AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

ascende
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascende »

Dariusz Wiśniewski pisze:
ginbo pisze:Mam pytanie odnośnie urzędu skarbowego czy będzie wysyłany PIT 8C
Tak, na koniec roku podatkowego zostanie wystawiony PIT-8C uwzględniający koszty oraz przychody osiągnięte w danym roku.

Dodano po 21 sekundach:
ascende pisze:Gdzie to mogę zobaczyć ?
Narzędzia obrotu --> Arkusz zleceń

Pozdrawiam
To widzę chodzi mi czy można zobaczyć L iS - czy one są zaznaczone kolorem ?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

ascende pisze:To widzę chodzi mi czy można zobaczyć L iS - czy one są zaznaczone kolorem ?
Oferty na L są po lewej stronie, oferty na S znajdują się po prawej stronie panelu.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

MaRCHeW pisze:Witam.
exnergy pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.
Nie porównuj AliorTradera do MT4 bo nie masz do czynienia z MM tylko z ECN, gdzie musi być druga strona transakcji by zamknąć zlecenie. Poza tym to jest demo.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
PATRZ: http://www.mbtrading.com/metatrader4.aspx
Exnergy, czy naprawdę uważasz, że nie znam brokera MB Trading? Napiszę to kolejny raz - nie ma technicznych możliwości by podłączyć Metatrader'a 4 do ECN'u.
Nawet MB Trading pierwotnie na swojej stronie głównej zamieszczał informacje, że w przypadku MT4 chodzi o STP. Jednak później to zmienili.
Zachowały się jednak wątki gdzie przedstawiciele MB Trading piszą o tym, że w przypadku MetaTrader'a MB Trading jest brokerem ECN/STP : http://www.forex-tsd.com/metatrader-bro ... rader.html

MB Trading jest dobrym brokerem. Dostęp do ECN'u jednak możesz mieć przez platformę MBT Desktop i tylko przez nią. Sami twierdzili, że jeżeli używasz MT4 a chcesz mieć dostęp do Level II to musisz mieć uruchomioną platformę MBT Desktop, bo tylko ona daje taką możliwość.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Karolu, nic nie twierdzę. Przypomniała mi się oferta, którą kiedyś widziałem. NIe siedze całymi dniami nad tym tematem, więc dzieki za info nt. tego jak sie to u nich skonczylo.

Jak tutaj ktos wczesniej pisal - jak sie nie ma edge - to nawet najlepszy broker nie pomoze.
Przeciez moze taki delikwent na FW20 przy dzwigni 1:20 i z widocznym realnym wolumenem tradowac, jak nie podoba mu sie MM. Mniejsza dzwignia - teoretycznie bezpieczniej.

Kiedys czytalem, ze tak czy siak - np. na GPW czy na FX (nawet ECN) to i tak gra sie w 90% z animatorami, bo glownie tacy maja mozliwosc byc caly czas na rynku. CHyba na blogu bossy pisali o tym.

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robczan »

Czy jest możliwość ustawienia/zresetowania stanu środków na rachunku demo?

Bogumił Nurkiewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bogumił Nurkiewicz »

Czy jest możliwość ustawienia/zresetowania stanu środków na rachunku demo?
Oczywiście :)
Proszę zadzwonić na 19 503 lub po prostu napisać na at.demo@alior.pl w tytule maila podając swój login i "Nowe środki"

Pozdrawiam
Bogumił Nurkiewicz

Manager ds. Platform Transakcyjnych

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi na moje pytania i pomoc, niemniej jednak mam taką "małą" uwagę do przedstawicieli Aliora.
Dlaczego klient podpisujący umowę o handlowaniu na platformie AliorTrader nie jest informowany o tym, że usługa ta nie jest aktualnie dostępna i nie wiadomo kiedy zostanie udostępniona?
Czy może to jest właśnie ta wyższa kultura bankowości według Aliora? Oferowanie produktów, których się nie posiada.

Przypomniała mi się taka sytuacja z pracy
Pracownik do kierownika:
- ma pan może pożyczyć wiertarkę?
- tak, leży na półce
Pracownik podłącza ją do kontaktu, nie chodzi. Sprawdza jeden raz, drugi, trzeci, w końcu idzie do kierownika i mówi:
- panie kierowniku, przecież ta wiertarka nie działa
Kierownik na to:
- ale pan przecież nie pytał, czy ma działać. Pan tylko pytał czy mam pożyczyć wiertarkę ...

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Monsieur-x pisze:Pytanie - czy wtedy zrealizuje sie po najbliższej cenie? Z TP nie ma problemu jeśli zysk rośnie dalej. Gorzej jak rynek zawróci. Podobnie jest ze SL.
TP, SL oraz Limit są poziomami, przy których aktywuje się zlecenie Market. Tak więc użytkownik ustawia poziom przy którym ma się zrealizować zlecenie Market.
Monsieur-x pisze:Pytanie - czy wtedy realizacja nastąpi po mozliwie najblizszej cenie jeśli będzie strona przeciwna?
Tak, realizacja nastąpi po najbliższej możliwej cenie.

Monsieur-x pisze:Co bedzie po danych jak wszyscy uznają, że bedzie rosło albo spadało i nikt albo niewielu stanie naprzeciwko? Nie otworzymy zleceń po naszej cenie bo nie będzie chętnych z drugiej strony. Czy tak?
Wystawienie zlecenia Market spowoduje próbę zamknięcie zlecenia po najlepszej cenie dostępnej jako oferta przeciwstawna. Jeżeli po tej cenie nie zrealizuje się w całości, będzie realizowane po kolejnej najlepszej cenie.
Monsieur-x pisze:I czy mozna żywcem zerżnąć wykresy z meta tradera bo tutaj są słabym punktem tej platformy?
Jeżeli dobrze rozumiem pytanie, to informuję iż wykresy historyczne zostaną w najbliższym czasie zaimportowane do platformy. Użytkownik sam może zaimportować sobie dane do wykresu poprzez menu Wykres -> Import.
Monsieur-x pisze:Przeglądając zlecenia zauważyłem, że tylko ropa jest zwolniona z pkt swapowych - to znaczy gra długoterminowa nic nie kosztuje. ( Sprawdzę na demo).
CFD na indeksy giełd i reszta ma naliczane pkt. swapowe.
Wszelkie informacje odnośnie punktów swapowych znajdują się w specyfikacji insturmentów Finansowych.
Można zauważyć iż z punktów swapowych zwolnione są CFD na ropę, CFD na futures na indeks WIG20, a także CFD na futures na Towary.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Dodano po 5 minutach:
kingjaxe pisze:Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi na moje pytania i pomoc, niemniej jednak mam taką "małą" uwagę do przedstawicieli Aliora.
Dlaczego klient podpisujący umowę o handlowaniu na platformie AliorTrader nie jest informowany o tym, że usługa ta nie jest aktualnie dostępna i nie wiadomo kiedy zostanie udostępniona?
Czy może to jest właśnie ta wyższa kultura bankowości według Aliora? Oferowanie produktów, których się nie posiada.
Zdajemy sobie sprawę z faktu, iż rozpoczeliśmy podpisywanie umów o usługę, bez udostępnienia możliwości dostępu do tej usługi od razu po podpisaniu umowy. W związku z tym nasi pracownicy telefonicznie informują osoby, które podpisały taką umowę, o tym iż platforma jeszcze nie została udostępniona.

Ponadto o udostępnieniu platformy w wersji rzeczywistej poinformujemy każdego Klienta z osobna.

Pozdrawiam

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robczan »

Czy komuś tez zdarzyło się tak, że nie może zamknąć jakiejs pozycji? Mam jedną taką na demie, a na niej już -4000 PLN, bo nie można jej zamknąć:/ Irytujące

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

tak informują, ale dopiero po podpisaniu umowy
Ta informacja powinna być na stronie Aliora !!!!!!!!!!!!!

Ja mam informację, że real nie ruszy w tym tygodniu. Nie pomyślał Pan i pana pracownicy z wyższą kulturą, że
ktoś mógł już przetransferować środki z innego brokera, bo liczył na to, że bank posiada produkt, który aktualnie sprzedaje.

Jak pan chce sprzedawać mleko, to proszę najpierw sprawdzić, czy krowę, którą pan kupił da się wydoić

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

kingjaxe pisze:tak informują, ale dopiero po podpisaniu umowy
Ta informacja powinna być na stronie Aliora !!!!!!!!!!!!!
Zgadza się, takiej informacji dotychczas nie było. Za chwilę zamieścimy stosowną informację dla osób które będą chciały założyć rachunek w najbliższym czasie.
kingjaxe pisze:Ja mam informację, że real nie ruszy w tym tygodniu.
Nie wiem skąd taka informacja...

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ