Trzeba jeszcze mieć te 2000zł na start;] realnie żeby dobić do tego miliona bo od 100 to już bardzo ciężko... a tak to mam przynajmniej motywacje zeby się podszkolić a może siądzie iPod;pzuczek pisze:Po co sobie tym konkursem zawracac glowe? Poczytajcie o poprzednich edycjach, jak XTB potrafil anulowac bez powodu zyskowne transakcje czy uniemozliwac zawarcie transakcji.
Nie lepiej dojsc na wlasnym, realnym rachunku do tego miliona euro (czy raczej ok. 900 tys. euro, bo odjac trzeba podatek)?
XTB TRADING CUP 2011
.
'Vivere militare est'
Re: .
Nie mowie, ze wziecie w tym udzialu nie ma sensu. Chodzi raczej o to, ze jest to loteria z szansami na wygrana jak w totolotku i nie ma sensu sie "napalac".Mare3ko pisze:Trzeba jeszcze mieć te 2000zł na start;] realnie żeby dobić do tego miliona bo od 100 to już bardzo ciężko... a tak to mam przynajmniej motywacje zeby się podszkolić a może siądzie iPod;pzuczek pisze:Po co sobie tym konkursem zawracac glowe? Poczytajcie o poprzednich edycjach, jak XTB potrafil anulowac bez powodu zyskowne transakcje czy uniemozliwac zawarcie transakcji.
Nie lepiej dojsc na wlasnym, realnym rachunku do tego miliona euro (czy raczej ok. 900 tys. euro, bo odjac trzeba podatek)?
A 900 tys. euro i tak predzej czy pozniej bedzie moje

zuczek, w ubiegłym roku wygrał ktoś z forum i jakoś mu nikt nic nie anulował. W dodatku nie wygrał z niespodzianki, robiąc x% w ciągu ostatniej godziny, tylko był zdecydowanym faworytem. Także opowieści o ustawianym konkursie raczej można włożyć między bajki, tym bardziej, że "niezależna", ale mimo to dość wiarygodna instytucja robi audyt.
MkubuxK, wszystkie wypowiedzi, które zacytowałeś nie mają sensu. Yankeego, bo nie ma żadnego wymogu otwierania pozycji, Tig3ra, bo na opcjach niepotrzebna jest żadna dźwignia, żeby robić większy zysk niż na FX - ceny opcji OTM na giełdach mogą wahać się w ciągu sesji o kilkadziesiąt/kilkaset procent. Wypowiedź L1su, bo to nie przejdzie w tym konkursie - spready na waniliowych są na tyle duże, że próby walczenia na opcjach daleko OTM, które dają szanse na takie stopy zwrotu, są skazane na niepowodzenie. Ja przypuszczam, że stopa zwycięzcy na opcjach to będzie około 1000%.
MkubuxK, wszystkie wypowiedzi, które zacytowałeś nie mają sensu. Yankeego, bo nie ma żadnego wymogu otwierania pozycji, Tig3ra, bo na opcjach niepotrzebna jest żadna dźwignia, żeby robić większy zysk niż na FX - ceny opcji OTM na giełdach mogą wahać się w ciągu sesji o kilkadziesiąt/kilkaset procent. Wypowiedź L1su, bo to nie przejdzie w tym konkursie - spready na waniliowych są na tyle duże, że próby walczenia na opcjach daleko OTM, które dają szanse na takie stopy zwrotu, są skazane na niepowodzenie. Ja przypuszczam, że stopa zwycięzcy na opcjach to będzie około 1000%.
Noob pisze:Ja przypuszczam, że stopa zwycięzcy na opcjach to będzie około 1000%.
http://www.mistrzostwa.parkiet.com/ranking.php
jak widac akcje nie mają szans... sam tez bralem w tym udzial w tym roku tyle ze w grze gieldowej dla studentow, bylem w pierwszej dziesiatce, dostalem sie do finalu itp itd ale stopa zwrotu w porownaniu z forexem czy opcjami to bida... (zwlaszcza jesli inwestuje sie na spolkach z wigu20...)
nie wiem jak w xtb ale normalnie akcje sa w stosunku 1:1... co do wynikow po prawej kolumnie - jest to zwykla gra na indeksie wigu 20 (futures.. fw20... itd) i tu faktycznie mamy lewar 1:10Noob pisze:Akcje mają lewar 1:10, więc niekoniecznie nie mają szans z opcjami. A te wyniki z prawej kolumny to były, zdaje się, na kontraktach robione.
banke fajnie bylo by zgarnac ale tym mercem tez nie pogardze

-
- Gaduła