Price Action - Asmodeus8 Journal
Aha,od siebie polecę ten kanał, napewno warto posłuchać co maja dopowiedzenia bo podane jest w bardzo dobrej formie.
http://www.youtube.com/user/marketvisiontv
http://www.youtube.com/user/marketvisiontv
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Już około 4 miesiące temu codziennie sprawdzałem ich analizy, nawet byłem zarejestrowany na ich stronie. Jednak muszę szczerze napisać, że mieli bardzo małą sprawdzalność jeżeli chodzi o intraday.
Ale naprzykład fajnie fale wyznaczali więc komuś może się przydać, jeżeli jednak chodzi o sugerowanie się ich rekomendacjami do ja zdecydowanie odradzam, chociaż tak jak napisałeś przedstawiają analizy w bardzo fajnej formie i można czasem z nich skorzystać.
Ale naprzykład fajnie fale wyznaczali więc komuś może się przydać, jeżeli jednak chodzi o sugerowanie się ich rekomendacjami do ja zdecydowanie odradzam, chociaż tak jak napisałeś przedstawiają analizy w bardzo fajnej formie i można czasem z nich skorzystać.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Bardzo dobre pytanie ale powinno brzmieć tak:Johnny pisze:CześćCo się wtedy dzieje jak stopy strzelają, jak to wpływa na cenę?Zaraz strzelą stopy?
Pozdrawiam
Co się dzieje w głowach traderów i jak to wpływa na ich stan emocjonalny?
A ten stan jest mniej więcej taki:

Ruch ceny jest tego skutkiem który można sobie wyobrazić.
Pozdrawiam
Niech Price Będzie z Nami
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
Na W1 jest dywergencja z MACD. Zastanawiam się nad wyjściem na poziomie 1.3685 Co o tym myślicie?asmodeus8 pisze:Follow up
EUR/JPY - wystopowany z - 55 pip
GBP/USD - oj meczy sie meczy, SL na BE.
Szkoda ze przegapiłem EUR/AUD. Gdybym wczoraj zrobił BE na cablu mógłbym wchodzić, ale sie ociągałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cześć
Dajmy np. takiego bullish PB:
cena spada, np o 20pips od otwarcia i nagle kupujący się budzą bo, np.:
jest tam wsparcie (pp. duża ilość zleceń wcześniejszych),
jest tam poziom fibonacciego (traderzy się spodziewają czegoś i dają zlecenia),
jakąś wiadomość fundamentalna,
cena wkracza na liczbę okrągłą,
banki chronią walutę dają sygnał.
i być może dużo innych ważnych powodów
Nisson napisał że całą psychologię widać w świecach, ale ja na razie widzę jakoś tam sygnały z psychologią o wiele wiele słabiej.
A coś wartościowego do poczytania oprucz Plummer-a?
Pozdrawiam
No ja na razie opieram się na sygnałach, wiem, że taki, a taki sygnał robi to i to, ale dlaczego ze szczegółami to już chyba wyższa szkoła jazdy.To jedna z tych prawd które im szybciej zrozumiemy, tym szybciej nauczymy sie tradingu.
Dajmy np. takiego bullish PB:
cena spada, np o 20pips od otwarcia i nagle kupujący się budzą bo, np.:
jest tam wsparcie (pp. duża ilość zleceń wcześniejszych),
jest tam poziom fibonacciego (traderzy się spodziewają czegoś i dają zlecenia),
jakąś wiadomość fundamentalna,
cena wkracza na liczbę okrągłą,
banki chronią walutę dają sygnał.
i być może dużo innych ważnych powodów
Nisson napisał że całą psychologię widać w świecach, ale ja na razie widzę jakoś tam sygnały z psychologią o wiele wiele słabiej.
A coś wartościowego do poczytania oprucz Plummer-a?
Pozdrawiam