AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

krab29
Maniak
Maniak

konto

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Założyłem konto i oczywiście nie dostałem od Pani z Banku numeru CIF klienta. Na infolini usłyszałem zapewnienie, że na pewno jest on na umowie. Oczywiscie nie ma. Czy miesliście takie same doświadczenia?
Czy w tym kraju można coś załatwić podczas jednej wizyty?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: konto

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
krab29 pisze:Założyłem konto i oczywiście nie dostałem od Pani z Banku numeru CIF klienta. Na infolini usłyszałem zapewnienie, że na pewno jest on na umowie. Oczywiscie nie ma. Czy miesliście takie same doświadczenia?
Masz na 100% na umowie. Umowa jest jednakowa dla wszystkich klientów, także nie ma takiej możliwości byś nie miał CIF. Przeczytaj dokładnie umowę.
Jeżeli miałeś już otwarty ROR w Aliorze to CIF już został Ci nadany i można go użyć w Alior Traderze.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Mam umowę i na niej pola prostokątne. Może tam powinienem mieć naklejony numer. Mogę zeskanować i wysłać umowę.
Nie mam ROR-a w Aliorze i chyba mieć nie będę.
Na umowie mam nr rachunku i tyle.
Umowa ma 13 paragrafów. Mógłbym się dowiedzieć w którym miescu jest skoro jest ona standardowa. Całość z ankietą liczy 5 stron.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
krab29 pisze:Mam umowę i na niej pola prostokątne. Może tam powinienem mieć naklejony numer. Mogę zeskanować i wysłać umowę.
Nie mam ROR-a w Aliorze i chyba mieć nie będę.
Na umowie mam nr rachunku i tyle.
Umowa ma 13 paragrafów. Mógłbym się dowiedzieć w którym miescu jest skoro jest ona standardowa. Całość z ankietą liczy 5 stron.
Z tego co widzę to CIF mam na umowie rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym, który z tego co pamiętam dostałem przy podpisywaniu umowy Alior Tradera.
Looknij czy masz coś takiego, a jak nie to najlepiej skontaktuj się z DM Aliora w tej sprawie. Pewnie szybciej z nimi załatwisz tę sprawę niż tu na forum.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

pllus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pllus »

Założyłem konto i oczywiście nie dostałem od Pani z Banku numeru CIF klienta. Na infolini usłyszałem zapewnienie, że na pewno jest on na umowie. Oczywiscie nie ma. Czy miesliście takie same doświadczenia?
Sprawdź na karcie klienta jest na górze

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

witam,

nie ma obowiazku zakładania konta osobistego przy Alior Traderze, co do CIF'u to jest możliwość że nie ma go na umowie AT jednak powinieneś mieć go na umowie ramowej. Jezeli tam go nie masz to niestety musisz jechac do najblizszej placowki AB.

pozdrawiam.
gupiś.

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

co mnie wkurza w tej platformie to fakt że otwieram sobie np 3 wykresy - zmieniam w jednym rodzaj instrumentu z GBP/USD na EUR/USD i WSZYSTKIE 3 wykresy są juz na kablu - pewnie cos robie nie tak ale mało intuicyjna jest ta platforma

wszystkie analizy robie w MT4,m zlecenia na realu składam jednak tu bo ECN i wchodzą bardzo - BARDZO ładnie i za to ogromny plus

ogólnie w skali od 1 do 10 daje mocne 7,5

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

zz
Sposobem na te nieszczęsne CFD byłoby wprowadzenie futures z dużych giełd energii i towarów. Jeśli to by wprowadzili to idealnie by współgrało z aktualną ofertą ECN FX.
Sam z chęcią bym inwestował na popularnych futures przez polski podmiot.
A teraz to na prawdę razi takie zestawienie. Z jednej strony pełna przejrzystość ECN a z drugiej wciskanie CFD od jakiegoś brokera dodatkowo z prowizją.

A kto Ci karze grać na CFD? jak się nie podoba to nie graj - ja bardzo sobie chwale CFD bo np. na prawdziwy kontrakt na S&P500 pewnie nie było by mnie stać a tak na CFD mogę powalczyć , 1 CFD depo tylko 36,00 PLN a możesz kupić max 500 , wiem co powiesz pewnie swap'y ale coś zza coś :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Nie mam nic przeciwko CFD jeśli broker wypłaca zyski.
Sam gram przez Broco a tam są chyba syntetyczne kontrakty, ale ceny brane i rozliczane jak na giełdzie, jednak lewar jest większy.
Ja handlowałem w bardzo wielu miejscach od spread bettingu w UK do ECN FX przez duży zachodni Bank, ale tylko u brokerów Market Makers z CFD spotkałem się z wyrzuceniem i banicją za zyskowny handel. Dlatego też dopóki broker MM z CFD płaci to jest OK, ale jak więcej zarobisz a on nie zabezpiecza się to cię wyrzuci bardzo szybko
Ewidentnie występuje konflikt interesów.

Kwoty średnio zysku powyżej 10k $ dziennie i często jest problem na CFD.
A sam przyznam, że czasami jest lepsza oferta na CFD niż na normalnych futures.
Do tej pory nie mogę znaleźć lepszej oferty na niektóre towary niż stały spread u brokera CFD.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
skalpel_szczecin pisze:co mnie wkurza w tej platformie to fakt że otwieram sobie np 3 wykresy - zmieniam w jednym rodzaj instrumentu z GBP/USD na EUR/USD i WSZYSTKIE 3 wykresy są juz na kablu - pewnie cos robie nie tak ale mało intuicyjna jest ta platforma
Zapoznaj się w podręczniku (instrukcja_at_I.pdf: Rozdział V Podrozdział 3) z opcją "Użyj łączenia paneli przez kolor linku". Aby rozłączyć panele wystarczy wybrać "Rozłącz".

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 godzinach 4 minutach:

Witam.

Ponieważ kilka osób pytało o możliwość zapisu szablonów razem ze wskaźnikami, chciałbym poinformować, że ostatnia akutalizacja Alior Tradera (wersjia 1.3.9) daje użytkowniom taką możliwość :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ