XTB TRADING CUP 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
ODPOWIEDZ
Nuvolari
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Nuvolari »

w regulaminie? :lol:

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: personov »

Taaaa...widze już. par.7p.4
Lipa w ch...j :(
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: grzesio »

Dziwie się, że tak dużo tu pisze się o różnych kombinacjach... Może po prostu trzeba zagrać normalnie z konsekwentna strategią. Jak się nie uda to trudno jejku. I tak są marne szanse przy takiej konkurencji; czym tu się przejmować...

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Noob »

Demo_man, nie obraź się, ale to Ty chyba masz małe pojęcie o tym, jakie wyniki padły w poprzednich latach, jakie są możliwości inwestycji w XTB Traderze, jakie w Option Traderze, jakie są spready, itd.

Nie chce mi się tego tłumaczyć, więc zamiast zaproponuję zakład - butelka Chivasa, że stopa zwrotu na opcjach będzie niższa niż na FX. Wchodzisz?

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Good Will Hunting »

Znana jest chociażby przybliżona liczba uczestników? Oczywiście na chwilę obecną.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: <kerimb> »

Jak komuś potrzebne, to niech się zaopatrzy ... http://www.1clickpips.com/ :mrgreen:

Ale chyba w tym roku "zielony" nie poszaleje, bo automaty wyrzucili?

Dodano po 2 minutach:

Swoją drogą to chyba jakaś międzynarodowa mafija, bo ten domek jest na większości ichnich reklamek ,,, :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

nash
Gaduła
Gaduła

Post autor: nash »

No nic, moze nie wszystko wszystkim odpowiada, ale przynajmniej w regulaminie konkursu nie widnieje podpunkt jak na ponizszym screenie :lol:
Obrazek

Camel4
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Camel4 »

Mam pytanie odnośnie opcji, bo padają sprzeczne opinie. Byłoby dobrze gdyby ktoś znający temat się wypowiedział
L1su pisze: na opcjach spokojnie można dużo większy procent wykręcić i w krótszym czasie niż na fx.
Yankee pisze:Co wy sie tak przejmujecie tymi opcjami...
Normalna rzecz ze jesli bedzie taki wymog otworzy sie jedna pozycje i zamknie tracac spread, podobnie z akcjami.
Tig3r pisze:Tylko że tam nie ma dźwigni jak na fx więc nie ma porównania.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MkubuxK »

Camel4 pisze:Mam pytanie odnośnie opcji, bo padają sprzeczne opinie. Byłoby dobrze gdyby ktoś znający temat się wypowiedział
L1su pisze: na opcjach spokojnie można dużo większy procent wykręcić i w krótszym czasie niż na fx.
Yankee pisze:Co wy sie tak przejmujecie tymi opcjami...
Normalna rzecz ze jesli bedzie taki wymog otworzy sie jedna pozycje i zamknie tracac spread, podobnie z akcjami.
Tig3r pisze:Tylko że tam nie ma dźwigni jak na fx więc nie ma porównania.

Można dobrze zarobić na opcjach grając mało prawdopodobne scenariusze z punktu widzenia prawdopodobieństwa co nie znaczy mało prawdopodobne w rzeczywistości - ułomność modelów wyceny opcji - nie lewarując się jakoś ogromnie.
fx-forum

zuczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: zuczek »

Po co sobie tym konkursem zawracac glowe? Poczytajcie o poprzednich edycjach, jak XTB potrafil anulowac bez powodu zyskowne transakcje czy uniemozliwac zawarcie transakcji.
Nie lepiej dojsc na wlasnym, realnym rachunku do tego miliona euro (czy raczej ok. 900 tys. euro, bo odjac trzeba podatek)?

ODPOWIEDZ