Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Asmo graty :). Mam nadzieję, że podsumowania będziesz robił cyklicznie, czyli co miesiąc :)

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

MM – 3%
To znaczy ,że na każdą transakcję ryzykujesz 3% depozytu ? Mówisz ,że masz rr niebyt dobre , także to by się chyba zgadzało .

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

macche pisze:
MM – 3%
To znaczy ,że na każdą transakcję ryzykujesz 3% depozytu ? Mówisz ,że masz rr niebyt dobre , także to by się chyba zgadzało .
Takie zycie.

RR to nie to samo co MM, musze miec wysoka skutecznosc.
Technicznie moze sie zdarzyc wiele przegranych pod rzad dlatego caly czas pracuje zeby wybierac najlepsze.

Ot, taki system.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Asmo graty :). Mam nadzieję, że podsumowania będziesz robił cyklicznie, czyli co miesiąc :)

Dziki Max,taka mode zauwazylem na "lajfstajlowodezajnowych" - blogach.

Cos w stylu podsumowanie celow na miesiac:

Koniec z obgryzaniem paznokci - done.
Koniec lizaniem wieczek po jogurtach - done.

No narazie fajnie ze dobrze to wyglada.

Styczen byl niesamowity bo mialem 100% skutecznosci.

...
..
.

1 trade lol

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

asmodeus8 pisze:

To ci się naprawdę chwali, szczególnie jeżeli chodzi o jogurtowe wieczka, bo--- LIZACZOM WIECZEK JOGURTOWYCH MÓWIMY STANOWCZE NIE!!

A teraz z innej beczki -- imponuje mi twoje konserwatywne podejście do trejdowania. Mi trudno utrzymać umiar.. Więc , jeżeli można cię poprosić, -- gdzie zastawiasz obecnie swoje cierpliwe sieci? Prośbę swoją motywuję nieobecnością commaxa, który .. dawał nam tutaj nadzieję na lepsze jutro :lol:

Ja ze swojej strony przyznaję, że w miarę akceptuję ryzyko grania przeciw trendowi na AUD_USD, tj. chcę zaryzykować shorta jak (i jeżeli) kurs liźnie 1.0274.(spadkowy motyl być może)
Rysuneczek wyjaśnia dlaczego..

Druga prośba jest taka oto - czy jest możliwe , byś dał parę wskazówek na temat "kto jest kim" na wątku james 16, tj. kto twoim zdaniem ma największe doświadczenie, kto cię inspirował najbardziej.. Po prostu próbuję czytać i w ogromnie stron i tematów czuję się nieco zagubiony.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

zbyszek_w pisze:
asmodeus8 pisze:

To ci się naprawdę chwali, szczególnie jeżeli chodzi o jogurtowe wieczka, bo--- LIZACZOM WIECZEK JOGURTOWYCH MÓWIMY STANOWCZE NIE!!

A teraz z innej beczki -- imponuje mi twoje konserwatywne podejście do trejdowania. Mi trudno utrzymać umiar.. Więc , jeżeli można cię poprosić, -- gdzie zastawiasz obecnie swoje cierpliwe sieci? Prośbę swoją motywuję nieobecnością commaxa, który .. dawał nam tutaj nadzieję na lepsze jutro :lol:

Ja ze swojej strony przyznaję, że w miarę akceptuję ryzyko grania przeciw trendowi na AUD_USD, tj. chcę zaryzykować shorta jak (i jeżeli) kurs liźnie 1.0274.(spadkowy motyl być może)

Druga prośba jest taka oto - czy jest możliwe , byś dał parę wskazówek na temat "kto jest kim" na wątku james 16, tj. kto twoim zdaniem ma największe doświadczenie, kto cię inspirował najbardziej.. Po prostu próbuję czytać i w ogromnie stron i tematów czuję się nieco zagubiony.

Pozdrawiam
No właśnie gdzie wsiąkł Commax? Fani wszelkich latających ustrojstw niecierpliwie czekaja , na motyle, nietoperze, kolibry i ptaki Do- Do : )

Ja o harmonijkach nie mam zielonego pojęcia i powiem ze na AUD/USD na razie nie widzę nic.

Jeśli akceptujesz ryzyko to ok.

Słuchaj mnie uważnie bo nie będę powtarzać. Jedna z najważniejszych umiejętności jakie rozwija trading jest podejmowanie decyzji i branie za nie odpowiedzialności. Nie boisz się wziasc tego na swoje bary. Wszystkie serwisy w rodzaju płatnych sygnałów pozbawiają cie okazji rozwijania tej umiejętności. Dostajesz rybę a nie wędkę . Jak wygrywasz uważasz ze to twoja zasługa bo pociągnąłeś za spust, jak przegrasz zwalasz winę na źródło. Wszystko to mija się z celem.

Nie bój się brać odpowiedzialności.

Na tym wątku staram się być uczciwy w tym co robie i w tym czego was uczę. Dlatego daje wam wędkę a nie rybę. Nikt za was nie wykona codziennej żmudnej roboty sprawdzania co się dzieje, brania odpowiedzialności na swoje bary i brania strat. Ale życzę wam jak najlepiej : )

Co do sygnałów, nie powiem żebyś zerkną na GBP/JPY ponieważ:
  • Za sygnały buli się ciężkie pieniądze : )
    Nie mam licencji ani żadnych innych uprawnień do dawania porad inwestycyjnych.
    Na razie może być trochę za późno
Tak ze stary, do roboty : )

Happy trading : )

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

zbyszek_w pisze: Ja ze swojej strony przyznaję, że w miarę akceptuję ryzyko grania przeciw trendowi na AUD_USD, tj. chcę zaryzykować shorta jak (i jeżeli) kurs liźnie 1.0274.(spadkowy motyl być może)
Witam,
myślę podobnie, ale pkt. D umieściłem w innym miejscu. Ten "niższy" zbiega się ze szczytem z 31 grudnia zeszłego roku, a drugi to juz tylko fibo. Rozważania zamieściłem na rysunku.
Asmo gratuluję ladnego wyniku :564: , ja niestesty sczyściłem sobie trochę konto ;) Na 8 transakcji aż 6 stratnych... zresztą, cała historia na myfxbooku jest.
Ale cóż,postaram sie aby ten miesiąc był lepszy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Asmo,
a więc podsumujmy:
LIZACZOM WIECZEK JOGURTOWYCH MÓWIMY STANOWCZE NIE!!
BEZKRYTYCZNYM KONSUMENTOM PAZNOKCI- TAKŻE!
WYMUSZACZOM BEZPŁATNYCH PORAD INWESTYCYJNYCH- JAK NAJBARDZIEJ - STANOWCZE NIE :lol:

Ps. Tak na marginesie.. nie do końca o to mi chodziło.. :oops: Chodzi o to, że jak rybak mówi, gdzie wstępnie zakłada sieci, nie mówi, czy i kiedy będzie ryba, oraz co wędkarz ma zrobić ze swoją wędką, ale za wszystkie fajne i edukacyjne uwagi naprawdę wielkie dzięki.. Sztuka akceptacji ryzyka -- ciągle przede mną, choć nieco się zgrywam, że już umiem... .. :roll:

whisper

ciekawa analiza i.. życzę, by marzec był pozytywnym przełomem w twoim tradingu.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

zbyszek_w pisze: Ps. Tak na marginesie.. nie do końca o to mi chodziło.. :oops: Chodzi o to, że jak rybak mówi, gdzie wstępnie zakłada sieci, nie mówi, czy i kiedy będzie ryba, oraz co wędkarz ma zrobić ze swoją wędką,

ciekawa analiza i.. życzę, by marzec był pozytywnym przełomem w twoim tradingu.
asmodeus8 pisze:Co do sygnałów, nie powiem żebyś zerkną na GBP/JPY ponieważ:

Obrazek

Widzisz ale co to za różnica czy powiem czy nie powiem. Dopiero szukając samemu. Zaczniesz widzieć pewne rzeczy.

To przychodzi z czasem (spedzonym przed wykresami)

Cierpliwości.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Ciekawy setup Asmo, zauważyłem również ten trade ale wydaje mi się, że bardzo mały TP wychodzi. Jaki jest Twój TP, patrzysz co się dzieje w okolicach 134? Czy wchodzisz na 134? Ale engoulfing piękny i jeszcze piękniejsza dywergencja, szkoda, że cena wczoraj aż tak poszła do góry, przez co dzisiejsze zagranie da mniej ugrać, ale najważniejsze, że to "pewny" trade i zawsze te 70-80 pipsów do przodu :)
Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ODPOWIEDZ