AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Bogumił Nurkiewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bogumił Nurkiewicz »

Czy jest możliwe podpięcie własnej aplikacji .NET?
Witam,

TAK. Mamy możliwość udostępnienia API.

Na razie jednak skupiamy się na posiadanym przez nas Kliencie - decyzja o udostępnieniu API zostanie zapewne upodjęta w późniejszym terminie.
Bogumił Nurkiewicz

Manager ds. Platform Transakcyjnych
Biuro Maklerskie Alior Banku

Kiwaczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwaczek »

Błąd.

Po ustawieniu SL i po wejści na "Modyfikuj pozycję" (prawy klawisz na SL), wyświetlana jest m.in. "Przybliżona strata". Co ciekawe zmienia się ona w miarę zbliżania się lub oddalania kursu od poziomu SL. a chyba nie powinna ze względu na samą definicję SL ;)

Nie badałem czy to samo dzieje się na TP.

Jest problem podczas przeciągania SL powyżej (dla Long) i poniżej( dla Short) poziomu otwarcia pozycji - zawsze wyświetla sie w popupie "Czy chcesz ustawić TP. Mimo to program ustawia nowe SL (!) prawidłowo. Nie jest jednak możliwe bezpośrednio z wykresu ustawienie w tej sytuacji Trailing stop

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Kiwaczek pisze:Jest problem podczas przeciągania SL powyżej (dla Long) i poniżej( dla Short) poziomu otwarcia pozycji - zawsze wyświetla sie w popupie "Czy chcesz ustawić TP. Mimo to program ustawia nowe SL (!) prawidłowo. Nie jest jednak możliwe bezpośrednio z wykresu ustawienie w tej sytuacji Trailing stop
Ten problem mamy zgłoszony do dostawcy oprogramowania. Pomimo pop-upu "Czy chcesz ustawić TP" jest ustawiany SL zgodnie z tym, co wynikałoby z otwartej pozycji.

Kiwaczek pisze:Po ustawieniu SL i po wejści na "Modyfikuj pozycję" (prawy klawisz na SL), wyświetlana jest m.in. "Przybliżona strata". Co ciekawe zmienia się ona w miarę zbliżania się lub oddalania kursu od poziomu SL. a chyba nie powinna ze względu na samą definicję SL
Wynikać to może z tego, że jeżeli zaznaczył Pan opcję SL jako dystans, okno Modyfikuj pozycję oblicza SL jako dystans od bieżącej ceny. Tak więc pomimo tego, że pozycja ma przypisany poziom SL, to w oknie Modyfikuj pozycję przybliżona strata obliczana jest dla dystansu SL od bieżącej ceny rynkowej.

Pozdrawiam
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Kiwaczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwaczek »

Dariusz Wiśniewski pisze:
Wynikać to może z tego, że jeżeli zaznaczył Pan opcję SL jako dystans, okno Modyfikuj pozycję oblicza SL jako dystans od bieżącej ceny. Tak więc pomimo tego, że pozycja ma przypisany poziom SL, to w oknie Modyfikuj pozycję przybliżona strata obliczana jest dla dystansu SL od bieżącej ceny rynkowej.

Pozdrawiam
Rzeczywiście wchodziłem w modyfikację po to by zobaczyć potencjalną stratę i zysk a nie po to by cos modyfikować. Teraz rozumiem mój błąd.
Zeby nie zaśmiecać forum. Proszę tylko powiedzieć czy ew. uwagi można przesyłać za pomocą opcji feedback czy koniecznie trzeba je wysyłać na email?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Kiwaczek pisze:Rzeczywiście wchodziłem w modyfikację po to by zobaczyć potencjalną stratę i zysk a nie po to by cos modyfikować. Teraz rozumiem mój błąd.
Zeby nie zaśmiecać forum. Proszę tylko powiedzieć czy ew. uwagi można przesyłać za pomocą opcji feedback czy koniecznie trzeba je wysyłać na email?
Jak najbardziej można zgłaszać swoje uwagi oraz propozycje przez opcję Feedback dostępna na platformie. Można również to zrobić poprzez forum, żeby reszta uzytkowników platformy wiedziała że dana kwestia jest zgłoszona do nas.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Awatar użytkownika
Viollka25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viollka25 »

przez pierwsze 2 miesiące od podpisania umowy promocyjna stawka prowizji: tylko 0,50 USD za każde 10 000 USD wartości transakcji!

ciekawe ile później będzie ?:]
Trejdować każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Tutaj masz tabele opłat
http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader
kliknij zakładkę "opłaty i prowizje"

ps. mam nadzieję, że ten termin 2 miesięcy zaczyna się od momentu wpłacenia pieniędzy, a nie podpisania umowy. Bo 2 miesiące to być może będziemy czekać na reala.
I jeśli można prosić przedstawiciela Aliora o podanie linka, gdzie na stronie umieściliście informację, że handel na realu jest aktualnie niedostępny i nie wiadomo kiedy będzie wprowadzony, zgodnie z tym co Pan obiecał we wcześniejszym poście. Proszę o linka gdzie na stronie mogę znaleźć tą informację.

edit: rzeczywiście, po takiej informacji każdy będzie wiedział, że na real trzeba będzie trochę poczekać,
brawo, nie będę już komentował, szkoda mojego zdrowia
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 19:20 przez kingjaxe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

kingjaxe pisze:ps. mam nadzieję, że ten termin 2 miesięcy zaczyna się od momentu wpłacenia pieniędzy, a nie podpisania umowy. Bo 2 miesiące to być może będziemy czekać na reala.
I jeśli można prosić przedstawiciela Aliora o podanie linka, gdzie na stronie umieściliście informację, że handel na realu jest aktualnie niedostępny i nie wiadomo kiedy będzie wprowadzony, zgodnie z tym co Pan obiecał we wcześniejszym poście. Proszę o linka gdzie na stronie mogę znaleźć tą informację.
http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader - Proszę wybrać "Jak zamówić", na dole jest sekcja poświęcona Rachunkowi rzeczywistemu

Awatar użytkownika
Viollka25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viollka25 »

po zmianie rozdzielczosci ekranu, ucina mi wszystkie okienka po prawej stronie i nic nie mozna z nimi zrobic, reset platformy tez nie pomaga, to chyba jakis blad techniczny, tez tak macie?
Trejdować każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Panowie spokojnie,wytrzymaliśmy dwadzieścia lat wytrzymamy też parę dni..

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ