Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

trader Max pisze: a ja podniosę swoje TP do 4660
Max byłem pewny, że Twój long to już historia, a Ty nawet podnosisz TP. Mam nadzieję, że nie skończy się to MC :lol:
Oczywiście żartowałem.
Niemniej uważam, że przyznanie się do błędu powinno traderom sprawiać mniej problemu, bo upór w tym fachu akurat nie jest niczym pożądanym. Jestem w longu, nie wyszło, trudno, wchodzę w shorta. No ale widzę, że muszę się jeszcze wiele się od Ciebie nauczyć. :shock:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Dość wysoko podeszła ta korekta, dorzucam longa

WEJŚCIE NR 7

Long 1,4448
SL 1,4463
TARGET 1,4300

ZYSK
cała pozycja -15 pipsów

To było wejście smoka. :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

andymen pisze: Max byłem pewny, że Twój long to już historia, a Ty nawet podnosisz TP. Mam nadzieję, że nie skończy się to MC :lol:
Oczywiście żartowałem.
Niemniej uważam, że przyznanie się do błędu powinno traderom sprawiać mniej problemu, bo upór w tym fachu akurat nie jest niczym pożądanym. Jestem w longu, nie wyszło, trudno, wchodzę w shorta. No ale widzę, że muszę się jeszcze wiele się od Ciebie nauczyć. :shock:
Zanim Max mnie ubiegnie, przyznaję, że myliłem się do tej struktury. Sorry Max.
Z racji tego, że ostatnia fala jest pięcioczłonowa raczej mamy do czynienia z falą (i). Dopuszczałem tu jeszcze trójkąt, ale obecna fala (i) musiałaby być trójczłonowa. Więc odpada. Zostawiłem shorta z zamiarem zamknięcia go na fali (ii), a potem zgodnie z tym co napisałem wyżej włączam się do longa na fali (iii).
:o
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

ciąg dalszy

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

pmleczko pisze:ciąg dalszy
Dla Piotra to zwykła formalność, ale dla mnie geniusz. Mimo, że wcześniej brałem pod uwagę wydłużoną falę 3, to już po pojawieniu się kilku impulsów w dół ta koncepcja dla mnie nie miała prawa bytu. I tak zapatrzyłem się na piątkę, że nawet nie brałem pod uwagę możliwości korekty na czwórce.
Jak popatrzę teraz na wykres, to takie proste i oczywiste, ale wcześniej tak nie było. Dziwię się jak ja w ogóle zarabiam :roll:
W każdym razie wielkie dzięki, bo jeśli wrzucisz jeszcze parę wykresów, to będę zobligowany przelać Ci chociaż skromne 50% zysku.
Ze swojej strony wrzucę chociaż SSI od mojego broka, a ono wciąż określa kierunek w górę.
Proponuję Piotra na syna Elliotta, a ja już od biedy mogę być tym 12 letnim prawnukiem :lol:
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

eur/usd

Nieprzeczytany post autor: trader Max »

H2 trójkąt korekcyjny zwyżkujący
D1 Projection 1.27
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

andymen pisze:WEJŚCIE NR 6

Short 1,4499
SL 1,4520
TARGET 1,4225

ZYSK
I połowa 54 pipsy
II połowa czeka

Z tego co na razie prezentuje nam EUR/USD, to zapowiada się na homeruna :wink: Aż wstyd zamykać tu taki profit, ale nic nie poradzę, taki system. :lol:
Homeruna nie było, a profit skromny.

II połowa 27 pipsów
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

eur/usd

Nieprzeczytany post autor: trader Max »

zastanawiam się czy przy 4588 nie wyjść z L i zapakować S na około 300 pipek w dół ale na razie spoko patrzymy co dalej
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Re: eur/usd

trader Max pisze:zastanawiam się czy przy 4588 nie wyjść z L i zapakować S na około 300 pipek w dół ale na razie spoko patrzymy co dalej
Ja chyba będę kasował każdą falę oddzielnie, bo po raz drugi zostawiłem na stole ok. 100 pipsów :x
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 8

Long 1,4486
SL 1,4456
TARGET 1,4480 (dokładnie wyszedł mi 1,4488, ale Max mógłby oskarżyć mnie o plagiat :wink: )

ZYSK:
cała pozycja -30 pipsów

Mam trochę zastrzeżeń do tego setupu. Przede wszystkim trochę płytka ta korekta i obawiam się, że na fali (ii) też może być trójkąt, a poza tym to piątek :lol:

Ale poza tym to wszystko super :D

Zastrzeżenia się potwierdziły, czyli trójkąt na fali (ii) jest teraz najbardziej prawdopodobną opcją.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 10:35 przez andymen, łącznie zmieniany 2 razy.
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ