Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Wejście z dzisiaj po korekcie po ogłoszeniu danych. Zauważcie jakie skupienie 3 pinbarów wzrostowych zaznaczonych na niebiesko. Wejście na korekcie poprzedniego pinbara na wysokości 50% fibo, SL ustawiony poniżej 78,6% zniesienia fibo na tym pinbarze, TP przynajmniej 2xSL ale myślę, że spokojnie wyżej pójdzie po tak dobrze uklepanym lokalnym dołku.
Będę się starał wrzucać zagrania z danej chwili tak, aby każdy miał czas zająć pozycję lub ewentualnie wyrazić swój sprzeciw co również i mi pomoże
Dodano po 4 minutach:
Dodano po 11 godzinach 31 minutach:
Będę się starał wrzucać zagrania z danej chwili tak, aby każdy miał czas zająć pozycję lub ewentualnie wyrazić swój sprzeciw co również i mi pomoże

Dodano po 4 minutach:
Święte słowa, antidotum na overtrading, ale również zapobiega zbyt szybkiemu "wyleszczeniu" nas z pozycji. Myślę, że o to właśnie chodzi w fx, nie znam osób które potrafią zarobić na scalpowaniu w dłuższym terminie a fx zajmuję się już jakieś 4 lata.saku82pl pisze: Ale jest jeszcze inny aspekt spekulacji na h4 i d1. Szczególnie ważny dla początkujących. Zmniejszone ryzyko tzw. overtradingu, co przy mniejszych TFach jest często spotykane
Dodano po 11 godzinach 31 minutach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No to pojechali po tobie Kwieciu. Wiem że to po czasie itd. ale ja tam gdzie ty wchodziłeś nie widziałem rzadnego istotnego s/r sugerujacego longa, a wręcz przeciwnie, poziom, zaznaczony kilka miechów temu, ktory zareagował jako opór. Widać na screenie poniżej.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
Heh po czasie to wiesz dużo można pisać... nie pojechali po mnie bo na BE wyszedłem
poza tym ja widziałem wsparcie, może nie jakieś potężne ale jednak. Zamknąłem natomiast dziś AUD/NZD oraz short na GBP/CHF niestety nie zrobiłem wcześniej screenshotów, dlatego wrzucam historię do podglądu wejścia, wyjścia itd. Zagrywałem tym razem na korektę świeczki H1 z uwagi na silny trend spadkowy, która przebiła poziom wsparcia na 1.3615 RR: 3:1

witam,
na D1 zaslona ciemnej chmury (
) , na H4 engulfing, sell.
SL poczatkowy 30 pips, w tej chwili SL na +50. TP w zasadzie juz mam RR 1:4, czekam na spotkanie z linia trendu badz 1.41/1.40
Dodano po 3 godzinach 27 minutach:
sl 1.42, jeszcze ciut, jeszcze troszeczke...............
na D1 zaslona ciemnej chmury (

SL poczatkowy 30 pips, w tej chwili SL na +50. TP w zasadzie juz mam RR 1:4, czekam na spotkanie z linia trendu badz 1.41/1.40
Dodano po 3 godzinach 27 minutach:
sl 1.42, jeszcze ciut, jeszcze troszeczke...............

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Short na parze USD/CAD, pojawił się soczysty pinbar spadkowy. Ja natomiast zagrywałem na silny opór w rejonie 0.9800-0.9820 oraz zniesienie pinbara, ok. 38,2 fibo na interwale dziennym (zaznaczony małą czerwoną strzałką). Myślę, iż w tym wypadku można przesunąć stopa powyżej pinbara na H4.
-
- Stały bywalec
A ja się pochwalę longiem na AUDUSD na poziomie 1,0458 do 1.0590 (ważny poziom S/R ze względu na dół konsolidacji która trwa już 1,5 miesiąca). Jeszcze trzymam longa na GBPUSD z wejściem na 1,5989 ale coś słabo idzie i nie wiem co zrobić przed 14:30 
@edit
Zamknęło na be ale znów otworzyłem longa na GBPUSD po 1,5967 (ważny poziom S/R testowany kilka razy) tylko tym razem już albo zje stop loss albo wezmę profit przy 1.61 (stop na 1,5931, 5 pipów poniżej pin bara który się zrobił wczoraj między 14 a 18 na 4H)

@edit
Zamknęło na be ale znów otworzyłem longa na GBPUSD po 1,5967 (ważny poziom S/R testowany kilka razy) tylko tym razem już albo zje stop loss albo wezmę profit przy 1.61 (stop na 1,5931, 5 pipów poniżej pin bara który się zrobił wczoraj między 14 a 18 na 4H)