AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Klimt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimt »

czy da się wstawiając nowy wykres jakoś skopiować wyświetlane wskaźniki z poprzedniego? bo chciałbym dodać kilka wykresów z tymi samymi wskaźnikami, więc trochę bez sensu by było za każdym razem dodawać i odpowiednio konfigurować wskaźniki...

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Klimt pisze:czy da się wstawiając nowy wykres jakoś skopiować wyświetlane wskaźniki z poprzedniego? bo chciałbym dodać kilka wykresów z tymi samymi wskaźnikami, więc trochę bez sensu by było za każdym razem dodawać i odpowiednio konfigurować wskaźniki...
Opcja z zapisem szablonów nie jest dostępna w bieżącej wersji AliorTradera. Jednak zgłosiłem ją kilka tygodni temu do PFSoft i z informacji jakie uzyskałem będzie dostępna w najnowszej wersji ProTradera. Po testach powinna także trafić do AliorTradera :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

nie pamietam czy ktos to zauwazyl,
Uwazam ze konkurs w XTB popsol czasowke Aliorowi i zmusil ich do pierwszego kroku przedwczesnie, co skutkuje ver. Alfa platformy i mnostwem rodzynkow.

Niestety marketing gora..., tak jest nie tylko tu.

Trzymajmy kciuki za Polski ECN :)
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam,

W dniu jutrzejszym o godz. 10:30 odbędzie się Wideochat z udziałem jednego z Maklerów Papierów Wartościowych Biura Maklerskiego Alior Banku

Pytania można zadawać już dziś poprzez poniższe strony:
http://www.parkiet.com/wideoaliorbank
http://www.rp.pl/wideoaliorbank

Serdecznie zapraszamy do zadawania pytań, dzięki czemu osoby nie zaglądające na to forum będą mogły poznać odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Monsieur-x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monsieur-x »

Mam tu parę ciekawostek z sieci. Ich autorów z góry przepraszam, że cytuję urywki bez ich wiedzy i zgody, ale myślę, że będzie to dla dobra ogółu.

- " Wiekszość klientów traci cały depozyt podczas gry na zmiennych rynkach w ciągu pierwszych 6 miesięcy."

- " Średni czas życia rachunku klienta w Polsce to 63 dni."

-" ...Jeżeli Twoje wyniki są nad wyraz dobre, a Twój broker okaże się drugą stroną transakcji, możesz trafić na listę obserwacyjną. Są bowiem na rynku ułomne systemy transakcyjne. Ich ułomność polega na tym, że nie da się ich podłączyć do zewnętrznego źródła płynności, a co za tym idzie, nie mozna " wyeksportować" zyskownych transakcji klienta na zewnątrz. Broker nie chce jednak oddawać swoich pieniędzy klientowi i korzysta z dodatkowych aplikacji, które pozwalają mu zwiekszyć szansę na wygraną"...

Przy dużych transakcjach i dużych kwotach broker ECN jest dobrym wyjściem jeśli zarabiamy. Bo jak tracimy, to nie ma najmniejszego znaczenia gdzie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Monsieur-x pisze:Przy dużych transakcjach i dużych kwotach broker ECN jest dobrym wyjściem jeśli zarabiamy. Bo jak tracimy, to nie ma najmniejszego znaczenia gdzie.
Masz rację tylko mała uwaga... Czasem to gdzie gramy powoduje czy tracimy czy zarabiamy ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Klimt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimt »

Dariusz Wiśniewski pisze:
kingjaxe pisze:Ja mam informację, że real nie ruszy w tym tygodniu.
Nie wiem skąd taka informacja...
widać, że jednak z dobrego źródła...
pewnie nawet i do końca kwietnia nie ruszy...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Monsieur-x pisze:Mam tu parę ciekawostek z sieci. Ich autorów z góry przepraszam, że cytuję urywki bez ich wiedzy i zgody, ale myślę, że będzie to dla dobra ogółu.

- " Wiekszość klientów traci cały depozyt podczas gry na zmiennych rynkach w ciągu pierwszych 6 miesięcy."

- " Średni czas życia rachunku klienta w Polsce to 63 dni."

-" ...Jeżeli Twoje wyniki są nad wyraz dobre, a Twój broker okaże się drugą stroną transakcji, możesz trafić na listę obserwacyjną. Są bowiem na rynku ułomne systemy transakcyjne. Ich ułomność polega na tym, że nie da się ich podłączyć do zewnętrznego źródła płynności, a co za tym idzie, nie mozna " wyeksportować" zyskownych transakcji klienta na zewnątrz. Broker nie chce jednak oddawać swoich pieniędzy klientowi i korzysta z dodatkowych aplikacji, które pozwalają mu zwiekszyć szansę na wygraną"...

Przy dużych transakcjach i dużych kwotach broker ECN jest dobrym wyjściem jeśli zarabiamy. Bo jak tracimy, to nie ma najmniejszego znaczenia gdzie.
raposo pisze:Masz rację tylko mała uwaga... Czasem to gdzie gramy powoduje czy tracimy czy zarabiamy Wink.
Macie całkowitą rację.Jedyne wyjście to rzetelny i prawdziwy ECN.

Niektóre MM chwalą się że mają ustawiny plugin tylko na 3 sekudy,jaką macie gwarancję że broker MM nie naciśnie innego guzika i zmieni Wam z 3 sekund na 300 sekund.....?.
\
Tutaj jest zarys na solidne firmy

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15310

mam nadzieję że uda się dopisać Alior Bank.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

Panie Dariuszu,

czy jest już jakiś ETA na uruchomienie rachunków Real?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:Niektóre MM chwalą się że mają ustawiny plugin tylko na 3 sekudy,jaką macie gwarancję że broker MM nie naciśnie innego guzika i zmieni Wam z 3 sekund na 300 sekund.....?.
Żaden broker tym się nie chwali, bo po cholerę ma sobie psuć opinię, że używa takiego czy innego pluginu...? I też nie jest powiedziane, że każdy broker z MT4 czegoś takiego używa. Wprowadzasz użytkowników w błąd.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ