Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Znowu proponowany setup na edku - do Ski.
Argumenty za:
a) po raz kolejny test strefy 1.4310-1.4340
b) przyspieszona linia trendu spadkowego
c) złożenie trzech poziomów fibo: 38.2% fali spadkowej 1.49-1.39, 50% fali wzrostowej 1.39-1.47 i 61.8% fali spadkowej 1.4050-1.4330
d) dwa quasi-wisielce na h4
Pozdrawiam!

Argumenty za:
a) po raz kolejny test strefy 1.4310-1.4340
b) przyspieszona linia trendu spadkowego
c) złożenie trzech poziomów fibo: 38.2% fali spadkowej 1.49-1.39, 50% fali wzrostowej 1.39-1.47 i 61.8% fali spadkowej 1.4050-1.4330
d) dwa quasi-wisielce na h4
Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- 

Pszczola321
- Stały bywalec 
Gram na interwale 4H i również się czaję na short na edku ponieważ przebiło okrągłe 1,4300 czyli teraz liczę na odbicie  (w piątek była idealna okazja ale poza domem
 (w piątek była idealna okazja ale poza domem  ) Również czaję się na USDJPY long jak dojdzie do wsparcia ale tutaj może być ten problem że ta para lubi sobie lecieć w dół ale trzeba ryzykować
) Również czaję się na USDJPY long jak dojdzie do wsparcia ale tutaj może być ten problem że ta para lubi sobie lecieć w dół ale trzeba ryzykować 

(w piątek była idealna okazja ale poza domem
 (w piątek była idealna okazja ale poza domem  ) Również czaję się na USDJPY long jak dojdzie do wsparcia ale tutaj może być ten problem że ta para lubi sobie lecieć w dół ale trzeba ryzykować
) Również czaję się na USDJPY long jak dojdzie do wsparcia ale tutaj może być ten problem że ta para lubi sobie lecieć w dół ale trzeba ryzykować 
ale dlaczego? Sam to wymyśliłeś, stoi za tym jakaś logika? Czy po prostu widzisz pina (nie ważne który cień jest dłuższy) i jest to kolejne potwierdzenie do zajęcia pozycji?mario4545 pisze:możliwe wyczerpanie ruchu wzrostowego
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
						trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Kieruję się techniką świec japońskich - mamy świecę o długim dolnym cieniu, małym korpusie w górnej części położoną na wyższym poziomie cenowym (wisielec), a więc nie na dnie, tylko po silniejszej zwyżce, co może, ale nie musi oznaczać wyczerpania potencjału wzrostowego, ale na pewno jest jednym z argumentów za możliwym zwrotem. Dodatkowo tutaj występują dwie takie świece pod rząd, chociaż to druga z nich bardziej przypomina modelowego wisielca (stąd też przedrostek quasi ;p
W załączeniu poglądowy rysuneczek z przykładowymi wisielcami.

W załączeniu poglądowy rysuneczek z przykładowymi wisielcami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- 

Pszczola321
- Stały bywalec 
a ja przeczytałem książkę Nilsona czy jakoś tak i teraz te formację mi się jakoś nie sprawdzają, kwestia spojrzenia na rynek bo to co jednemu się nie sprawdza innym wychodzi bardzo dobrze  Tak a pro po mojej strategi i wyrysowanych prze ze mnie poziomów S/R to na 19 wejść było by dobrych (zasięg conajmniej 100 pipów a najczęściej koło 200) a 13 złych (stop 30-40 pipów aczkolwiek na niektórych dało się wyjść na be) więc w miarę obiecująco, zobaczymy wyniki
 Tak a pro po mojej strategi i wyrysowanych prze ze mnie poziomów S/R to na 19 wejść było by dobrych (zasięg conajmniej 100 pipów a najczęściej koło 200) a 13 złych (stop 30-40 pipów aczkolwiek na niektórych dało się wyjść na be) więc w miarę obiecująco, zobaczymy wyniki 

Tak a pro po mojej strategi i wyrysowanych prze ze mnie poziomów S/R to na 19 wejść było by dobrych (zasięg conajmniej 100 pipów a najczęściej koło 200) a 13 złych (stop 30-40 pipów aczkolwiek na niektórych dało się wyjść na be) więc w miarę obiecująco, zobaczymy wyniki