Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

umika3 pisze:A co będzie jeśli:
-otwierasz S-1.430,
-ustawiasz L-1.4310 ....i mały myk i liźnie twoją L na 5-6 pipsów po czym ktoś coś "mądrego" na świecie "pier...." i kurs zapiernicza na dół tak ze 100 pipsów (patrz piątek) i co wtedy robisz???? Teoretycznie jesteś stratny tylko 10 pipsów ale....wydaje Ci się po tym zjeździe że to już koniec spadków, zamykasz S a tu kurs dalej na dół i co wtedy????
wtedy zamykam S i otwieram kolejny nowy S......i dobieram L ale większy -zatem TP wspólny dla obu pozycji L jest niżej niż pierwszy L i....czekam na rozwój wydarzeń......do tego mam duże depo

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

A nie boisz się że się zapętlsz??? Ze w jakimś momencie będziesz miał otwartą L na samej górze 1,4940 i S na samym dole 1.4040 ( to są poziomy z ostatnich 3 tygodni) i co wtedy zrobisz???? Jakie depo coś takiego wytrzyma ???
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

hannibal
Gaduła
Gaduła

bede miał otwarte max 5 L....takie mam zasady....jeśli mam już 5 owartych L to zamykam ze stratą pierwsze L. aby móc dalej otwierać .pozycje...w tym przedziale czasowym jestem do przodu na S-kach....rynek zawraca....zawsze......moje przykładowe depo to 150 tys PLN a zaczynam od 0.1 lot i konczę na 1.28 lot

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

prośba do moda o przeniesienie wątku z czasówek

umika3
Gaduła
Gaduła

No nie wiem ja czasem też hedguję pozycję ale zawsze mam problem z zamknięciem tej zyskownej, zawsze zamykam za szybko :( i potem mam problem otworzyć?, nie otworzyć ?? a jak właśnie teraz zawróci??? Jak sobie z tym radzisz ????
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

hannibal
Gaduła
Gaduła

obserwuję notowania giełd....walut....inne infa....poza tym gram na kablu więc dane z UK są ważne też.....ale jak masz duże depo a zaczynasz od małej pozycji to w sumie nieważne.....czytam też analizy na xtb.pl....o kablu zawsze jest coś na bieżąco....ale głownie wsparcia i opory są ważne.......a najważniejsze że mam opracowane scenariusze awaryjne jak rynek jednak oszuka....bez tego szybko do piachu z nerw :lol:

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

hannibal pisze:obserwuję notowania giełd....walut....inne infa....poza tym gram na kablu więc dane z UK są ważne też.....ale jak masz duże depo a zaczynasz od małej pozycji to w sumie nieważne.....czytam też analizy na xtb.pl....o kablu zawsze jest coś na bieżąco....ale głownie wsparcia i opory są ważne.......a najważniejsze że mam opracowane scenariusze awaryjne jak rynek jednak oszuka....bez tego szybko do piachu z nerw :lol:
Skoro masz taką wiedzę kiedy rynek pójdzie, w która stronę, to po co się motać w hedge ? Nie lepiej otworzyc pozycję i zamknąć ?
Solą życia jest kasa.

hannibal
Gaduła
Gaduła

nie wiem....jakoś psychicznie czuję się lepiej z tym niż wgapiać się cały czas w monitor ze może sie wstrzelę....i do tego ustawianie SL.....to nie dla mnie....a tak jak mało ryzykuję to czasem pod koniec dnia sobie dobiorę pozycję i cały dzień w pracy na spokojnie.....jak rzadko sprawdzam to mam lepsze wyniki niż jak często....na razie zarabiam w pracy na lepsze depo bo teraz gram małym i nie dość że się stresuję to często na siłę coś zrobię i sporo błędów
P.S to nie ja mam taką wiedzę tylko optymalizuję zyskowne pozycje ale nie zawsze warto to robić....lepiej jak wyżej rzadko i bardziej przypadkowo

umika3
Gaduła
Gaduła

Ok. no to może coś mi doradzisz mam 2 otwarte L 1,4301 i 1,4285 :( :( Przed zamknięciem na wszelki wypadek ( LUKA) otworzyłam 2 x S 1,4200 i 1,4189 i teraz nie wiem co zrobić ???

hannibal
Gaduła
Gaduła

a co ja Ci mogę doradzić.....nie wiem jaką masz strategię....ja mam swoją i się jej trzymam.....jak już masz w oba kierunki podobne loty to tylko możesz czekać na ruch rynku......tak sobie myślę że jednak longi dadzą zarobić ale jestem gotowy na wszystko :wink:
P.S poczekaj na wyraźny ruch.....jak trend się wyczerpie to dobrałbym stratny lot i zamknął zyskowne.....nie można chyba inaczej
Ostatnio zmieniony 22 maja 2011, 22:15 przez hannibal, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ