AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

podpisałeś umowę o real - ale kiedy to ma działać? Czyli masz już konto real po które poszedłeś do oddziału mimo iż ono nie działa?

o co cho?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
pan tadeusz pisze:a wracając do tematu wątku - irytujące jest, że przedstawiciele firmy - jak coś idzie nie pomyśli - znikają z forum.

nie narzekam - sam dziś podpisałem umowę o reala - ale nieodpowiadanie na pytanie to zła technika, nawet jak się nie zna odpowiedzi.
Na jakie pytanie nie otrzymałeś odpowiedzi? Pytań było dużo mogło coś komuś umknąć. Przedstawiciele Alior Banku cały czas są na forum, także jak masz pytania to wal śmiało :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

co do polskich banków, które mają zamiar "romansować" z fx:
- noble
- bzwbk
niestety ING się wykruszyło

ale generalnie tendencja jest bardzo dobra, jak banki się tym będą zajmować to zawsze trochę pewniej niż np. XTB ;-)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

co do polskich banków, które mają zamiar "romansować" z fx:
- noble
- bzwbk
niestety ING się wykruszyło

ale generalnie tendencja jest bardzo dobra, jak banki się tym będą zajmować to zawsze trochę pewnie
Dokładnie tak,zwiększy się bezpieczeństwo i wiarygodność obrotu.,np. Bank UBS już dziesięć lat temu dla swoich klientów na swojej platformie miał ginantycznie niewyobrażalną płynność i 1 pip spredu........ :clap:

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

forex_lover pisze:podpisałeś umowę o real - ale kiedy to ma działać? Czyli masz już konto real po które poszedłeś do oddziału mimo iż ono nie działa?

o co cho?
no to jaśniej:
w oddziale AB podpisałem umowę o rachunek o wykonywanie zleceń na rynku OTC. Otrzymałem nawet SMS z hasłem do logowania czy czyms podobnym.

Pytanie tylko o konkretną datę uruchomienia usługi. Środki wypłacone od poprzedniego brokera grzeją tyłek na koncie czekając na uruchomienie Alior Trader.

Pytanie moje konkretne: kiedy zostanie uruchomiona usługa? Jedni mówią, że nie w tym tygodniu, inni że nie w kwietniu, więc nie wiem co zrobić z kasą - ona nie lubi bezczynności.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
pan tadeusz pisze: Pytanie moje konkretne: kiedy zostanie uruchomiona usługa? Jedni mówią, że nie w tym tygodniu, inni że nie w kwietniu, więc nie wiem co zrobić z kasą - ona nie lubi bezczynności.
Nie ma jeszcze dokładnej daty uruchomienia reala.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

pan tadeusz

Nie ma daty, ale skalę opóźnienia da się choć oszacować? Nie wiem po prostu czy z powrotem wpłacić do starego brokera kasę czy już poczekać. Wieczorem miałem telefon z aliora i też usłyszałem, że w najbliższych dniach...

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
pan tadeusz pisze:Nie ma daty, ale skalę opóźnienia da się choć oszacować? Nie wiem po prostu czy z powrotem wpłacić do starego brokera kasę czy już poczekać. Wieczorem miałem telefon z aliora i też usłyszałem, że w najbliższych dniach...
Też otworzyłem konto i czekam. Chłopaki uwijają się prężnie, także mam nadzieję, że do końca kwietnia real będzie już dostępny.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

pan tadeusz

No dobra, to robie sobie krótkie wakacje od FX do otwarcia, na kilka dni nie opłaca się ganiać z przelewami.

Nie zmienia to faktu, że platforma cholernie mi się podoba, w przeciwieństwie do MT4 i jakoś mam dużo więcej zaufania do polskiego banku niż jakiegokolwiek innego brokera - więc przebieram nogami z niecierpliwości jak 30letnia dziewica przed pierwszym razem. :)

Awatar użytkownika
Klimt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimt »

ja jeszcze mam nadzieje, ze te 2 miesiące promocyjnej prowizji zaczną liczyć od uruchomienia platformy, a nie podpisania umowy :wink:

ODPOWIEDZ