wtedy zamykam S i otwieram kolejny nowy S......i dobieram L ale większy -zatem TP wspólny dla obu pozycji L jest niżej niż pierwszy L i....czekam na rozwój wydarzeń......do tego mam duże depoumika3 pisze:A co będzie jeśli:
-otwierasz S-1.430,
-ustawiasz L-1.4310 ....i mały myk i liźnie twoją L na 5-6 pipsów po czym ktoś coś "mądrego" na świecie "pier...." i kurs zapiernicza na dół tak ze 100 pipsów (patrz piątek) i co wtedy robisz???? Teoretycznie jesteś stratny tylko 10 pipsów ale....wydaje Ci się po tym zjeździe że to już koniec spadków, zamykasz S a tu kurs dalej na dół i co wtedy????
Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'
A nie boisz się że się zapętlsz??? Ze w jakimś momencie będziesz miał otwartą L na samej górze 1,4940 i S na samym dole 1.4040 ( to są poziomy z ostatnich 3 tygodni) i co wtedy zrobisz???? Jakie depo coś takiego wytrzyma ???
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
bede miał otwarte max 5 L....takie mam zasady....jeśli mam już 5 owartych L to zamykam ze stratą pierwsze L. aby móc dalej otwierać .pozycje...w tym przedziale czasowym jestem do przodu na S-kach....rynek zawraca....zawsze......moje przykładowe depo to 150 tys PLN a zaczynam od 0.1 lot i konczę na 1.28 lot
No nie wiem ja czasem też hedguję pozycję ale zawsze mam problem z zamknięciem tej zyskownej, zawsze zamykam za szybko
i potem mam problem otworzyć?, nie otworzyć ?? a jak właśnie teraz zawróci??? Jak sobie z tym radzisz ????

"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
obserwuję notowania giełd....walut....inne infa....poza tym gram na kablu więc dane z UK są ważne też.....ale jak masz duże depo a zaczynasz od małej pozycji to w sumie nieważne.....czytam też analizy na xtb.pl....o kablu zawsze jest coś na bieżąco....ale głownie wsparcia i opory są ważne.......a najważniejsze że mam opracowane scenariusze awaryjne jak rynek jednak oszuka....bez tego szybko do piachu z nerw 

Skoro masz taką wiedzę kiedy rynek pójdzie, w która stronę, to po co się motać w hedge ? Nie lepiej otworzyc pozycję i zamknąć ?hannibal pisze:obserwuję notowania giełd....walut....inne infa....poza tym gram na kablu więc dane z UK są ważne też.....ale jak masz duże depo a zaczynasz od małej pozycji to w sumie nieważne.....czytam też analizy na xtb.pl....o kablu zawsze jest coś na bieżąco....ale głownie wsparcia i opory są ważne.......a najważniejsze że mam opracowane scenariusze awaryjne jak rynek jednak oszuka....bez tego szybko do piachu z nerw
Solą życia jest kasa.
nie wiem....jakoś psychicznie czuję się lepiej z tym niż wgapiać się cały czas w monitor ze może sie wstrzelę....i do tego ustawianie SL.....to nie dla mnie....a tak jak mało ryzykuję to czasem pod koniec dnia sobie dobiorę pozycję i cały dzień w pracy na spokojnie.....jak rzadko sprawdzam to mam lepsze wyniki niż jak często....na razie zarabiam w pracy na lepsze depo bo teraz gram małym i nie dość że się stresuję to często na siłę coś zrobię i sporo błędów
P.S to nie ja mam taką wiedzę tylko optymalizuję zyskowne pozycje ale nie zawsze warto to robić....lepiej jak wyżej rzadko i bardziej przypadkowo
P.S to nie ja mam taką wiedzę tylko optymalizuję zyskowne pozycje ale nie zawsze warto to robić....lepiej jak wyżej rzadko i bardziej przypadkowo
a co ja Ci mogę doradzić.....nie wiem jaką masz strategię....ja mam swoją i się jej trzymam.....jak już masz w oba kierunki podobne loty to tylko możesz czekać na ruch rynku......tak sobie myślę że jednak longi dadzą zarobić ale jestem gotowy na wszystko 
P.S poczekaj na wyraźny ruch.....jak trend się wyczerpie to dobrałbym stratny lot i zamknął zyskowne.....nie można chyba inaczej

P.S poczekaj na wyraźny ruch.....jak trend się wyczerpie to dobrałbym stratny lot i zamknął zyskowne.....nie można chyba inaczej
Ostatnio zmieniony 22 maja 2011, 22:15 przez hannibal, łącznie zmieniany 1 raz.