Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Wrzucam wskaźnik pokazujący Pin Bary - niech tutejsi szpecjaliści rzucą oczami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

raposo pisze:
Mighty Baz pisze:niestety większość grubych ryb korzysta z fibo
A skąd te dane? ;)
bo korzystam z fibo, pasują jak ulał. Fakt, że troche inaczej je rysuje niż są dostepne u brokera, tzn od -1.61 do 1.61% Myśle, że niezbyt poprawnie nanosicie fibo na wykres. Nie wystarczy odniesc sie do poczatku i koncu fali. Tylko na H4 w góre to ma jeszcze sens.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 19:28 przez Mighty Baz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mighty Baz pisze:bo korzystam z fibo, pasują jak ulał.
Oj przyznaj sam, że to dość dziwny argument. Ale nie będę się czepiał :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:
Mighty Baz pisze:bo korzystam z fibo, pasują jak ulał.
Oj przyznaj sam, że to dość dziwny argument. Ale nie będę się czepiał :).
możesz zweryfikowac moje analizy na daytrading, ile razy się pomyliłem? :oops: jak mam troche czasu, skrobie info o ruchu ceny na edku.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Mighty Baz pisze:podstawą gry na forexie jest dopasowanie się do automatów grubych ryb. Jeśli będą uwzględniały poziomy s/r to warto o nich pamiętać, jeśli zaś pejsy zmienią punkty odniesienia na narodowe rocznice, to czy będziesz super teoretykiem, z oporem czy wsparciem emocjonalnym, zagrasz jak oni, inaczej przegrasz kolejne depo.
Aktualnym hitem sezonu są wysoko kwotowe transakcje przeciwstawne poniżej 1 sek. Ktoś kupuje za ciężkie pieniądze, by po kilku milisec sprzedać tę samą wartość. Asymetria zleceń powoduje ruch w zaplanowaną przez winowajcę stronę.
a co maja automaty stawiające i zamykające transakcje w ciągu sek. do ogólnego zastosowania fibo?? to chyba nie ma z tym nic wspólnego
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

saku82pl pisze:
a co maja automaty stawiające i zamykające transakcje w ciągu sek. do ogólnego zastosowania fibo?? to chyba nie ma z tym nic wspólnego
wrzuciłem tylko dodatkowe info, sorki mogłem dać dodatkowy akapit, wtedy nie byłoby nieporozumień.

orc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orc »

Jak myślicie, czy będzie tu odbicie na USD JPY? Pin bar (dzięki leszczu za wskaźnik) tworzy następne świece IB'ami. jeśli świece dojdą do jego szczytu, będzie to przebicie S/R na poziomie 80.69, wtedy warto wejść w longa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

m8se
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: m8se »

orc pisze:Jak myślicie, czy będzie tu odbicie na USD JPY? Pin bar (dzięki leszczu za wskaźnik) tworzy następne świece IB'ami. jeśli świece dojdą do jego szczytu, będzie to przebicie S/R na poziomie 80.69, wtedy warto wejść w longa.
Byłbym sceptyczny co do odbicia. Pinbar na H4 jest tylko częścią słupka na D1, który spada od 81.00. Cena dotarła co prawda do ładnego poziomu 80.00 i na pewno tutaj zareaguje, ale widzę tutaj wciąż mocny trend w dół i tworzący się trójkąt. Jeśli odbicie to IMO z kłopotami w okolicach 80.70, gdzie cena wcześniej utknęła, a potem próba przebicia okrągłego poziomu.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Tak z ciekawości - jaką mieliście najdłuższą serię stratnych transakcji?
:twisted:

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

leszczu pisze:Tak z ciekawości - jaką mieliście najdłuższą serię stratnych transakcji?
:twisted:
jak w zeszłym roku źle ustawiłem automat i potem byłem afk, tkwiłem po uszy w konsoli, był za wąski margin Robot pootwierał chyba ze 20 kontr-zlecen,

ODPOWIEDZ