Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Johnny pisze:Cześć
CHF/ JPY chyba jest wart przyjrzenia się?
Pozdrawiam
Moim zdaniem ta para jeszcze po przebiciu tego oporu może trochę pójść do góry. I dopiero tam zrobić większą korektę. Moją analizę możesz zobaczyć tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 6&start=10
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

GBP_USD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Witam,

no cóż, nietoperz na USD_CAD okazał się super i można było zarobić dobrze ponad 100 pipów.
Teraz ten motyl, który mi się rysuje, wydaje mi się mało prawdopodobny, bo funt jest byczy w stosunku do dolara tylko dzisiaj jakoś dziwnie było nerwowo. W każdym razie wychodzi, że jakby się motyl miał zrealizować, to potencjalny sygnał zakupu mielibyśmy w okolicach 1.6060, plus możliwe wsparcie właśnie w tych okolicach, ale.. raczej to nie przejdzie, bo kurs silnie odbił od zwykłego zniesienia fibo w okolicach 61,8.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ronin_n
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ronin_n »

Witam,
dziś rano na eurchf zbudował mi się taki setup. Poproszę o komentarz. Gdyby zagrać to w L to trochę przeciw trendowi - bardzo długiemu.
Poza tym jeszcze dwa miejsca na innych parach.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Witam

EUR/AUD

okazało się zrobić to co od niego oczekiwałem. Cena ładnie doszła do TP
+ 130 pipek 8)
co zwiększyło stan mojego konta o 4% przy ryzyku 2% więc w normie :D
Tydzen oceniam jako bardzo dobry, depo zwiąkszyło sie o 10,5% :lol:

Pozdrawiam i życze udanego weekendu :wink:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Pełnomocnik pisze:Witam

EUR/AUD

okazało się zrobić to co od niego oczekiwałem. Cena ładnie doszła do TP
+ 130 pipek
Good job tak trzymać. Gratki i oby tak dalej.

Mam pytanie również. Fajnie dałby zarobić setup na GBP/AUD ok. 400 pipsów. Tylko tak naprawdę żadnego sygnału nie było, czy to pin bar czy engoulfing. Może ktoś mógłby jakoś tak sensownie wytłumaczyć czemu cena tak sobie poszła w dół oprócz tego, że natrafiła na opór? Chodzi mi o to, że może zaistniała jakaś formacja, o której w tym wątku nie było mowy a pozwoliłaby wejść w dobry trade? Ja na h4 ani na D1 nic nie widziałem ale jednak ludzie na podstawi czegoś zaczęli wyprzedaż.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Mam pytanie również. Fajnie dałby zarobić setup na GBP/AUD ok. 400 pipsów. Tylko tak naprawdę żadnego sygnału nie było, czy to pin bar czy engoulfing. Może ktoś mógłby jakoś tak sensownie wytłumaczyć czemu cena tak sobie poszła w dół oprócz tego, że natrafiła na opór? Chodzi mi o to, że może zaistniała jakaś formacja, o której w tym wątku nie było mowy a pozwoliłaby wejść w dobry trade? Ja na h4 ani na D1 nic nie widziałem ale jednak ludzie na podstawi czegoś zaczęli wyprzedaż.

Jak to nic nie widzisz....?
na D1 pin na H4 objęcie bessy, co prawda S/R u mnie troche wyżej niz reakcja ceny dlatego ja bym odpuscił. poza tym dywergencja, MA.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No niestety mimo wszystko nie widzę to jako pewny trade. Przedstawiam zrzuty.

D1: Jakiś Pin jest ale w ogóle takie piny nie przemawiają do mnie, po pierwsze week jest bardzo mały i ciało nawet duże i nie zamyka się w ciele poprzedniej świecy. Dywergencja chyba też jest lepiej jak znajduję się powyżej 80. I tak naprawdę ciężko określić kiedy wejść w ten trade czy pod dolnym weekm kilka pipsów czy kilka pipsów pod zamknięciem świecy?

H4: Czy na H4 występuje objęcie? Mi się wydawało, że week poprzedniej świecy również musi być objęty przez następną świecę w całości wówczas mamy engoulfing. Poza tym po tym objęciu nastąpił Pin bar na buy. Na H4 wystąpiła dywergencja więc jeżeli chodzi o to, to OK.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Czerwinek
Pełnomocnik pisze:S/R u mnie troche wyżej niz reakcja ceny dlatego ja bym odpuscił.
wcale nie twierdze ze to było ,,pewne,,

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

EUR/CAD oczywiście wystopowany po przebiciu 23.6 161 pip z reszta pozycji.

Czas na podsumowanie.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie.

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

LUTY 2011

W tym miesiącu było az 6 trejdow. Jak na mnie to i tak znaczy, ze było intensywnie : )

MM – 3%

GBP/CAD - Krotka jednodniowa pozycja 130 pip + 3.9%
EUR/JPY - Ten co mina TP o parę pipsow -55 pip – 1%
GBP/USD – Strasznie męczący, przedwczesne wzięcie zysków 73 pip + 1.6 %
USD/JPY – Nawet nie chce mi się wspominać, błazenada - 50pip – 0.01%
AUD/USD – Szybki, konkretny – 95 pip + 3.7%
EUR/CAD – Najlepszy trade, który uratował mi bilans.(maly SL wysoki TP) Polowa pozycji 323 pip reszta 161 pip + 7,6%

Win to loss ratio: 66.6% (lol) Mimo ze pozycja na USD/JPY była minimalna wliczę tego trejda z przyzwoitości.

Total MROI: 16.4% (luty)
Total AROI: 22.22% (2011)

Niezły miesiąc ale mogło być jeszcze mniej tych trejdow. 3 najlepsze w zupełności by wystarczyły.

Jak wszyscy widza PA w moim wykonaniu charakteryzuje się:
  • Wysoka skutecznością (66.6% to nie ideał ).
    Jak najszybszym przesuwaniem stopa na BE.
    Cieciem lossow.
    Przede wszystkim ochrona kapitału.
Minusy to:
  • R:R czasem mniejszy niż 1:1, stad ta wybredność i stawianie na skuteczność.
    Duze SL
Mam nadzieje ze widać: malo tradów,nie siedzisz non stop przed kompem ale return tez może być.

Happy Trading i zaczynamy marzec : )
Ostatnio zmieniony 28 lut 2011, 07:50 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 1 raz.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

ODPOWIEDZ