to cię wyrzuci bardzo szybko
Ewidentnie występuje konflikt interesów.
Kwoty średnio zysku powyżej 10k $ dziennie i często jest problem na CFD.
A sam przyznam, że czasami jest lepsza oferta na CFD niż na normalnych futures.
Do tej pory nie mogę znaleźć lepszej oferty na niektóre towary niż stały spread u brokera CFD.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 godzinach 4 minutach:
Witam.
Ponieważ kilka osób pytało o możliwość zapisu szablonów razem ze wskaźnikami, chciałbym poinformować, że ostatnia akutalizacja Alior Tradera (wersjia 1.3.9) daje użytkowniom taką możliwość
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Zapoznaj się w podręczniku (instrukcja_at_I.pdf: Rozdział V Podrozdział 3) z opcją "Użyj łączenia paneli przez kolor linku". Aby rozłączyć panele wystarczy wybrać "Rozłącz".skalpel_szczecin pisze:co mnie wkurza w tej platformie to fakt że otwieram sobie np 3 wykresy - zmieniam w jednym rodzaj instrumentu z GBP/USD na EUR/USD i WSZYSTKIE 3 wykresy są juz na kablu - pewnie cos robie nie tak ale mało intuicyjna jest ta platforma
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 godzinach 4 minutach:
Witam.
Ponieważ kilka osób pytało o możliwość zapisu szablonów razem ze wskaźnikami, chciałbym poinformować, że ostatnia akutalizacja Alior Tradera (wersjia 1.3.9) daje użytkowniom taką możliwość

Pozdrawiam
Karol Marchewka