Dziennik wnuka Elliotta
Mamy chyba w tej chwili do czynienia z trójkątem na fali (v).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
Bo jest to trójkąt w którym każda fala składa się z 3 podfal (3-3-3-3-3). Wyjątkiem jest trójkąt początkowy, który może mieć strukturę 5-3-5-3-5.sober81 pisze:Witam, mam pytanie odnośnie fal 1 i 3 na wykresie 15min. Czemu rysujesz je jako strukturę 3 falową, a nie 5?
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
WEJŚCIE NR 4
Short 1,4514
SL 1,4530
TARGET 1,4115
ZYSK:
I połowa 20 pipsów
II połowa czeka 18 pipsów
Kolejna próba zakończona porażką
Czekamy dalej...
Short 1,4514
SL 1,4530
TARGET 1,4115
ZYSK:
I połowa 20 pipsów
II połowa czeka 18 pipsów
Kolejna próba zakończona porażką

Czekamy dalej...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 16:51 przez andymen, łącznie zmieniany 3 razy.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec
ale struktura 3-3-3-3-3 jest w trójkącie korekcyjnymandymen pisze:Bo jest to trójkąt w którym każda fala składa się z 3 podfal (3-3-3-3-3). Wyjątkiem jest trójkąt początkowy, który może mieć strukturę 5-3-5-3-5.sober81 pisze:Witam, mam pytanie odnośnie fal 1 i 3 na wykresie 15min. Czemu rysujesz je jako strukturę 3 falową, a nie 5?
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."
- trader Max
- Stały bywalec
eur/usd
m30
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."
Miałem na myśli m.in. to:
Piąte fale w postaci ukośnych trójkątów
Elliott stwierdził także, że czasami piąte fale są ukośnie położonymi trójkątami. Formacja taka składa się z pięciu fal, każda z tych fal jest ruchem trzyfazowym, a czwarta fala może zejść poniżej szczytu fali pierwszej. Formacja ta jest stosunkowo rzadka, ale zawsze następuje po niej gwałtowny ruch cen w kierunku przeciwnym do nachylenia trójkąta.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec
jeżeli miałeś na myśli to Ok ale źle narysowałeśandymen pisze:Miałem na myśli m.in. to:Piąte fale w postaci ukośnych trójkątów
Elliott stwierdził także, że czasami piąte fale są ukośnie położonymi trójkątami. Formacja taka składa się z pięciu fal, każda z tych fal jest ruchem trzyfazowym, a czwarta fala może zejść poniżej szczytu fali pierwszej. Formacja ta jest stosunkowo rzadka, ale zawsze następuje po niej gwałtowny ruch cen w kierunku przeciwnym do nachylenia trójkąta.
zobaczymy czy teraz z poziomu 4560 zejdziemy w dół
Nie wiem, co może być źle z tym trójkątem. Poza tym powtarzam to po raz któryś w dzienniku. Trójkąt korekcyjny oznacza się ABCDE, a początkowy lub końcowy 12345. Chyba nie wymaga to dodatkowego objaśniania.trader Max pisze:
jeżeli miałeś na myśli to Ok ale źle narysowałeś

Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec
Czy jeszcze masz S ?andymen pisze:Nie wiem, co może być źle z tym trójkątem. Poza tym powtarzam to po raz któryś w dzienniku. Trójkąt korekcyjny oznacza się ABCDE, a początkowy lub końcowy 12345. Chyba nie wymaga to dodatkowego objaśniania.trader Max pisze:
jeżeli miałeś na myśli to Ok ale źle narysowałeś