AliorTrader - ECN.
-
- Gaduła
Witam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Na jakie pytanie nie otrzymałeś odpowiedzi? Pytań było dużo mogło coś komuś umknąć. Przedstawiciele Alior Banku cały czas są na forum, także jak masz pytania to wal śmiałopan tadeusz pisze:a wracając do tematu wątku - irytujące jest, że przedstawiciele firmy - jak coś idzie nie pomyśli - znikają z forum.
nie narzekam - sam dziś podpisałem umowę o reala - ale nieodpowiadanie na pytanie to zła technika, nawet jak się nie zna odpowiedzi.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dokładnie tak,zwiększy się bezpieczeństwo i wiarygodność obrotu.,np. Bank UBS już dziesięć lat temu dla swoich klientów na swojej platformie miał ginantycznie niewyobrażalną płynność i 1 pip spredu........co do polskich banków, które mają zamiar "romansować" z fx:
- noble
- bzwbk
niestety ING się wykruszyło
ale generalnie tendencja jest bardzo dobra, jak banki się tym będą zajmować to zawsze trochę pewnie

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
no to jaśniej:forex_lover pisze:podpisałeś umowę o real - ale kiedy to ma działać? Czyli masz już konto real po które poszedłeś do oddziału mimo iż ono nie działa?
o co cho?
w oddziale AB podpisałem umowę o rachunek o wykonywanie zleceń na rynku OTC. Otrzymałem nawet SMS z hasłem do logowania czy czyms podobnym.
Pytanie tylko o konkretną datę uruchomienia usługi. Środki wypłacone od poprzedniego brokera grzeją tyłek na koncie czekając na uruchomienie Alior Trader.
Pytanie moje konkretne: kiedy zostanie uruchomiona usługa? Jedni mówią, że nie w tym tygodniu, inni że nie w kwietniu, więc nie wiem co zrobić z kasą - ona nie lubi bezczynności.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Też otworzyłem konto i czekam. Chłopaki uwijają się prężnie, także mam nadzieję, że do końca kwietnia real będzie już dostępny.pan tadeusz pisze:Nie ma daty, ale skalę opóźnienia da się choć oszacować? Nie wiem po prostu czy z powrotem wpłacić do starego brokera kasę czy już poczekać. Wieczorem miałem telefon z aliora i też usłyszałem, że w najbliższych dniach...
Pozdrawiam
Karol Marchewka
No dobra, to robie sobie krótkie wakacje od FX do otwarcia, na kilka dni nie opłaca się ganiać z przelewami.
Nie zmienia to faktu, że platforma cholernie mi się podoba, w przeciwieństwie do MT4 i jakoś mam dużo więcej zaufania do polskiego banku niż jakiegokolwiek innego brokera - więc przebieram nogami z niecierpliwości jak 30letnia dziewica przed pierwszym razem.
Nie zmienia to faktu, że platforma cholernie mi się podoba, w przeciwieństwie do MT4 i jakoś mam dużo więcej zaufania do polskiego banku niż jakiegokolwiek innego brokera - więc przebieram nogami z niecierpliwości jak 30letnia dziewica przed pierwszym razem.