zbyszek_w pisze:asmodeus8 pisze:
Koniec z obgryzaniem paznokci - done.
Koniec lizaniem wieczek po jogurtach - done.
Happy Trading

To ci się naprawdę chwali, szczególnie jeżeli chodzi o jogurtowe wieczka, bo--- LIZACZOM WIECZEK JOGURTOWYCH MÓWIMY STANOWCZE NIE!!
A teraz z innej beczki -- imponuje mi twoje konserwatywne podejście do trejdowania. Mi trudno utrzymać umiar.. Więc , jeżeli można cię poprosić, -- gdzie zastawiasz obecnie swoje cierpliwe sieci? Prośbę swoją motywuję nieobecnością commaxa, który .. dawał nam tutaj nadzieję na lepsze jutro
Ja ze swojej strony przyznaję, że w miarę akceptuję ryzyko grania przeciw trendowi na AUD_USD, tj. chcę zaryzykować shorta jak (i jeżeli) kurs liźnie 1.0274.(spadkowy motyl być może)
Rysuneczek wyjaśnia dlaczego..
Druga prośba jest taka oto - czy jest możliwe , byś dał parę wskazówek na temat "kto jest kim" na wątku james 16, tj. kto twoim zdaniem ma największe doświadczenie, kto cię inspirował najbardziej.. Po prostu próbuję czytać i w ogromnie stron i tematów czuję się nieco zagubiony.
Pozdrawiam
No właśnie gdzie wsiąkł Commax? Fani wszelkich latających ustrojstw niecierpliwie czekaja , na motyle, nietoperze, kolibry i ptaki Do- Do : )
Ja o harmonijkach nie mam zielonego pojęcia i powiem ze na AUD/USD na razie nie widzę nic.
Jeśli
akceptujesz ryzyko to ok.
Słuchaj mnie uważnie bo nie będę powtarzać. Jedna z
najważniejszych umiejętności jakie rozwija trading jest
podejmowanie decyzji i branie za nie odpowiedzialności. Nie boisz się wziasc tego na swoje bary. Wszystkie serwisy w rodzaju płatnych sygnałów pozbawiają cie okazji rozwijania tej umiejętności.
Dostajesz rybę a nie wędkę . Jak wygrywasz uważasz ze to twoja zasługa bo pociągnąłeś za spust, jak przegrasz zwalasz winę na źródło. Wszystko to mija się z celem.
Nie bój się brać odpowiedzialności.
Na tym wątku staram się być uczciwy w tym co robie i w tym czego was uczę. Dlatego daje wam wędkę a nie rybę. Nikt za was nie wykona codziennej żmudnej roboty sprawdzania co się dzieje, brania odpowiedzialności na swoje bary i brania strat. Ale życzę wam jak najlepiej : )
Co do sygnałów, nie powiem żebyś zerkną na GBP/JPY ponieważ:
- Za sygnały buli się ciężkie pieniądze : )
Nie mam licencji ani żadnych innych uprawnień do dawania porad inwestycyjnych.
Na razie może być trochę za późno
Tak ze stary, do roboty : )
Happy trading : )
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas