XTB TRADING CUP 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Mare3ko
Bywalec
Bywalec

.

Nieprzeczytany post autor: Mare3ko »

zuczek pisze:Po co sobie tym konkursem zawracac glowe? Poczytajcie o poprzednich edycjach, jak XTB potrafil anulowac bez powodu zyskowne transakcje czy uniemozliwac zawarcie transakcji.
Nie lepiej dojsc na wlasnym, realnym rachunku do tego miliona euro (czy raczej ok. 900 tys. euro, bo odjac trzeba podatek)?
Trzeba jeszcze mieć te 2000zł na start;] realnie żeby dobić do tego miliona bo od 100 to już bardzo ciężko... a tak to mam przynajmniej motywacje zeby się podszkolić a może siądzie iPod;p
'Vivere militare est'

zuczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: .

Nieprzeczytany post autor: zuczek »

Mare3ko pisze:
zuczek pisze:Po co sobie tym konkursem zawracac glowe? Poczytajcie o poprzednich edycjach, jak XTB potrafil anulowac bez powodu zyskowne transakcje czy uniemozliwac zawarcie transakcji.
Nie lepiej dojsc na wlasnym, realnym rachunku do tego miliona euro (czy raczej ok. 900 tys. euro, bo odjac trzeba podatek)?
Trzeba jeszcze mieć te 2000zł na start;] realnie żeby dobić do tego miliona bo od 100 to już bardzo ciężko... a tak to mam przynajmniej motywacje zeby się podszkolić a może siądzie iPod;p
Nie mowie, ze wziecie w tym udzialu nie ma sensu. Chodzi raczej o to, ze jest to loteria z szansami na wygrana jak w totolotku i nie ma sensu sie "napalac".
A 900 tys. euro i tak predzej czy pozniej bedzie moje :) (o ile jeszcze wtedy bedzie istniec taka waluta)

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

zuczek, w ubiegłym roku wygrał ktoś z forum i jakoś mu nikt nic nie anulował. W dodatku nie wygrał z niespodzianki, robiąc x% w ciągu ostatniej godziny, tylko był zdecydowanym faworytem. Także opowieści o ustawianym konkursie raczej można włożyć między bajki, tym bardziej, że "niezależna", ale mimo to dość wiarygodna instytucja robi audyt.

MkubuxK, wszystkie wypowiedzi, które zacytowałeś nie mają sensu. Yankeego, bo nie ma żadnego wymogu otwierania pozycji, Tig3ra, bo na opcjach niepotrzebna jest żadna dźwignia, żeby robić większy zysk niż na FX - ceny opcji OTM na giełdach mogą wahać się w ciągu sesji o kilkadziesiąt/kilkaset procent. Wypowiedź L1su, bo to nie przejdzie w tym konkursie - spready na waniliowych są na tyle duże, że próby walczenia na opcjach daleko OTM, które dają szanse na takie stopy zwrotu, są skazane na niepowodzenie. Ja przypuszczam, że stopa zwycięzcy na opcjach to będzie około 1000%.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Noob pisze:Ja przypuszczam, że stopa zwycięzcy na opcjach to będzie około 1000%.

http://www.mistrzostwa.parkiet.com/ranking.php

jak widac akcje nie mają szans... sam tez bralem w tym udzial w tym roku tyle ze w grze gieldowej dla studentow, bylem w pierwszej dziesiatce, dostalem sie do finalu itp itd ale stopa zwrotu w porownaniu z forexem czy opcjami to bida... (zwlaszcza jesli inwestuje sie na spolkach z wigu20...)

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Akcje mają lewar 1:10, więc niekoniecznie nie mają szans z opcjami. A te wyniki z prawej kolumny to były, zdaje się, na kontraktach robione.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Noob pisze:Akcje mają lewar 1:10, więc niekoniecznie nie mają szans z opcjami. A te wyniki z prawej kolumny to były, zdaje się, na kontraktach robione.
nie wiem jak w xtb ale normalnie akcje sa w stosunku 1:1... co do wynikow po prawej kolumnie - jest to zwykla gra na indeksie wigu 20 (futures.. fw20... itd) i tu faktycznie mamy lewar 1:10

banke fajnie bylo by zgarnac ale tym mercem tez nie pogardze :D z tego co widze standardowo jedna platforma do walut i akcji, tylko ten option trader jakis dziwny...

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Na kontraktach na WIG20 jest dźwignia 1:20 teraz.

Nie, są w ofercie akcje lewarowane w MetaTraderze, tylko że wyłącznie bardziej płynne. Ale na tych, które są w konkursie jest dźwignia i można shortować.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

overall pisze:
Noob pisze: nie wiem jak w xtb ale normalnie akcje sa w stosunku 1:1...
W xtb to nie sa po prostu akcje tylko DieMEje - stad lewar.

hugo-ml
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hugo-ml »

po zarejestrowaniu się, pobraniu z linka instalek i po instalacji nie mogę uruchomić option tradera
wyskakuje błąd jak na obrazku
ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwikłać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
albo my go, albo on nas....

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Wooooooooooooooow, :mrgreen:
Zadzwonili do mnie :mrgreen: Weryfikują chyba uczestników. I pytają czy wszystko jest jasne :D
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

ODPOWIEDZ