Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Ja używam IB do wejść w przypadku kontynuacji trendów. Czyli mamy n.p. trend up i korektę, ta korekta tworzy IB, więc albo stawiamy oczekiwacza nad albo jak cena wybije górą to z palucha.
Co do TFów, to nie ma to znaczenia. Każdy TF to to samo tylko w mniejszym lub większym przediale czasowym. Więc to co działa na D1 powinno też na H1. Ja tak to widzę.
Dodano po 3 godzinach 38 minutach:
USDCAD - bede atakowac, mamy poziom, pina, dywergencje, no i perspektywie dalsze oslabianie sie dolara plus w miare stabilną sytuację w sprawie greckiego dlugu, wiec mysle ze spokojnie mozna sell'a zapuscic
Co do TFów, to nie ma to znaczenia. Każdy TF to to samo tylko w mniejszym lub większym przediale czasowym. Więc to co działa na D1 powinno też na H1. Ja tak to widzę.
Dodano po 3 godzinach 38 minutach:
USDCAD - bede atakowac, mamy poziom, pina, dywergencje, no i perspektywie dalsze oslabianie sie dolara plus w miare stabilną sytuację w sprawie greckiego dlugu, wiec mysle ze spokojnie mozna sell'a zapuscic
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
- Mighty Baz
- Pasjonat
niestety większość grubych ryb korzysta z fibo, więc automaty również. Nie ma też żadnej przypadkowości, o ile jesteś w stanie wyznaczać dynamiczne fibo. Bo nie wystarczy raz przyłożyć, i zostawić aż do chwili dojścia do ostatniego zniesienia (przykładowo 1.61), wiem z doświadczenia, że jestem w stanie wyznaczyć z dokładnością do 10 pips miejsce w którym cena się odbije.saku82pl pisze:Fibo to tylko wytłumczenie pewnych miejsc w których cena akurat "przypadkowo" zawróciła lub zatrzymała się. Ja tak to widzę i na fibo w ogóle nie gram. Jakiekolwiek miejsca zawrotki ceny można łatwo podciągnąć pod fibo. Czasem rzeczywiście idealnie stanie na którymś z poziomów, czasem trochę nad lub pod, więc też to się pod "siłę" fibo podciąga itp. Dla mnie to czysty przypadek i nie biorę tego wcale pod uwagę.
-
- Stały bywalec
narysujesz R\S po cenach zamknięcia świeczek np.na D1 i W1 i wychodzi prawie to samo.Wszystko opiera se na historii gdzie cena już była,dla mnie to kolejny zbędny gadżet,który zamazuje wykres,no ale pod coś trzeba graćMighty Baz pisze:niestety większość grubych ryb korzysta z fibo, więc automaty również. Nie ma też żadnej przypadkowości, o ile jesteś w stanie wyznaczać dynamiczne fibo. Bo nie wystarczy raz przyłożyć, i zostawić aż do chwili dojścia do ostatniego zniesienia (przykładowo 1.61), wiem z doświadczenia, że jestem w stanie wyznaczyć z dokładnością do 10 pips miejsce w którym cena się odbije.saku82pl pisze:Fibo to tylko wytłumczenie pewnych miejsc w których cena akurat "przypadkowo" zawróciła lub zatrzymała się. Ja tak to widzę i na fibo w ogóle nie gram. Jakiekolwiek miejsca zawrotki ceny można łatwo podciągnąć pod fibo. Czasem rzeczywiście idealnie stanie na którymś z poziomów, czasem trochę nad lub pod, więc też to się pod "siłę" fibo podciąga itp. Dla mnie to czysty przypadek i nie biorę tego wcale pod uwagę.
- Mighty Baz
- Pasjonat
podstawą gry na forexie jest dopasowanie się do automatów grubych ryb. Jeśli będą uwzględniały poziomy s/r to warto o nich pamiętać, jeśli zaś pejsy zmienią punkty odniesienia na narodowe rocznice, to czy będziesz super teoretykiem, z oporem czy wsparciem emocjonalnym, zagrasz jak oni, inaczej przegrasz kolejne depo.
Aktualnym hitem sezonu są wysoko kwotowe transakcje przeciwstawne poniżej 1 sek. Ktoś kupuje za ciężkie pieniądze, by po kilku milisec sprzedać tę samą wartość. Asymetria zleceń powoduje ruch w zaplanowaną przez winowajcę stronę.
Aktualnym hitem sezonu są wysoko kwotowe transakcje przeciwstawne poniżej 1 sek. Ktoś kupuje za ciężkie pieniądze, by po kilku milisec sprzedać tę samą wartość. Asymetria zleceń powoduje ruch w zaplanowaną przez winowajcę stronę.
A skąd te dane?Mighty Baz pisze:niestety większość grubych ryb korzysta z fibo

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
dokładnie, taki jakiś mit powstał z tym Fibo chyba, takie moje zdanie, raz zadziała raz nie, jak każdy wskaźnikraposo pisze:A skąd te dane?

raposo pisze:A skąd te dane?Mighty Baz pisze:niestety większość grubych ryb korzysta z fibo
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 430#113430fxlamer pisze: Technika gry ktora opisze ponizej nie uzywa niczego wiecej procz linii S/R i sporadycznie kilku innych kresek jak linie trendu lub rzadziej fibo. To jest to czego uzywaja Grube Ryby, jezeli oni to robia, to dlaczego my mielibysmy tego nie robic i nie czerpac z tego zyskow.