Fale Elliotta są podstawą również mojego systemu, ale w sumie oznaczenia nie mają dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. Ale jak mam więcej czasu, to oznaczam, nawet na m1.andymen pisze:Jason zasmucasz mnie, bo to podstawa mojego systemu

Fale Elliotta są podstawą również mojego systemu, ale w sumie oznaczenia nie mają dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. Ale jak mam więcej czasu, to oznaczam, nawet na m1.andymen pisze:Jason zasmucasz mnie, bo to podstawa mojego systemu
W sumie powielę pewnie, to co napisałem wcześniej, ale żeby nauczyć się akrobacji na rowerze, najpierw trzeba nauczyć się na nim jeździćjasonbourne pisze: Fale Elliotta są podstawą również mojego systemu, ale w sumie oznaczenia nie mają dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. Ale jak mam więcej czasu, to oznaczam, nawet na m1.
Witam Andymenandymen pisze:Analiza weekendowa nie dała mi zbyt wielu odpowiedzi, ale jedno wydaje się bardzo prawdopodobne: od poniedziałku powinna pojawić się korekta. Jak głęboka, to już bardziej skomplikowana kwestia. Na wykresach, które zamieszczam biorę pod uwagę nawet 3 możliwości. Dwie z nich traktuję jako podstawowe opcje, a u dołu dziennego zamieszczam alternatywę. Najmniej prawdopodobna wydaje mi się możliwość ostatnia, ale lepiej być na nią przygotowanym.
Dajcie znać, co sądzicie o tych opcjach.
Jakiś czas temu określiłem je w ten sposób http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 240#291240trader Max pisze: Witam Andymen
patrzę na Twoje rys na W1
powiedz mi co z tymi falami zaznaczonymi w prostokącie
jak je potraktować ?
a co myślisz o tym ?andymen pisze:Jakiś czas temu określiłem je w ten sposób http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 240#291240trader Max pisze: Witam Andymen
patrzę na Twoje rys na W1
powiedz mi co z tymi falami zaznaczonymi w prostokącie
jak je potraktować ?
Wydaje mi się, że obie fale B są za bardzo impulsywne. Pierwsza czerwona zawiera kilka tygodni i znosi ok. połowy pierwszej fali impulsu, druga podobnie i jest mniej impulsywna niż następująca po niej C. Po prostu kłóci mi się to z wizerunkiem korekty, ale może to moje ograniczenie, które powinienem wyplenić...trader Max pisze: a co myślisz o tym ?
Widziałbym to tak jak w załączeniu, ale nie podoba mi się trochę ten trójkąt początkowy. Przy czym nie widzę innej możliwości.Pełnomocnik pisze:----------
aha jeszcze to eur/chfmam nadzieje ze Cie nie nadwyrezam
![]()
rozumie ze nastepny ruch to impuls w impulsie przy SR czyli wg mnie fajne miejsce - ustosunkuj sie jak mozesz
jeszcze raz dziex![]()
jeszcze popatrz na ten układandymen pisze:Wydaje mi się, że obie fale B są za bardzo impulsywne. Pierwsza czerwona zawiera kilka tygodni i znosi ok. połowy pierwszej fali impulsu, druga podobnie i jest mniej impulsywna niż następująca po niej C. Po prostu kłóci mi się to z wizerunkiem korekty, ale może to moje ograniczenie, które powinienem wyplenić...trader Max pisze: a co myślisz o tym ?
Oznaczenie Piotra wydaje mi się idealne.trader Max pisze: jeszcze popatrz na ten układ
na tym etapie jakim w tej chwili jest rynek posługiwanie się wykresem H1 to jest błądzenie po omacku to jest dobre na skalp a nie na określenie kierunku i zachowanie rynku średnim terminie . Musisz najpierw określić jaka to jest fala w ogólnym cyklu a jeżeli to zrobisz to dopiero zastanawiać się co do zasięgu tej faliandymen pisze:Oznaczenie Piotra wydaje mi się idealne.trader Max pisze: jeszcze popatrz na ten układ
Natomiast zauważ, że u Ciebie po fali C fala (i) nadal posuwa się w górę, czyli jeśli C (ja uważam, że to może być C lub 3), to musi być wydłużona, a jeśli koniec C, to fala (i) musi być impulsem lub trójkątem początkowym w dół.
Mi ze zniesień wychodzą 2 zony, gdzie fala 3 lub C powinna się skończyć 1,4510-30 i 1,4600-30.
Wydaje mi się, że w pierwszej zonie skończy się fala (iii) i po krótkiej korekcie fala (v) w drugiej stronie zakończy falę 3 lub C.