AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

Dzisiaj platforma po raz kolejny bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla - chcialem zamknac zlecenie - wisialo okolo 2 sekund i zamknelo po cenie wyzszej niz chcialem. Nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie system szukal najlepszej mozliwej ceny ale BARDZO miłe zaskoczenie.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

skalpel_szczecin pisze:Dzisiaj platforma po raz kolejny bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla - chcialem zamknac zlecenie - wisialo okolo 2 sekund i zamknelo po cenie wyzszej niz chcialem. Nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie system szukal najlepszej mozliwej ceny ale BARDZO miłe zaskoczenie.
Zaciekawiłeś mnie.
Zatem pytanie do Aliora:
Czy w warunkach obrotu (albo chociaż reklamach :) ) jest informacja, że system powinien szukać najlepszej możliwej oferty?

Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MOCKBA pisze:Czy w warunkach obrotu (albo chociaż reklamach Smile ) jest informacja, że system powinien szukać najlepszej możliwej oferty?
To jest oczywiste,rzetelna instytucja tak postępuje i nie ma czego reklamować.
Co ma reklamować?,że u nich jest normalnie?......... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pieczara
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pieczara »

Witam
zalogowalem sie do platformy okolo 23 20 do tej chwili zostalem juz rozlaczony 3 razy,czy takie zachowania beda sie zdarzac ,czy jest to tylko przejsciowe i pracujecie caly czas nad stabilnoscia dzialania ?

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

jak nie wykonujesz nic platforma cie rozlacza - to normalne, musisz sie zalogowac ponownie - dostaniesz sms kod

zz
Maniak
Maniak

skalpel_szczecin pisze:- to normalne, musisz sie zalogowac ponownie - dostaniesz sms kod
W GFT też mnie czasami rozłączło... 3-7 razy //...,tylko nie było tych ..sms....
Z tego co wiem Alior ...pracuje ostro aby to wyeliminować....
Te sms.... + freezy datafeedu..... mnie bolą.....
Jednak patrząc ... pozytywnie ...mamy już .. jeden bank w Polsce....

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

hjalmar
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hjalmar »

Witam
Nigdy nie inwestowałem na rynku forex, handluje przede wszystkim na gpw-akcje i fw. Czy platforma Aliora bedzie odpowiednia dla osoby dopiero zaczynajacej przygode z fx, taka jak ja?
pozdrawiam
hjalmar

zz
Maniak
Maniak

hjalmar pisze:Czy platforma Aliora bedzie odpowiednia dla osoby dopiero zaczynajacej przygode z fx, taka jak ja?
Alior Bank to coś...jakby Barclays Bank po Polsku.
Warto się uczyć tej platformy z prostej przyczyny ponieważ w przyszłosci banki co nie będą ECN... moim zdaniem nie mają racji bytu.
Masz Bank ECN,instrucje po polsku,masz rzetelny support po polsku...,moim zdaniem jest to dużo.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Dwa szybkie pytanka:

-jak wygląda commision po 2 miesiącach promocyjnych w dolarach? (dla najniższego pułapu obrotu). Czy to jest już opłata w dwie strony?
-czy da radę zapuścić EA napisane pod MT4?
-kiedy można spodziewać się uruchomienia modułu Handlu Automatycznego i czy za pomocą PTL Buildera będzie można samemu napisać strategię?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
leszczu pisze:Dwa szybkie pytanka:
-jak wygląda commision po 2 miesiącach promocyjnych w dolarach? (dla najniższego pułapu obrotu). Czy to jest już opłata w dwie strony?
Looknij do FAQ w pierwszym poście.
leszczu pisze:-czy da radę zapuścić EA napisane pod MT4?
Tak.
leszczu pisze:-kiedy można spodziewać się uruchomienia modułu Handlu Automatycznego i czy za pomocą PTL Buildera będzie można samemu napisać strategię?
Narazie nie ma terminu uruchomienia modułu do handlu automatycznego.
Za pomoca PTL Buildera będzie można pisać strategie w MQL4, C#, Visual Basic .NET oraz w języku PTL.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ