Fale Elliotta są podstawą również mojego systemu, ale w sumie oznaczenia nie mają dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. Ale jak mam więcej czasu, to oznaczam, nawet na m1.andymen pisze:Jason zasmucasz mnie, bo to podstawa mojego systemu
Dziennik wnuka Elliotta
- jasonbourne
- Pasjonat

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
W sumie powielę pewnie, to co napisałem wcześniej, ale żeby nauczyć się akrobacji na rowerze, najpierw trzeba nauczyć się na nim jeździćjasonbourne pisze: Fale Elliotta są podstawą również mojego systemu, ale w sumie oznaczenia nie mają dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. Ale jak mam więcej czasu, to oznaczam, nawet na m1.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec

Witam Andymenandymen pisze:Analiza weekendowa nie dała mi zbyt wielu odpowiedzi, ale jedno wydaje się bardzo prawdopodobne: od poniedziałku powinna pojawić się korekta. Jak głęboka, to już bardziej skomplikowana kwestia. Na wykresach, które zamieszczam biorę pod uwagę nawet 3 możliwości. Dwie z nich traktuję jako podstawowe opcje, a u dołu dziennego zamieszczam alternatywę. Najmniej prawdopodobna wydaje mi się możliwość ostatnia, ale lepiej być na nią przygotowanym.
Dajcie znać, co sądzicie o tych opcjach.
patrzę na Twoje rys na W1
powiedz mi co z tymi falami zaznaczonymi w prostokącie
jak je potraktować ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."
Jakiś czas temu określiłem je w ten sposób http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 240#291240trader Max pisze: Witam Andymen
jak je potraktować ?
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec

a co myślisz o tym ?andymen pisze:Jakiś czas temu określiłem je w ten sposób http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 240#291240trader Max pisze: Witam Andymen
jak je potraktować ?
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."
Wydaje mi się, że obie fale B są za bardzo impulsywne. Pierwsza czerwona zawiera kilka tygodni i znosi ok. połowy pierwszej fali impulsu, druga podobnie i jest mniej impulsywna niż następująca po niej C. Po prostu kłóci mi się to z wizerunkiem korekty, ale może to moje ograniczenie, które powinienem wyplenić...trader Max pisze: a co myślisz o tym ?
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
Widziałbym to tak jak w załączeniu, ale nie podoba mi się trochę ten trójkąt początkowy. Przy czym nie widzę innej możliwości.Pełnomocnik pisze:----------
aha jeszcze to eur/chfmam nadzieje ze Cie nie nadwyrezam
![]()
rozumie ze nastepny ruch to impuls w impulsie przy SR czyli wg mnie fajne miejsce - ustosunkuj sie jak mozesz
jeszcze raz dziex![]()
Jeśli ktoś ma inną koncepcję, to wrzućcie proszę.
Jeśli chodzi o platformę, to używam Trade Station II.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec

jeszcze popatrz na ten układandymen pisze:Wydaje mi się, że obie fale B są za bardzo impulsywne. Pierwsza czerwona zawiera kilka tygodni i znosi ok. połowy pierwszej fali impulsu, druga podobnie i jest mniej impulsywna niż następująca po niej C. Po prostu kłóci mi się to z wizerunkiem korekty, ale może to moje ograniczenie, które powinienem wyplenić...trader Max pisze: a co myślisz o tym ?
Oznaczenie Piotra wydaje mi się idealne.trader Max pisze: jeszcze popatrz na ten układ
Natomiast zauważ, że u Ciebie po fali C fala (i) nadal posuwa się w górę, czyli jeśli C (ja uważam, że to może być C lub 3), to musi być wydłużona, a jeśli koniec C, to fala (i) musi być impulsem lub trójkątem początkowym w dół.
Mi ze zniesień wychodzą 2 zony, gdzie fala 3 lub C powinna się skończyć 1,4510-30 i 1,4600-30.
Wydaje mi się, że w pierwszej zonie skończy się fala (iii) i po krótkiej korekcie fala (v) w drugiej stronie zakończy falę 3 lub C.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec

na tym etapie jakim w tej chwili jest rynek posługiwanie się wykresem H1 to jest błądzenie po omacku to jest dobre na skalp a nie na określenie kierunku i zachowanie rynku średnim terminie . Musisz najpierw określić jaka to jest fala w ogólnym cyklu a jeżeli to zrobisz to dopiero zastanawiać się co do zasięgu tej faliandymen pisze:Oznaczenie Piotra wydaje mi się idealne.trader Max pisze: jeszcze popatrz na ten układ
Natomiast zauważ, że u Ciebie po fali C fala (i) nadal posuwa się w górę, czyli jeśli C (ja uważam, że to może być C lub 3), to musi być wydłużona, a jeśli koniec C, to fala (i) musi być impulsem lub trójkątem początkowym w dół.
Mi ze zniesień wychodzą 2 zony, gdzie fala 3 lub C powinna się skończyć 1,4510-30 i 1,4600-30.
Wydaje mi się, że w pierwszej zonie skończy się fala (iii) i po krótkiej korekcie fala (v) w drugiej stronie zakończy falę 3 lub C.
w/g Ciebie co to jest za fala ?