tak sobie pomyslałemPełnomocnik pisze:Pablo78
skalp z H4...?
wchodzilem na pinie z H1

Pablo78 pisze:tak sobie pomyslałem nie wiem ajki masz spread na tej parze u mnie w XTB jest qwa 12!!!! złodzieje:D
Fajnie, że zarobiłeś. Ja na pewno mniej- nie mam przekonania do swoich wykresów i brak mi cierpliwości, ale każdy zarobek cieszy. Teraz, jakbym był w pozycji to bym zamykał. Moim zdaniem ten krab to też ściema, tak jak wcześniej Gartley. Kurs nie ma gdzie spadać, a tu się raczej szykuje rakieta w górę.Johnny pisze:Cześć
zbyszek_w napisałDoszłoA tymczasem kurs idzie dalej i, jeżeli dotrze w okolice 0,9955 będziemy mieli możliwość zaistnienia formacji kraba![]()
Pozdrawiam
, dzięki za życzliwość, ale ja tego nie grałem, nawet się nie spodziewałem, że górny cień dotrze tam gdzie wskazałeś(Szacun). Tamten wykres z wczoraj nie dawał mi nawet szans na przewidzenie z większym pradopodobieństwem kierunku ruchu ceny, ale z daily ustalałem sobie, myślałem że z większym pp. pójdzie w dół. Przy moim stanie wiedzy lepiej omijać takie sytuacje. I na dziennym i na tygodniowym niezdecydowanieFajnie, że zarobiłeś.
Ja bym uważał. Najpierw trzeba poczekać co się stanie na EUR_USD, a dopiero potem zerkać ma franka. . Dzisiaj próbowałem tu łapać dołek i o mało się nie przejechałem.. Z perspektywy PA nie ma żadnego sygnału., chyba, że dwa dolne cienie na wykresie 4H uznamy za potencjalne wsparcie w rejonie 0,9300.., ale zdaje mi się, że tu najpierw powinien być jakieś false break, potem pin bar i wtedy można się zastanowić.Johnny pisze:Cześć
USD/ CHF chyba jest wart przyjrzenia się?
Pozdrawiam
Możesz napisać czemu tak akurat?, pytam bo za dużo nie wiem o powiązaniu par walutowych.Najpierw trzeba poczekać co się stanie na EUR_USD, a dopiero potem zerkać ma franka.
Gram na forex od 1,5 miesiąca, więc wiem też bardzo mało... , ale słyszałem w jakimś klipie wideo (chyba Sebastian Urbański) o wewnętrznym powiązaniu tych par. Jak znajdę, podeślę link..Johnny pisze:Cześć
Zbyszek_w napisał:Możesz napisać czemu tak akurat?, pytam bo za dużo nie wiem o powiązaniu par walutowych.Najpierw trzeba poczekać co się stanie na EUR_USD, a dopiero potem zerkać ma franka.
Ja się kierowałem przy USD/ CHF:
Dywergencją na Macd i potrójnym dołkiem (dnem), jak to wyjdzie to liczę na dłuższy ruch (runner(chyba nie))
Pozdrawiam