Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

Pełnomocnik pisze:Pablo78

skalp z H4...?

wchodzilem na pinie z H1 :wink:
tak sobie pomyslałem :wink: nie wiem ajki masz spread na tej parze u mnie w XTB jest qwa 12!!!! złodzieje:D
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Pablo78 pisze:tak sobie pomyslałem nie wiem ajki masz spread na tej parze u mnie w XTB jest qwa 12!!!! złodzieje:D

Fakt ze spredem przesadzają ja mam 6 pipek
ale na niektórych ma 12 a nawet 30... :x

edit - swoją drogą moznaby na forum zrobić taki ranking brokerów ze wzgledu na spred..
Jakby nie patrzeć to są nasze pieniądze... :evil:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 21:26 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 2 razy.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Johnny pisze:Cześć
zbyszek_w napisał
A tymczasem kurs idzie dalej i, jeżeli dotrze w okolice 0,9955 będziemy mieli możliwość zaistnienia formacji kraba
Doszło :doh:
Pozdrawiam
Fajnie, że zarobiłeś. Ja na pewno mniej- nie mam przekonania do swoich wykresów i brak mi cierpliwości, ale każdy zarobek cieszy. Teraz, jakbym był w pozycji to bym zamykał. Moim zdaniem ten krab to też ściema, tak jak wcześniej Gartley. Kurs nie ma gdzie spadać, a tu się raczej szykuje rakieta w górę.
Pozdrawiam :lol:

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć Zbyszek_w
Fajnie, że zarobiłeś.
, dzięki za życzliwość, ale ja tego nie grałem, nawet się nie spodziewałem, że górny cień dotrze tam gdzie wskazałeś(Szacun). Tamten wykres z wczoraj nie dawał mi nawet szans na przewidzenie z większym pradopodobieństwem kierunku ruchu ceny, ale z daily ustalałem sobie, myślałem że z większym pp. pójdzie w dół. Przy moim stanie wiedzy lepiej omijać takie sytuacje. I na dziennym i na tygodniowym niezdecydowanie :| . Choć na tygodniowym jest póki co Engulfing
Pozdrawiam

Johnny
Gaduła
Gaduła

Cześć
USD/ CHF chyba jest wart przyjrzenia się?
Pozdrawiam

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

USD/ CHF chyba jest wart przyjrzenia się?
Pozdrawiam
Ja bym uważał. Najpierw trzeba poczekać co się stanie na EUR_USD, a dopiero potem zerkać ma franka. . Dzisiaj próbowałem tu łapać dołek i o mało się nie przejechałem.. Z perspektywy PA nie ma żadnego sygnału., chyba, że dwa dolne cienie na wykresie 4H uznamy za potencjalne wsparcie w rejonie 0,9300.., ale zdaje mi się, że tu najpierw powinien być jakieś false break, potem pin bar i wtedy można się zastanowić.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Jak dla mnie tam już był false break tyle że strefy s/r w okolicach 9320-9330 i do tego u mnie jest mocny sygnał w postaci pina w górę. Będę myślał o longu w okolicach połowy pina.
pozdrawiam
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Johnny
Gaduła
Gaduła

Cześć
Zbyszek_w napisał:
Najpierw trzeba poczekać co się stanie na EUR_USD, a dopiero potem zerkać ma franka.
Możesz napisać czemu tak akurat?, pytam bo za dużo nie wiem o powiązaniu par walutowych.
Ja się kierowałem przy USD/ CHF:
Dywergencją na Macd i potrójnym dołkiem (dnem), jak to wyjdzie to liczę na dłuższy ruch (runner(chyba nie))
Pozdrawiam
ChciwośćNiecierpliwośćBrak rozsądkuSzybie realizacje zyskuDuże stratyBrak:reakcji;planu;reguł;MM;sprawdzaniaR/R;ustawiania SL;znajomości siebie;wypoczynku;obiektywizmu,Zmiana systemu na żywoOvertradingOverleverageTF5minReakcja na bodźce zewnętrzne.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Zbyszek_w napisał:
Najpierw trzeba poczekać co się stanie na EUR_USD, a dopiero potem zerkać ma franka.
Możesz napisać czemu tak akurat?, pytam bo za dużo nie wiem o powiązaniu par walutowych.
Ja się kierowałem przy USD/ CHF:
Dywergencją na Macd i potrójnym dołkiem (dnem), jak to wyjdzie to liczę na dłuższy ruch (runner(chyba nie))
Pozdrawiam
Gram na forex od 1,5 miesiąca, więc wiem też bardzo mało... , ale słyszałem w jakimś klipie wideo (chyba Sebastian Urbański) o wewnętrznym powiązaniu tych par. Jak znajdę, podeślę link..

Damian_GTK

Może masz rację.. ale nie widzę żadnej formacji harmonicznej, a ostatnio ich obecność daje więcej odwagi do podjęcia ryzyka szczególnie wtedy, gdy zamierzam grać w opozycji do długoterminowego trendu.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

commax pisze:A to od mikołaja.
Sidła zastawione, co będzie zobaczymy.

Obrazek
widać, że tym razem zadziałał fajnie poziom 1.618

ODPOWIEDZ