AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

lukch

Nieprzeczytany post autor: lukch »

zz pisze:Panowie spokojnie,wytrzymaliśmy dwadzieścia lat wytrzymamy też parę dni. Pozdrawiam.
Nie o to chodzi. Sprawa jest trudna bo falstart techniczny i organizacyjny nie zachęca do powierzenia im poważnych kwot. Po prostu ryzyko nierynkowe, ryzyko techniczne i kompetencyjne jest obecnie wysokie. Może za dwa kwartały ... Tymczasem pozdrawiam darmowych beta testerów (wiecie, normalnie to co najmniej średnią krajową dostajesz np. w CD Projekt za etat beta testera, a często dużo wyżej, zależy ile błędów wyłapiesz).

Ostatnie zamieszanie z wystawianiem PITów przez BM AB też bardzo raziło ... oby oddany produkt był w pełni funkcjonalny i w pełni przetłumaczony. Na oko widać mnóstwo niedoróbek, a jak wspomniałem wyżej nie zamierzam im wysyłać zgłoszeń błędów za darmo. Niech sobie 10-15 testerów zatrudnią.

Jeszcze tego by brakowało żeby przy prowizjach miesięcznych ponad 5k robić za darmowego beta testera. Reklamujecie Mercedesa to niech skóra będzie równo zszyta wewnątrz :-). DEMO sprawia wrażenie nawet nie "bety" tylko wczesnej "alfy" ... pozycję na email zamykałem, zysk z niej jest jako wpłata a nie zysk ... opóźnienia przy otwieraniu/zamykaniu są ogromne ... nikt nie widzi jak to oprogramowanie reaguje na polecenia?!? Wstukajcie 5-6 zleceń i anulujcie je. Otwórzcie 10-12 pozycji i kliknijcie zamknij wszystkie (choćby po 10k na EURUSD).

Na razie mi się nie podoba po prostu. Ja rozumiem, że w Polsce to jest pierwszy ECN, ale jeśli nie ma bariery językowej to czy naprawdę trzeba się ograniczać do PL?

Wybaczcie jeśli post jest zbyt pesymistyczny, ale czy znajdzie się choć jeden user, który z pełną odpowiedzialności stwierdzi, że to co jest teraz na DEMO (.net jest powolny, żre procesor strasznie, duże opóźnienia w wykonywaniu poleceń, funkcje nie chodzą jak należy, tłumaczenie jest robione na umowę zlecenie przez studenta!!! - zgłaszałem, ale już więcej nie będę, szkoda czasu bo nie ma okna bez wadliwego tekstu) nadaje się do krzyczenia marketingowo "mamy ECN i super platformę"?!?!?
Dodano po 32 minutach:
Dariusz Wiśniewski pisze:Zdajemy sobie sprawę z faktu, iż rozpoczęliśmy podpisywanie umów o usługę, bez udostępnienia możliwości dostępu do tej usługi od razu po podpisaniu umowy. W związku z tym nasi pracownicy telefonicznie informują osoby, które podpisały taką umowę, o tym iż platforma jeszcze nie została udostępniona. Ponadto o udostępnieniu platformy w wersji rzeczywistej poinformujemy każdego Klienta z osobna.
I tak to powinno wyglądać wg. Was? Przy celowaniu w wybrednego klienta o zaawansowanej wiedzy o rynku i wzorowym rozeznaniu w świecie usług finansowych? Ludzie! Przecież to nie są mikroloty z maksymalną wpłatą 5k czy 10k, w większości wg. mnie celujecie w klienta, dla którego ograniczenie 10 lotów na BOSSA FX było poważnym minusem ... i z takim falstartem wyjeżdżacie. Nie lepiej od razu przyznać się do błędu i przesunąć podpisywanie umów o 30 czy 60 dni jak tyle Wam potrzeba? Po co zrażacie pierwszą falę klientów do siebie? I jeszcze wybielacie sprawę, że nic się nie stało, bo zdajecie sobie z tego sprawę ...

Może jestem tylko konsumentem i nie jestem wyrozumiały. Żeby było też jasne, nie mam żadnych związków z żadną firmą na rynku, ale owszem mam rachunki w różnych instytucjach. Jako konsument jestem zawiedziony i rozczarowany przede wszystkim postawą w obliczu tego problemu. Gdyby u mnie tak pracowali to ostatnia tygodniówka czeka na blacie i dziękuję.

mattmct258
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mattmct258 »

Podzielam opinie użytkownika lukch w 100%. Ja na prawdę dopinguję tą inicjatywę i chciałbym założyć u Was rachunek, ale jak tak patrzę na zachowanie DEMO to jaką mam gwarancje, że się to nie zdarzy na REALu? Wydaje mi się, że zapewniając o tym, że wszystkie te problemy nie będą miały miejsca na rachunkach rzeczywistych kojarzycie się z brokerami typu MM. Jeśli chcecie być tacy profesjonalni za jakich chcecie uchodzić to beta testy zostawcie sobie, a nie potencjalnym klientom, którzy zdążą sobie na demo wyrobić przedwcześnie złą opinię o platformie, która po wszystkim będzie sobie dawała jednak radę. I chyba to jest oczywiste, że wychodząc do ludzi z tak niestabilnym demkiem budujecie sobie zły PR? Nie każdy jest informatykiem programistą aby rozumieć takie początkowe problemy... niektórzy po prostu oczekują niezawodnej, stabilnej platformy do inwestowania większych pieniędzy, za co odpowiednio będą płacić, no i to wszystko. :?

Mam jeszcze pytanie czy ktoś orientuję się w tym jaki inny ECN broker na świecie stosuje ProTradera w takiej formie jak zastosował go Alior Bank? Ale chodzi o to aby był on zastosowany właśnie tak jak w przypadku AB jako natywny/główny/podstawowy/pierwszy, a nie jako dodatek/możliwość współpracy z nim.

Monsieur-x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monsieur-x »

Po przetestowniu dema Alior Trade mogę powiedzieć, że;

- Jest to platforma stworzona dla grających na EURUSD jeśli chodzi o koszty swapów, płynność, itp. i tu jest pozytywna konkurencja dla XTB i GO4X.

- Natomiast dla CFD na indeksy dla grających w dłuzszym terminie jest nieopłacalna ze względu na koszt swapów doliczanych codziennie. ( XTB i GO4X mają darmowe przetrzymywanie CFD na indeksy giełd światowych)

Stara maksyma giełdowa głosi: " Nigdy nie wkładaj wszystkich jajek do jednego koszyka"

Dlatego warto mieć parę rachunków bo każdy jest przydatny do innego celu i gdy jakiś broker zacznie utrudniać życie ( na razie ani XTB i GO4X nie przegieli tak abym musiał od nich uciekać) można szybko nie przerywając gry przenieść się gdzie indziej.

Nie należy zapominać, że dostawcą ECN jest każde biuro maklerskie na naszej GPW co nie oznacza, że wszyscy wygrywają na kontraktach na WIG20.
To jest niezależne od brokera tylko od nas.

Życzę powodzenia Alior Trade w uruchomieniu rachunków realnych ze wzgledu na wiele pozytywów jakie tam dostrzegam.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Monsieur-x pisze:Życzę powodzenia Alior Trade w uruchomieniu rachunków realnych ze wzgledu na wiele pozytywów jakie tam dostrzegam.
Ja również..Trzeba pamiętać że nawet najmniejsze opóźnienia w realizacji transakcji może oznaczać spowodować znaczne straty i w przeciwieństwie do platformy Java, które są podatne na niestabilność i zamrażać się pro trader z PT Multistation powinien to diametralnie zmienić.,dlatego mocno im kibicuję....

mattmct258 pisze:Mam jeszcze pytanie czy ktoś orientuję się w tym jaki inny ECN broker na świecie stosuje ProTradera

Na dzień dzisiejszy Pro trader zintegrowany jest z wszystkimi największymi bankami na świecie.

mattmct258 pisze:ProTradera w takiej formie jak zastosował go Alior Bank? Ale chodzi o to aby był on zastosowany właśnie tak jak w przypadku AB jako natywny/główny/podstawowy/pierwszy, a nie jako dodatek/możliwość współpracy z nim.

Ponawiam,ciekawe pytanie...

Pozdrawiam.

Dodano po 25 minutach:

Ps. gdzieś czytałem że pro trader ma szybki czas realizacji zamówienie (0.002sec).
Jeżeli to prawda to można będzie spróbować powalczyć z bankami stosującymi
flesh traiding........ :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Kiwaczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwaczek »

lukch pisze:Wybaczcie jeśli post jest zbyt pesymistyczny, ale czy znajdzie się choć jeden user, który z pełną odpowiedzialności stwierdzi, że to co jest teraz na DEMO (.net jest powolny, żre procesor strasznie, duże opóźnienia w wykonywaniu poleceń, funkcje nie chodzą jak należy
.NET NIE jest powolny. Niektórzy porównują .NET z Javą ale jeśli chodzi o performance to tak jakby porównać Boeinga z moim rowerem. Zęby zjadłem na programowaniu w .NET i nie tu szukałbym przyczyny złego zachowania się samego programu. Widać, że zależny jest w dużej mierze od połączenia. Te jego zwiechy są tylko spowodowane przez problemy "na łączach". Oczywiście dobrze napisany program powinien być w dużym stopniu wieląwątkowy i nie zawieszać się w oczekiwaniu na zakończenie jakiejś operacji, bo to frustrujące dla użytkownika i trochę "niemarketingowe".
MT zachowuje się o niebo lepiej przy utracie połączenia ale z drugiej strony jest też o wiele mniej naładowany wodtryskami.
Dzisiaj odpaliłem Demo Alioru i działa rewelacyjnie. Pewnie dlatego, ze nikt o tej godzinie jeszcze nie grzebie na serwerkach.
Proponuję zachować spokój i umiar. Trzeba dać czas. A ze był to trochę falstart. N coż, mnie się podoba bardziej polskie ("ludzkie") podejście oparte czasem o nieformalne konsultacje z zainteresowanymi niz te wszystkie "cutting edge technologies and innovations", z którymi na codzień się spotykamy.

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

lukch pisze:Ostatnie zamieszanie z wystawianiem PITów przez BM AB też bardzo raziło
Nie wiem o co było zamieszanie.
Ale w regulaminie jest taki punkt:
Ryzyko podatkowe – ryzyko związane z zakwestionowaniem rozliczeń podatkowych przez odpowiednie organy podatkowe. Biuro Maklerskie nie jest podmiotem uprawnionym do doradztwa podatkowego, dlatego też zaleca, aby przed dokonaniem rozliczenia podatkowego, Klient skorzystał z pomocy doradcy podatkowego;
Więc jak coś się nie zgadza to Twoja wina.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

faflik pisze:Więc jak coś się nie zgadza to Twoja wina.
Dokładnie,nie róbmy problemów tam gdzie ich nie ma,
Miałem rachunek w różnych biurach maklerskich i we wszystkich czasami z PIT były problemy.Trzeba sprawdzać samemu !!!.// nie zgadzały się rozliczenia///
Co do Aliora jeżeli uda się to uruchomić nawet tylko do majorsów to prawda jest taka że będzie to największy sukces w historii polskiej bankowości.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

lukch

Nieprzeczytany post autor: lukch »

faflik pisze:
lukch pisze:Ostatnie zamieszanie z wystawianiem PITów przez BM AB też bardzo raziło
Nie wiem o co było zamieszanie.
Ale w regulaminie jest taki punkt:
Ryzyko podatkowe – ryzyko związane z zakwestionowaniem rozliczeń podatkowych przez odpowiednie organy podatkowe. Biuro Maklerskie nie jest podmiotem uprawnionym do doradztwa podatkowego, dlatego też zaleca, aby przed dokonaniem rozliczenia podatkowego, Klient skorzystał z pomocy doradcy podatkowego;
Więc jak coś się nie zgadza to Twoja wina.
Tutaj się nie rozumiemy. Nie było problemu poza tym, że w tym roku BM Alior Banku wysłało każdemu klientowi nieprawidłowo wypełnione PIT-8C ... kwoty z rozliczeń akcji wpisali w pochodne itp. Wina jest ich, bo nawet jak się okaże, że prawnie moja to w moim odczuciu i tak oni za to zapłacą ...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

lukch pisze:Wina jest ich, bo nawet jak się okaże, że prawnie moja to w moim odczuciu i tak oni za to zapłacą ...
No niestety nie. To podatnik jest zobowiązany prawidłowo rozliczyć się z podatku więc jeśli zapłacisz za mało, nawet jeśli jakiś DM gdzieś się pomylił w PIT-8C, a Ty wzorowałeś się na tym, to mimo wszystko karę poniesiesz Ty... Stąd taki zapis powyżej ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieoficjalne HOWTO-Jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTradera

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Nieoficjalne HOWTO „Jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTradera”

W pdf'ie załączyłem opis jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTradera. Podkreślam, że jest to nieoficjalny opis. Używam ProTradera już długi okres czasu i nie miałem specjalnie problemów ze wskaźnikami z MT4 myślę, że taki opis przyda się użytkownikom AliorTradera.

Być może nie wszystkie wskaźniki z MT4 uda się uruchomić w AliorTraderze. Mogą wystąpić problemy ze wskaźnikami typu MTF. Jeżeli takowe wystąpią proszę o przesłanie mi takiego wskaźnika na adres karol.marchewka@hoga.pl
Przekaże te informacje do PFSoft celem naprawienia ewentualnych błędów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ