Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Mój trejdzik z 3 czerwca!! Tak, aż tak długo trzeba było czekać na finał. Kolejny raz mega cierpliwość i trzymanie się planu okazało się być kluczowe.

USDCAD: sell, poziom + spadająca gwiazda (d1 i h4) + mega wyraźnie zarysowana dywergencja również na h4 i d1 + odbicie od MA 150 + trend. Rozbieżności między fundamentami dot. euro i dolara spowodowały chwilową konsolkę. Dopiero dzisiejsze dane z rynków azjatycki wyraźnie osłabiły dolara.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Giovanni
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Giovanni »

Gratuluję cierpliwości - czytając właśnie takie posty, uczę się price action

Pszczola321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pszczola321 »

Short USDJPY 80,70. Ważna linia oporu na tym poziomie testowana kilka razy + linia trendu spadkowego + fibo 38,2 trendu spadkowego (wykres 4H).

@edit
Niestety dolar dzisiaj mocno atakuje i zostały przełamane ważne poziomy na EURUSD i USDJPY... wydaje mi się że może to spowodować dalszy ruch umacniający dolara i należy czekać na lekką korektę żeby się złapać na jakiś mocny ruch (Jeśli przełamania zostaną potwierdzone bo to od razu na świeżo analiza).

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

No to dalsze umacnianie się dolara raczej gwarantowane. 19 czerwca ma się wyjaśnić coś więcej dot. greckiego długu. Do tego czasu nie grałbym nic na wzmacnianie się euro.

Na celwoniku AUDCHF. Euro dostaje po tyłku - frank rośnie w siłę. Zobaczymy co się z tego urodzi.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

cienki
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cienki »

No to ja się wreszcie pochwalę moim pierwszym, małym- większym sukcesem:

Wczoraj wieczorem wszedłem long w usd/cad- (pierwsza strzałka), niestety dziś rano mnie tam wystopowało, więc wszedłem ponownie (druga czerwona strzałka).
Powody wejścia: bardzo fajne wsparcie, dywergencje, korelacja z innymi parami.
SL ustawiony był na 10 pipsów (8 usd)
W między czasie po korektach starałem się piramidować pozycję i w ten sposób otworzyłem 3 następne.
TP ustawiony na 0.9799 (trzecia czerwona strzałka)
W sumie zarobiłem ~135$ przy ryzyku 8$

Ps.
Pierwszy screen jest z mt4 Oandy z dema, gdzie mam wszystko ładnie wyrysowane, bo niestety javowa aplikacja (Oandy) tego nie umożliwia.

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bkt321 »

Co myślicie o longu na poziomie 1,4166 ? Osobiście nieco się waham, ze względu na silny ruch spadkowy...

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

No i pozytywne dane z usa popsuly mi shorta. AUDCHF, obecnie +30 ale było już nawet 120. Chyba za duże TP ustawiłem. Czekam co dalej...

Dodano po 19 godzinach 27 minutach:

AudChf na be. Szkoda, dziś rano zanim merkel z sarkozim zaczęli o grecji biadolić pierdoły, było +90. No a potem jazda w górę bo dwójka ww zdecydowała się wypłacić kolejną kaskę tonącemu :/

Pszczola321
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam taką uwagę po sprawdzaniu wykresów w ten weekend tylko nie wiem czy nie było to już gdzieś opisane ale mniejsza. Ja na swoich wykresach rysuję poziomy S/R jako prostokąty w których cena może napotkać problemy z kontynuacją ruchu i tutaj przedstawię strategię którą opracowałem. Hipotetycznie prostokąt znajduje się między 1,4220-1,4250 i cenaa idzie od góry... Zamiast stawiać zlecenie w górę to gram na przebicie prostokąta ponieważ jest większe prawdopodobieństwo że naruszy 1,4200 i pójdzie dalej bądź zawróci po jego testach ale to się wyjdzie na be albo trafi większy ruch niż tracić stopa na odbicie z prostokąta. Następna sytuacja to jak jest ten sam prostokąt ale cena idzie od dołu. Ponieważ poziom 1,4200 został już przebity gram na odbicie z tego prostokąta czyli zmianę kierunku... Zobaczcie jak to u was się ma bo u mnie to zdaje egzamin dużo lepiej niż miałbym grać na same odbicia (oczywiście patrzymy jak rynek zachowuje się danego dnia). Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Z tego co zrozumiałem to grasz na przebicia poziomów. Z zasady gra się na odbicia, aczkolwiek wszystko jest możliwe. Powodzenia 8)

Pszczola321
Stały bywalec
Stały bywalec

no niestety źle zrozumiałeś bo gram na odbicia i przebicia co z resztą wyraźnie napisałem i podałem idee tej gry... przeczytaj uważnie ;p chodzi o to że jeśli trochę przed S/R jest okrągły poziom który został przebity to gram na odbicie a jeśli trochę za S/R jest okrągły poziom to gram na jego przebicie i przebicie tego poziomu (okrągły to 1,4200 1,4300 itd.)

ODPOWIEDZ