Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Mamy chyba w tej chwili do czynienia z trójkątem na fali (v).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

sober81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sober81 »

Witam, mam pytanie odnośnie fal 1 i 3 na wykresie 15min. Czemu rysujesz je jako strukturę 3 falową, a nie 5?

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

sober81 pisze:Witam, mam pytanie odnośnie fal 1 i 3 na wykresie 15min. Czemu rysujesz je jako strukturę 3 falową, a nie 5?
Bo jest to trójkąt w którym każda fala składa się z 3 podfal (3-3-3-3-3). Wyjątkiem jest trójkąt początkowy, który może mieć strukturę 5-3-5-3-5.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 4

Short 1,4514
SL 1,4530
TARGET 1,4115

ZYSK:
I połowa 20 pipsów
II połowa czeka 18 pipsów

Kolejna próba zakończona porażką :cry:
Czekamy dalej...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 16:51 przez andymen, łącznie zmieniany 3 razy.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trader Max »

andymen pisze:
sober81 pisze:Witam, mam pytanie odnośnie fal 1 i 3 na wykresie 15min. Czemu rysujesz je jako strukturę 3 falową, a nie 5?
Bo jest to trójkąt w którym każda fala składa się z 3 podfal (3-3-3-3-3). Wyjątkiem jest trójkąt początkowy, który może mieć strukturę 5-3-5-3-5.
ale struktura 3-3-3-3-3 jest w trójkącie korekcyjnym
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

eur/usd

m30
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Miałem na myśli m.in. to:
Piąte fale w postaci ukośnych trójkątów

Elliott stwierdził także, że czasami piąte fale są ukośnie położonymi trójkątami. Formacja taka składa się z pięciu fal, każda z tych fal jest ruchem trzyfazowym, a czwarta fala może zejść poniżej szczytu fali pierwszej. Formacja ta jest stosunkowo rzadka, ale zawsze następuje po niej gwałtowny ruch cen w kierunku przeciwnym do nachylenia trójkąta.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

andymen pisze:Miałem na myśli m.in. to:
Piąte fale w postaci ukośnych trójkątów

Elliott stwierdził także, że czasami piąte fale są ukośnie położonymi trójkątami. Formacja taka składa się z pięciu fal, każda z tych fal jest ruchem trzyfazowym, a czwarta fala może zejść poniżej szczytu fali pierwszej. Formacja ta jest stosunkowo rzadka, ale zawsze następuje po niej gwałtowny ruch cen w kierunku przeciwnym do nachylenia trójkąta.
jeżeli miałeś na myśli to Ok ale źle narysowałeś

zobaczymy czy teraz z poziomu 4560 zejdziemy w dół

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

trader Max pisze:

Nie wiem, co może być źle z tym trójkątem. Poza tym powtarzam to po raz któryś w dzienniku. Trójkąt korekcyjny oznacza się ABCDE, a początkowy lub końcowy 12345. Chyba nie wymaga to dodatkowego objaśniania. :D
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

andymen pisze:
trader Max pisze:

Nie wiem, co może być źle z tym trójkątem. Poza tym powtarzam to po raz któryś w dzienniku. Trójkąt korekcyjny oznacza się ABCDE, a początkowy lub końcowy 12345. Chyba nie wymaga to dodatkowego objaśniania. :D
Czy jeszcze masz S ?

ODPOWIEDZ