Propozycje zmian regulaminu dotyczące multikont

Komunikacja do i od admina i moderatorów forum, ogłoszenia, komunikaty.
ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

za dużo zaczynacie kombinować...

mogą być oficjalne konta kogoś kto pracuje w np xtb ale wtedy modzi musieli by w jakiś sposób sprawdzić u źródła czy rzeczywiście jest taki pracownik.

bany jak do tej pory, są 2 konta jest ban i tyle.

tydzień czekania na możliwośc pisania odpada bo tyle to może każdy przeczekać.

sprawdzenie nowego użytkownika o czym pisze i co pisze zanim dopuści się go do wszystkich tematów odpada bo jak wiemy każdy mod jest inny i jeden dopuści a inny przeciwnie - zrobi się bałagan.

co jeśli komuś przyśni się proroczy trejd na 4367 pipsów i przez zawiłe regulaminu nie będzie mógł tego ujawnić w dt?

wnoszę o nie kasowanie postów bo jak się później okazuje modzi robią sobie psikusy i według własnego "widzimisie" kasują co chcą.

może by modzi tylko "przyciemniali" niepotrzebne (według nich) posty a użytkownik forum w profilu miał by możliwość wyboru czy chce widzieć forum CAŁE z wszystkimi postami czy bez tych "przyciemnionych" (według modów niepotrzebnych).
ech...

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

1 ip stałe, domowe
2. pracodawca: jedna z europejskich linii lotniczych. tyle ma wspólnego z FX co Twoj poranny post z wysoką kulturą.

3, a to że jesteś z xtb pachnie od dawna i zadnym zaskoczeniem nie bylo.
4. skrupulatnie do wszystkiego sie odniosles poza niewygodnym faktem cytatu, gdy chwalisz jak to latwo ci dodzwonic sie do xtb - hipokryzja.

odnosnie tematu - ja jednak polecam - zamiast 7 dni wprowadzenie moderacji np. 20 postów nowych użytkowników. nie mają prawa rozmawiać o niczym, brać udział w jałowych dyskusjach, a zatwierdzane będą tylko konkretne pytania dot. forex, platformy itp itd. jezeli ktos bedzie na tyle zdeterminowany, zeby przez 20 postow powstrzymac sie od polemiki o niczym - dodac do listy sprawdzonych uzytkownikow, a do tego czasu jedynie obserwacja i konkretne pytania.

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

daromanchester pisze:
forex_lover pisze:co to jest "transparentność przedstawicieli brokerów"?
No właśnie próbujemy to ustalić !!!!
Czego oczekują użytkownicy.
ja oczekuje wzrostów :) co nie znaczy, że wzrosty będą.

Zostawcie forum - niewidzialna ręka wolnego rynku załatwi to za Was. Jakiekolwiek wprowadzanie cenzury, "moderacji", i inne badziewia prowadzą w złym kierunku. Naprawdę, czy każdy w tym kraju w pewnym wieku musi mieć romans z komunizmem, władzą autorytarną i uwielbieniem cenzury ? Jak ludzie czerpiący korzyści majątkowe z WOLNEGO RYNKU nagle chcieliby "coś moderować" ? W imię czego? po co? w jakiej formie? jakie kary? ABSURD!

głos w dyskusji (IRONICZNY dla tych mniej kumatych co już i w tym wątku się ujawnili) :
zbanować głupków! łysych, nowych, młodych, ze wsi i od broków oraz masonów i bankowców oraz tych z durnymi nikami i co robią błędy ! bez krawata nie wpuszczać, awanturujących wysyłać na syberie, niekochających ECN wykurzyć a pana taduesza na Litwę! Zostawić Reptile i jego kretyńskie filmy bo są śmieszne. Sprawdzać PITy, wyciągi z kont, ostatnie dwa miejsca zamieszkania, i czy nie gej. Jak gej to kierować na GPW.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

ktos pisze:sprawdzenie nowego użytkownika o czym pisze i co pisze zanim dopuści się go do wszystkich tematów odpada bo jak wiemy każdy mod jest inny i jeden dopuści a inny przeciwnie - zrobi się bałagan.
kryterium wyboru byłoby proste: albo gość pisze pytanie w jakimś nowym temacie albo dopiero co po zarejestrowaniu chce udzielać się w wątku. Żadnego bałaganu nie będzie - bez przesady.
ktos pisze:tydzień czekania na możliwośc pisania odpada bo tyle to może każdy przeczekać.
poczekać niby każdy moze tylko jak dyskusja na bierząco trwa to trochę ogranicza... ;)

pan tadeusz

forex_lover pisze:a pana taduesza na Litwę!
taa jest! :D

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

forex_lover pisze:głos w dyskusji (IRONICZNY dla tych mniej kumatych co już i w tym wątku się ujawnili)
;)
No to może ja też pozwolę sobie na chwilę rozluźnienia:

Proponuje dla zarejestrowanych przedstawicieli brokerów rekwoty przy próbie odpowiedzi na oczerniający ich post.
Przedstawiciel mógłby dopiero odpisać jakby był już wyjątkowo mocno zmieszany z błotem przez konkurencję.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

forex_lover pisze:Jakiekolwiek wprowadzanie cenzury, "moderacji", i inne badziewia prowadzą w złym kierunku
pewnie - może jeszcze akceptować obrażanie(wyzywanie) innych użytkowników? Sam należę do nerwowych ale tu tego nie robię bo wiem jak ciężko się czyta...

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

1 ip stałe, domowe

super

2. pracodawca: jedna z europejskich linii lotniczych. tyle ma wspólnego z FX co Twoj poranny post z wysoką kulturą.

jak, z chęcią nie polecę i dam znać znajomym

3, a to że jesteś z xtb pachnie od dawna i zadnym zaskoczeniem nie bylo.

dla mnie ty pachniesz od dawna niską kulturą i coś mi właśnie leciała jakimiś tanimi liniami lotniczymi - zero zaskoczenia, pewnie latacie do Egiptu na wypasik

4. skrupulatnie do wszystkiego sie odniosles poza niewygodnym faktem cytatu, gdy chwalisz jak to latwo ci dodzwonic sie do xtb - hipokryzja.

???? stary to wyciąganie jakiś wątków z jakiegoś czasu temu. Stary ja nie pamiętam gdzie dzwoniłem przez ostatni rok ani o czym gadałem. Tak, właśnie mam ciągłe problemy z dodzwonieniem się do AM a do XTB nigdy nie miałem jak byłem ich klientem i co co mam kurde napisać, ze jest odwrotnie jak nie jest ?

p.s.
aż się dziwię sam sobie, że zniżam się do poziomu tak niskich lotów

no to mamy nowe rządy , przeczytajcie uważnie poglądy pana tadeusza (i zadajcie sobie pytanie czy tego chcecie?):

nie mają prawa rozmawiać o niczym, brać udział w jałowych dyskusjach, a zatwierdzane będą tylko konkretne pytania dot. forex, platformy itp itd. jezeli ktos bedzie na tyle zdeterminowany, zeby przez 20 postow powstrzymac sie od polemiki o niczym - dodac do listy sprawdzonych uzytkownikow, a do tego czasu jedynie obserwacja i konkretne pytania.

Dodano po 3 minutach:
daromanchester pisze: Proponuje dla zarejestrowanych przedstawicieli brokerów rekwoty przy próbie odpowiedzi na oczerniający ich post.
Przedstawiciel mógłby dopiero odpisać jakby był już wyjątkowo mocno zmieszany z błotem przez konkurencję.
nie wiem jak to teraz wygląda ale chyba jasno wiadomo i znacie przedstawicieli broków (alior, fxpro, bossa, go4x) - czyż nie?

pan tadeusz

ale czemu sie dziwisz - dziala na najwiekszym forum o foreksie - i dzieki temu to forum zachowuje wysoki poziom merytoryczny. nie wiem co w tym dziwnego.

ja do xtb tez nie mialem problemu sie dodzwonic do momentu gdy byla luka i trzeba bylo zamknac pozycje...

ps. masz racje - tanie linie. :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

forex_lover pisze:nie wiem jak to teraz wygląda ale chyba jasno wiadomo i znacie przedstawicieli broków (alior, fxpro, bossa, go4x) - czyż nie?
No i właśnie o to chodzi. Ich znamy.
Nie ukrywają tego, mało tego niektórzy podpisują się z imienia i nazwiska.
Nie wstydzą się dla kogo pracują.
To chyba dosyć transparentne? Nie uważasz?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ