trader Max pisze:
jeżeli miałeś na myśli to Ok ale źle narysowałeś
zobaczymy czy teraz z poziomu 4560 zejdziemy w dół
Nie wiem, co może być źle z tym trójkątem. Poza tym powtarzam to po raz któryś w dzienniku. Trójkąt korekcyjny oznacza się ABCDE, a początkowy lub końcowy 12345. Chyba nie wymaga to dodatkowego objaśniania.
Czy jeszcze masz S ?
Tak, połową pozycji
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
andymen pisze:
Nie wiem, co może być źle z tym trójkątem. Poza tym powtarzam to po raz któryś w dzienniku. Trójkąt korekcyjny oznacza się ABCDE, a początkowy lub końcowy 12345. Chyba nie wymaga to dodatkowego objaśniania.
Czy jeszcze masz S ?
Tak, połową pozycji
ja mam L do 4550
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."
Z racji tego, że przebicie trójkąta jest potwierdzone, to wrzucam wersję ostateczną (poprzednia była ładniejsza, ale nieprawidłowa).
Rozumiem Max, że nie ma Cię już w longu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
Wciąż niestety jest trójkowa struktura fal, co może oznaczać, że trójkąt nie jest skończony (choć już przedwcześnie cieszyłem się, że jest inaczej). Szczerze mówiąc nie spodziewałem się tak gwałtownych ruchów i przypłaciłem to wypadnięciem z rynku ze skromnym profitem. Ale jeśli formacja trójkąta się potwierdzi, to będzie szansa na ponowne wejście w shorta gdzieś w okolicy 1,4520.
Brett Steenbarger
Nie miałem czasu wcześniej wrzucić wejścia WEJŚCIE NR 5
Short 1,4453
SL 1,4476
TARGET 1,4160
ZYSK
cała pozycja -23 pipsy
Wracam do starszej pozycji, bo muszę tu dopisać uwagę o złym zarządzaniu pozycją. Zamiast zarobić prawie 100 pipsów straciłem 23.
ZARZĄDZANIE POZYCJĄ NIEDOSTATECZNY
andymen
Miejsce na podpis nauczyciela
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 13:52 przez andymen, łącznie zmieniany 2 razy.
Brett Steenbarger
Z tego co na razie prezentuje nam EUR/USD, to zapowiada się na homeruna Aż wstyd zamykać tu taki profit, ale nic nie poradzę, taki system.
Brett Steenbarger
Całkiem fajnie poszła fala iii. Nie jestem pewien, czy nie będzie dalszego wydłużenia, aczkolwiek niebawem powinna zacząć się iv, więc skalperzy będą mieli szansę na parę pipsów na v. Potem dla tych którzy nie weszli pozostaje jeszcze korekta po której mam zamiar dołożyć parę mikrolotów.
Moja propozycja na chwilę obecną jak poniżej, gdybyście widzieli to inaczej, to dajcie znać.
Brett Steenbarger
Faktycznie pojawiło się wydłużenie i wydaje mi się, ze to już będzie koniec iii, choć zniesienia wskazują poziom 1,4330 jako ten końcowy. Zobaczymy. W każdym razie to co w tej chwili ładnie wygląda, to nałożenie się fibo z poziomami oporu.
EDIT:
Poziom końcowy, to oczywiście poziom zakończenia całej fali (iii), czyli po sekwencji iii, iv i v na fali niższego stopnia.
Dorzucam godzinny, żeby wszystko było jasne.
Brett Steenbarger
andymen pisze:Faktycznie pojawiło się wydłużenie i wydaje mi się, ze to już będzie koniec iii, choć zniesienia wskazują poziom 1,4330 jako ten końcowy. Zobaczymy. W każdym razie to co w tej chwili ładnie wygląda, to nałożenie się fibo z poziomami oporu.
EDIT:
Poziom końcowy, to oczywiście poziom zakończenia całej fali (iii), czyli po sekwencji iii, iv i v na fali niższego stopnia.
Dorzucam godzinny, żeby wszystko było jasne.
a ja podniosę swoje TP do 4660
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."