Price Action - Asmodeus8 Journal
Setup jak najbardziej. 134 to oczywiste pierwsze miejsce. Gdyby nie moja tendencja do bycia bykiem na funcie i w miarę niezły luty to bym pewnie bral wszystko ze stołu. Ale teraz zaryzykuje.
Kiedy doszło do 134 stop wylądował na 132.800 i liczę ze cena "zahaczy" sie (znajdzie wsparcie) na 133.500
Wstępnie kombinuje okolice 134.500 idealnie 135.300.
Zobaczymy
Kiedy doszło do 134 stop wylądował na 132.800 i liczę ze cena "zahaczy" sie (znajdzie wsparcie) na 133.500
Wstępnie kombinuje okolice 134.500 idealnie 135.300.
Zobaczymy
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Witam, obserwuje ktoś edka? Wydaje mnie się, że dziennym tworzy się formacja harmoniczna. narysowałem sobie dwie projekcje pkt. D:
1. za pierwszą przemawia konfluencja fibo i LT
2. za drugą zgromadzenie fibo
w obu przypadkach znalazłyby się również poziomy s/r, choć właśnie odbilismy sie od szczytu z drugiego lutego, pytanie tylko czy uda nam się przez niego w niedługim czasie przebić? Ale myślę, że szanse są, gdyż na spadki dużo miejsca niema - lokalne wsparcie w okolicach 3715-3740 .
Co o tym sądzicie?
1. za pierwszą przemawia konfluencja fibo i LT
2. za drugą zgromadzenie fibo
w obu przypadkach znalazłyby się również poziomy s/r, choć właśnie odbilismy sie od szczytu z drugiego lutego, pytanie tylko czy uda nam się przez niego w niedługim czasie przebić? Ale myślę, że szanse są, gdyż na spadki dużo miejsca niema - lokalne wsparcie w okolicach 3715-3740 .
Co o tym sądzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mylić się jest rzeczą ludzką.
RR do baniFesiek pisze:Asmo w L a ja tu S widzę. Co sądzicie o takim Setupie, po za oczywiście tym, że RR do bani.asmodeus8 pisze: Zaczniesz widzieć pewne rzeczy.

Zostawiam stopa na miejscu i czekam na nieubłagane, może dywergencja z fibbsami i wsparciem mnie obroni.
Trzeba bedzie wziasc na klatę

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
witajcie RJEBIATA 
<script src='http://img34.imageshack.us/shareable/?i=cabel.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>
</noscript>
<script src='http://img263.imageshack.us/shareable/? ... m.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>
</noscript>
takie propozycje mam i będę zagrywał

<script src='http://img34.imageshack.us/shareable/?i=cabel.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>

<script src='http://img263.imageshack.us/shareable/? ... m.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>

takie propozycje mam i będę zagrywał

rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu
- Pełnomocnik
- Pasjonat
GBP/JPY -27 pip
Stop lykniety. Jeśli mam wyciągnąć wnioski z tego zagrania bedzie to:
W niedziele namierzyliśmy z Pełnomocnikiem EUR/CHF GBP/CHF i EUR/GBP poprawnie lokalizując TP.
Bez niespodzianek, wszystkie pary łącznie z GBP/JPY trafiły w pierwsze TP.
Dopisuje sobie na razie do dziennika:
TP pierwszy S/R
Zabawa w średnioterminowe, jak depo dojdzie do £30k.
Szybkie jednodniowe skalpy z dziennych to jest to co działa dla mnie najlepiej.
Niech statystyka zrobi resztę.
Amen.
Happy Trading
Stop lykniety. Jeśli mam wyciągnąć wnioski z tego zagrania bedzie to:
- Przesuwanie SL jak najszybciej sprawdza sie w pozycjach o TP jako pierwszy S/R
Jeśli bawisz sie w "inwestora" nie przesuwasz SL tak szybko i dajesz cenie sie pobujać.
W niedziele namierzyliśmy z Pełnomocnikiem EUR/CHF GBP/CHF i EUR/GBP poprawnie lokalizując TP.
Bez niespodzianek, wszystkie pary łącznie z GBP/JPY trafiły w pierwsze TP.
Dopisuje sobie na razie do dziennika:
TP pierwszy S/R

Zabawa w średnioterminowe, jak depo dojdzie do £30k.
Szybkie jednodniowe skalpy z dziennych to jest to co działa dla mnie najlepiej.
Niech statystyka zrobi resztę.
Amen.
Happy Trading

Juz nie straszPełnomocnik pisze:Pablo78
Jak to Asmo zgrabnie ujmuje - sikasz pod wiatr...![]()
Co byś sobie nogawek nie pomoczył...![]()
edit - tez poluje na kabla ale UP gdzieś tak z poziomu 1.61500
a Ty pewnie masz tam TP...?
Jak narazie idzie w twoją srone..

Wszystkie moje straty w tym roku brały sie z nie brania zysku na pierwszym TP.
(ewentualnie minięciu go minimalnie).
Wszystkie osiągnęły pierwszy TP.
Wnioski nasuwają mi sie same.
Happy trading : )
Cos nad czym musze popracować.
Pa na dziennych maja tendencje do przebicia formacji a potem powrotu i testowania nowego S/R
GBP/JPY
Zielony Box (engoulifing), złamanie i retest (czerwone strzałki)

Jak wiadomo mankamentem tego systemu jest duzy SL i RR.
Gdyby połączyć dzienne świece, z szukaniem wejść z mniejszego TF na reteście formacji. I brać zyski na pierwszym dziennym TP.
System może okazać się morderczy.
Mam prośbę dla zainteresowanych. Czy ktoś może wybrac dwie pary i zrobić back test, do mniej więcej marca 2010? Proszę o kontakt na Priv.
Pa na dziennych maja tendencje do przebicia formacji a potem powrotu i testowania nowego S/R
GBP/JPY
Zielony Box (engoulifing), złamanie i retest (czerwone strzałki)

Jak wiadomo mankamentem tego systemu jest duzy SL i RR.
Gdyby połączyć dzienne świece, z szukaniem wejść z mniejszego TF na reteście formacji. I brać zyski na pierwszym dziennym TP.
System może okazać się morderczy.
Mam prośbę dla zainteresowanych. Czy ktoś może wybrac dwie pary i zrobić back test, do mniej więcej marca 2010? Proszę o kontakt na Priv.
- inwestor86
- Pasjonat