Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario4545 »

Witam :)

Propozycja setupu na EURUSD: poziom testowany trzykrotnie od obu stron i złożenie fibo (50% ostatniej fali wzrostowej, 38.2% spadków z maja), na razie niestety brak sygnałów wynikających ze świec (koniec tygodnia). Zagrywałbym L niedługo po otwarciu w niedzielę, z TP w okolicach następnego fibo (~1.4420), z SL w okolicach 1.4300.

Mam prośbę do bardziej doświadczonych o ocenę z punktu widzenia prawidłowości wyznaczenia S/R, zwłaszcza że cena zatrzymała się w bardzo interesującym miejscu na koniec piątkowej sesji, a dynamika spadków z czwartku i z piątku sugeruje duże prawdopodobieństwo korekcyjnego odbicia, co wg mnie rozpocznie się podczas poniedziałkowej sesji azjatyckiej :)

Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

No właśnie owa dynamika spadków wg mnie dyskwalifikuje longa wg mnie. Chyba że z takim wąskim sl jak podałeś. Ja gram zawsze z D1 więc i sl mam zawsze większe i dlatego bym nie grał.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

Przecież dynamiczne spadku są najlepszą opcją do dynamicznego odbicia i szybkiego zarobku.
Dynamiczny spadek w lewym kółku nie przeszkodził w szybkim odbiciu się od wsparcia i pojechaniu mocno w górę.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Z jednej strony macie rację co do poziomu i Fibo - wręcz wyśmienite złożenie, normalnie czekał bym tam na jakiś sygnał odwrócenia, ale tak jak mówicie dynamika w dół zbyt duża. Zerknijcie też na interwał W1 - kilka tygodni wcześniej bardzo silne objęcie w dół, chwilowy spadek, następnie korekta spadku i bardzo możliwe że teraz w najbliższym czasie będziemy mieli kontynuację spadków w dłuższym okresie. Bardzo prawdopodobna jest także konsolidacja po tak mocnym ruchu spadkowym - ale to krótko lub średnio terminowo. Jeszcze dodał bym do tego wszystkiego poziom w okolicach 1.4250 - gdzie mamy taki S/R, który bardzo często lokalnie zawracał ruch ceny. Do tego na tym poziomie mamy idealne złożenie Fibo 61.8% :)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

polbanda Ja mam najwidoczniej inne doświadczenia z takimi trejdami niż ty i tyle.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

eur/chf

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

co myślicie? wygląda obiecująco

Giovanni
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Giovanni »

Ja osobiście (podkreślam: rachunek demo) czekam na reversal pattern w okolicach linii trendu na D1 i szukam shorta, ale nie da się ukryć, że żeby mój scenariusz się sprawdził, najpierw musi sprawdzić się Twój :]

polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

A może coś dla odważnych. Trzeci test wsparcia. Bardzo płynna spółka - ExxonMobil Corporation.

orc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orc »

udane wejście na gej'u - 114 pips. Wykorzystany młot oraz silne wsparcie testowane kilkukrotnie. Zastanawia teraz spadająca gwiazda, czy nie warto wejść w short'a.. Trzeba poczekać na silniejszy setup.

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

orc pisze:udane wejście na gej'u - 114 pips.
Gratuluję zarobionych pipsów a w szczególności dobrze dobranego targetu. IMHO powinieneś popracować nad wejściem. Przeanalizuj ten trejd jeszcze raz i zauważ, że zająłeś pozycję L po baaaaardzo silnym spadku z bardzo silnym momentum na bardzo dużej świecy. Żeby SL wytrzymał takie niedźwiedzie parcie musiał być w odległosci 90 pisów a to daje nie rewelacyjny R = ~1,3. Byłoby lepiej jak sądzę poczekać na drugą okazję (wiem, wiem, teraz to każdy się może wymądrzać), ale prawda jest taka, że po ostrej jeździe w dół pierwsze odbicie bywa blade a dopiero kolejne bywa lepsze (mniejsza świeca a więc na mniejszym SL i z wyraźniej zarysowaną przewagą byków często rysujących na wykresie higher low).

ODPOWIEDZ